menu

  • 2016.02.02.

III. Országfutás

A futás nem minden, de nincs minden futás nélkül!

Időpont: 2016. március 12 és október 24.

Egyre többen tudják és úgy is telnek napjaik, hogy a futás, a sportolás, akár a gyaloglás is nélkülözhetetlen eleme lett az életmódjuknak. Így jöhetett létre sikeresen, – egy amatőr sportoló Vadász Vince „gyermeke”-ként – az Országfutás 2015-ben fantasztikus számokkal. Ráadásul rögtön két alkalommal is, március 14-én és október 24-én. Az ötletgazda, Vadász Vince hívott mindenkit, hogy fusson, gyalogoljon, haladjon 5 km-et, bárhol az országban, és jelentkezzen az Országfutás honlapján. Eredeti elképzelése az volt, hogy legyen annyi teljesített km, amely körbeérné a 2246 kilométeres országhatárt, így ötlete lett a névadó.

A tavaszi első Országfutáson majdnem 4.000 személy hozott össze 46.733 km-et, az országhatár több mint húszszorosát. Az őszi második Országfutáson több mint 5.000 személy 52.304 km-et gyűjtött, ami az országhatár huszonháromszorosánál is több. Láthatóan többen kisebb távokat teljesítettek a második eseményen. Ami nagyon jó. Remélhetőleg a következő harmadik Országfutáson, március 12-én még többen lesznek. Az a fontos, hogy a lakosság minél nagyobb számban kezdjen el sportolni, egészségesen és jobb közérzettel élni. Valamint vegye a kihívásokat, a kicsiket is, mert az fiatalít is például. Valamint növeli a küzdőképességet, az önértékelést, a kreativitást, a közösségi-szellemet többek között.

Hiszen a sport mindenkié! A fiataloké és az időseké is, mert a sportolás, a rendszeres testedzés a temetőig tart! Ezért a nyugdíjas klubok tagjai is gyalogolhatnak közösen majd, ezen a szombaton egy ötezer méteres távot, ha lehet a természetben, a világ legcsodálatosabb sportstadionjában. Ráadásul ingyenes a belépő ebbe a sportpályába. Ingyenes az Országfutáson is a részvétel, a jelentkezés és a teljesítés beküldése. Jól jön kis segítség az unokáktól a nagyszülőknek a számítógépes munkában.

Talán most majd több idősebb is bekerül a közösségünkbe a közös gyaloglásaikkal. Jó lenne! Mind akarjunk, álmodjunk, küzdjünk elsősorban önmagunkkal, hogy egyre nagyobb „akarókánk” legyen!

Kérem, jelentkezzetek, készüljetek és sportoljunk ezen a napon legalább 5 km-et, hogy sokszorosan körbeérjük az országot!

Mindehhez jó egészséget kívánok,
Aki, maga is hetvenkedő már:
Monspart Sarolta
a III. Országfutás védnöke

2016. március 12-én, szombaton indul a III. Országfutás.

Hogy vehetsz részt?

Vállalj egy szakaszt, bárhol ahol éppen leszel március 12-én – lehet ez akár külföldön is -, amit bármikor a nap folyamán lefutsz vagy legyalogolsz.
A vállalt szakasz minimum 5 km legyen, egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek, lehetőség van csoportos regisztrációra.
Családok, baráti társaságok, csapatok, munkahelyi közösségek is futhatnak/gyalogolhatnak együtt.

Az országhatár hossza 2.246 km.
Célunk az, hogy minél többször végigfussunk az országon, gyűjtsük a kilométereket, haladjunk tovább, mint 52.304 km.

Csatlakozz te is! Mozduljon az ország!
Jelentkezzetek, készüljetek, legyen ez egy újabb tömegsport ünnepnap!

Az ingyenes regisztráció 2016. január 11-én indul és március 12. 14 óráig tart.

Bővebb információ: www.orszagfutas.hu

Kapcsolódó képek