menu

  • 2015.09.23.

Digitális díszpolgárság – Átadták a UPC legújabb szélessávú hálózatát Cegléden

Jelképes díszpolgári címet kapott Cegléd összes polgára

abból az alkalomból, hogy a városban hivatalosan is átadták a UPC legújabb szélessávú hálózatának első ütemét, és ezzel ők is csatlakoztak a korlátlan digitális élmények világához.

A 400 millió forintos beruházásnak köszönhetően mostantól 1200 ceglédi háztartásba jut el a szélessávú internet, tévé és vezetékes telefon szolgáltatás, év végéig pedig további 8000 otthonban lesz elérhető a UPC legmodernebb hálózata.

A ceglédi szélessávú hálózatfejlesztés első ütemének átadása alkalmából rendezett sajtóebéden Takáts László, Cegléd polgármestere vette át Császár Zoltántól, a UPC Magyarország Kft. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatójától azt a szimbolikus díszpolgári oklevelet, amely Cegléd lakosait üdvözli a korlátlan digitális élmények világában.
Takáts László polgármester a város lakosai nevében megköszönte a gesztust és elmondta: „Városunk életében komoly mérföldkő ez a fejlesztés, hiszen egy világméretű és a ma elérhetők közül valóban az egyik legkorszerűbb, leggyorsabb infokommunikációs technológia erősíti mostantól a ceglédi infrastruktúrát. Biztos vagyok benne, hogy a ceglédiek számára a mindennapi tájékozódást kapcsolattartást és szórakozást is megkönnyíti az új hálózat, de legalább ennyire fontos az a pozitív hatás, amit a szupergyors internetkapcsolat jelent a távmunka lehetőségek tekintetében, vagy a helyi vállalkozások életében.”
Császár Zoltán, a UPC Magyarország Kft. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy szeptember elején készültek el a digitális hálózatfejlesztés első ütemével, amelynek keretében 1200 ceglédi háztartásba juttatták el a legmodernebb infokommunikációs hálózatot. „Terveink szerint még az idén befejezzük teljes hálózatunk kiépítését a városban, így 2015 végére további 8000 ceglédi otthonban tesszük elérhetővé a UPC legmodernebb szolgáltatásait. A Rubicomtól 2012-ben megvásárolt hálózat üzemeltetése során már korábban is jó tapasztalatokat szereztünk és ez is közrejátszott abban, hogy a továbbfejlesztés mellett döntöttünk. Az összességében 400 millió forint értékű beruházással az év végéig 85%-osra növeljük a UPC lefedettségét Cegléden.”
A UPC ceglédi hálózatához csatlakozók a nagy sebességű vezetékes internet, digitális kábeltévé és vezetékes telefon szolgáltatások mellett a UPC innovatív szolgáltatásait is élvezhetik – a digitális díjcsomagok birtokában ezek közül több díjmentesen is elérhető az előfizetők számára. A Wi-Free szolgáltatás Magyarországon több mint 300 ezer, Európa-szerte pedig több millió ponton kínál ingyenes WiFi elérést, a TV Apps-szal pedig Youtube videókat nézhetnek tévéjükön a felhasználók, valamint elérhetővé válik a UPC Videotár tartalma is, ami lényegében egy komplett videotéka elérését jelenti egyetlen gombnyomással.
A UPC szélessávú szolgáltatásait azonban már nem csak otthon vagy az irodában használhatják az ügyfelek. A vezetékes szolgáltatások mellé kedvezményes csomagáron rendelhető UPC Mobil tarifái korlátlan adatforgalmat kínálnak minden csomaghoz, hálózaton belül pedig korlátlan ingyenes beszélgetést tesznek lehetővé. Ráadásul a mobil tarifák mellé a legmodernebb készülékeket is kedvezményes áron kínálja a szolgáltató. A mobil díjcsomagok segítségével az otthontól távol is megtekinthetjük kedvenc tévéműsorunkat a UPC Horizon Go szolgáltatásával.

A UPC-ről

A UPC Magyarország vezető integrált infokommunikációs szolgáltatója, amely innovatív szolgáltatásaival 1998 óta van jelen a piacon. Hálózatain országszerte közel 300 településen biztosít televíziós, szélessávú internet és vezetékes telefonszolgáltatásokat. Mobilszolgáltatását a hazai távközlési piacon új megközelítéssel indította útjára 2015-ben, elsőként kínálva korlátlan adatforgalmú, hűségidő nélküli díjcsomagokat és hálózatfüggetlen készülékeket.
Innovatív alkalmazásai és szolgáltatásai segítségével a UPC az otthonok és irodák falain kívül is biztosítja a csatlakozást a digitális világ lehetőségeihez. A UPC Vállalati Szolgáltatások üzletága egyedi igényekre szabott és kedvező árú üzleti kommunikációs megoldásokat nyújt a vállalkozások számára.

További információkért látogasson el a www.upc.hu weboldalra.

Fotó: Tánczos Tibor – www.cegled.hu

Kapcsolódó képek