menu

  • 2016.07.21.

Dobmúzeum Jazz Quartett zenés estje a Szinbád étterem teraszán

Hűtött italokkal, forró hangulattal, és szeretettel várunk mindenkit 22-én, pénteken egy hangulatos zenés estre.Ismét nálunk játszik a Dobmúzeum Jazz Quartett. (Gyárfás István (gitár), Dr. Lénárd Béla (basszusgitár), Kármán Sándor -(dob), Táncos Tibor (zongora)

Bár zenekar tagjait nem kell bemutatni, hiszen sokan ismerik és szeretik a zenéjüket, azért röviden mégis megtesszük azok kedvéért, akik esetleg még nem találkoztak velük.

Gyárfás István, népszerű becenevén Gyafi ( ő az egyetlen aki nem ceglédi ) , a magyar jazzélet egyik legszimpatikusabb egyénisége, nem mellesleg fantasztikus gitáros.
Villamosmérnökként diplomázott, ezután kezdett magasabb szinten zenét tanulni. 1987-ben végezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakát, később a Zeneakadémián a kiegészítő szakot is, közben tanárként is tevékenykedett. Zenei pályafutását éppen első tanárai, Regős István, Nesztor Iván és Kovács Gyula együtteseiben kezdte, de azóta minden jelentős magyar jazz-művésszel játszott, és számtalan emlékezetes nemzetközi kollaborációban vett részt. Saját nevén megjelent, több mint féltucat lemezén vendégszólistaként hallhatók többek között Deseő Csaba, Fábián Juli, Szalóky Béla és Winand Gábor. Sokáig tagja volt a Budapest Jazz Orchestrának

A zenekar többi tagját szinte biztos, hogy minden ceglédi ismeri, hisz mindannyian városunk közismert polgárai, és nem csak zenéjük révén.

Kármán Sándor a Dobmúzeum megálmodója.

Dr. Lénárd Béla nem csak Cegléd városának gyermek betegeit segíti gyógyuláshoz az orvosi rendelőjében, hanem “szabadidejében” basszusgitáron játszik és billentyűzik is.

Tánczos Tibor több, mint 42 éve él Cegléden, sokáig külföldön zenélt, hajón, Hollandiában, Norvégiában.

Az előadókon biztos nem fog múlni a jó hangulat és a felejthetetlen eset, – a többi már csak rajtad áll

Részvétel ingyenes.

Találkozunk péntek este 8-kor!

13717285_880612268717488_8429289108060310085_o

Kapcsolódó képek