menu

  • 2016.07.28.

Tények a ceglédi dopping ügyről

Egyre nagyobb hullámokat ver a Ceglédi Vágta dopping ügye. Több internetes oldal is lecsapott már a hírre, de a leginkább illetékes személyt eddig még senki nem kérdezte.

Éppen ezért, az elhamarkodott vádaskodások helyett az eset kapcsán megkerestük Füle Jánost, a Füle Tanya tulajdonosát, hogy ő is mondja el álláspontját az ügyről. (ha már az ő lováról van szó…)

„Döbbenten állok az eset előtt. A kedden megérkezett vizsgálat eredménye, és a doppingvádak után természetesen rögtön utánajártam, hogy ez hogyan is fordulhatott elő. Azonnal konzultáltam a lovardavezetővel, valamint a lovaimat kezelő állatorvossal.
Bob herceg Brúnót még áprilisban az edzések során szerzett ínhüvelygyulladás miatt utó kezelték a Vágta előtti héten. A kezelés során használt gyulladáscsökkentő krém hatóanyaga tartalmazott olyan összetevőt, ami – mint utólag kiderült – a verseny doppinglistáján szerepelt.

Az eset kapcsán elismerem, hogy valóban nem voltunk elég körültekintőek, és mivel nem ez a fő profilunk, nem rendelkezünk elég versenyrutinnal sem, viszont a sportszerűtlen kifejezést és a szándékosság vádját határozottan visszautasítom. Egész egyszerűen azért, mert nincs alapja.

Öt éve kezdtem el lovakkal foglalkozni. Aki ismer, az pontosan tudja, hogy nekem fontosabb a lovaim egészsége, szépsége, mint a győzelem. Elítélek mindennemű doppingolást, vagy szándékos teljesítményfokozást, hiszen ez akár az állat kárára is mehet.

Az ügy kapcsán minket eltiltottak a Nemzeti Vágtán való részvételtől, de ami még ennél is jobban bánt, hogy a személyes becsületemen, és megítélésemen is súlyos csorba esett, olyan vádak miatt, amik a tények ismeretében nem állják meg a helyüket.”

Forrás: infocegled.hu

Kapcsolódó képek