menu

  • 2016.05.24.

Elindult a versenysorozat

Elkezdődött az idei Kossuth kupa a nyársapáti gokart pályán.

A versenysorozatban idén is több korcsoportban várják az autózás szerelmeseit. A tulajdonosok évről évre fejlesztik a gokart parkot. A tél folyamán rázóköveket helyeztek le és új motorokat is beszereztek. A tegnapi futamon 15 fiatal mérte össze vezetési tudományát.

Voltak, aki már rutinosan ültek volán mögé, míg mások először indultak gokart versenyen. A nyársapáti pálya 59 százaléka zöldfelület. Így egyedülálló Magyarországon. De nem csak emiatt különleges a majd’ egy kilométeres szakasz. Technikás pálya, élvezetes rajta a vezetés – mondták az indulók. “Hat pályán jártam, azok közül nekem ez a kedvencem. Most elfogultság nélkül mondom, ez a leghosszabb közülük és az már elég nagy pozitívum, hogy nem rövid. Mert nagyon sok gokart pálya rövid.” – fogalmazott Végh Miklós.

A parkosított pályarendszert nyolc vonalvezetésűvé alakították, így valóban még izgalmasabb a vezetés. A tulajdonos ahhoz is ragaszkodott, hogy a telek körül zaj-, és porvédő fa-, valamint sövénysor húzódjon, amely nem csak hangulatos, de árnyékot is ad a nézőknek. A Kossuth kupát tavaly szervezték meg először. A siker okán pedig természetes volt, hogy lesz folytatás. A tegnapi futamot Cegléd polgármestere nyitotta meg. “Annak külön örülök, hogy Ceglédnek Kossuth nagyon sokat jelent és nem csak hagyományos dolgokban, hanem ilyen technikai sportágban, mint a gokart is, Kossuth neve szerepel és a második Kossuth kupa versenyei itt most ezen a szép, verőfényes vasárnapi délutánon megindulnak.” – mondta el Takáts László.

A fiatalok több korcsoportban versenyezhetnek. A többfordulós sorozat júniusban folytatódik. “A következő futam is érdekesnek ígérkezik, június 26-án lesz, ez esti futam lesz, tehát a naplementét meg lehet nézni, lesz egy verseny augusztusban és lesz egy verseny szeptemberben is.” – tájékoztatta a jelenlevőket Bognár István tulajdonos. Gokartozni nem csak azoknak érdemes, akik profi szintre szeretnék fejleszteni vezetési tudásukat. Minden gyereknek hasznos, ha az itteni biztonságos körülmények között volán mögé ül. “Ez a gokart pálya nagyon jó arra, hogy a fiatalok meg tanulnak vezetni. Azt a képességet, amit itt megszereznek, azt tudják majd kamatoztatni akkor, amikor személyautóval közlekednek akár a városban, akár az ország közútjain.” – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, Földi László.

A tulajdonos folyamatosan fejleszti a pályát. A mostani versenyre elkészültek a rázókövek és öt új motort is beszereztek. A Kossuth kupa szeptemberben zárul.

Forrás: Ceglédi Városi Televízió

Kapcsolódó képek