menu

  • 2016.06.16.

Hamarosan átadják a gyalogos átkelőket

Elkészült a két új gyalogátkelőhely.

Tegnap a műszaki átadást-átvételt is megtartották. Teljes értékű átkelőhellyé azonban akkor válnak, ha megérkeznek a speciális, nagyobb fényerejű lámpák is.

A Petőfi utca és Déli út kereszteződése az egyik olyan helyszín, ahol új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki. A munkálatokat néhány hete kezdték burkolat átalakítással, járda és szegélyépítéssel és vízelvezetési feladatokkal. Az érintett körzetek képviselői és persze a város vezetői és szakemberek részvételével lezajlott a műszaki átadás is. De nem csak itt. A Bajcsy Zsilinszky úton is. Ebben a városrészben is kiemelten fontos volt a zebra kialakítása. “Ez a zebra körzethatárnál készült el, amire nagyon régóta vártunk már. 10 éve lassan. Most végre elkészült így legalább az idősek otthonából is biztonságosabban tudnak átkelni, de nem csak nekik fontos. Mindenki életét megkönnyíti.” – mondta el Takátsné Györe Anett képviselő.

Akármerről is érkezik valaki erre a sarokra, az átkelés sok esetben szinte lehetetlen. “Én amióta képviselő vagyok azóta folyamatosan megfogalmazódik ez az igény. Az idősek otthona révén is, de akármelyik irányból ért valaki ehhez a kereszteződéshez, igényelte volna az átkelőt. Még jó lenne egy körforgalommal is megtetézni, de innentől kezdve egy reggeli iskolába menős időszakban azt hiszem, hogy nagyon sok mindenkinek biztonságosabb érzés és nyugodtabban engedheti el a gyerekét, hozzátartozóját ezen az úton.” – tette hozzá Füle Győzőné.

A gyalogátkelőhelyeket jelző táblákról azonban még nem került le a borítás. Hiszen egy valami még hiányzik. És ráadásul nem is városi utakról van szó. Az engedélyeztetés és annak feltételei pedig sokrétűek.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: “Itt nagyobb fényerejű lámpatesteket kell elhelyezni, a gyártósoron viszont nem készültek még el ezek a lámpák. Bízom benne, hogy néhány napon belül ezek is elkészülnek, felhelyezik őket és akkor teljes funkciójában lehet majd használni a gyalogátkelőhelyet.” – mondta a helyszínen Takáts László polgármester.

Akkortól már természetesen tábla jelzi, hogy kijelölt gyalogos átkelőhely.

Forrás: ctv.hu

Kapcsolódó képek