menu

  • 2015.07.29.

Közvilágítás korszerűsítés, állami támogatással – Cegléd

Ledes közvilágítás korszerűsítés

Mintegy 105 millió forint, vissza nem térítendő önerő támogatásban részesítette az állam Cegléd önerő-támogatási kérelmét a közvilágítás korszerűsítése kapcsán – jelentette be Takáts László polgármester és Földi László országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat a ledes közvilágítás korszerűsítéséhez szükséges önerőt, 105 millió forintot igényelt vissza és nyert az államtól. Takáts László elmondta: az önkormányzat pályázott és meg is nyerte a pályázatot, viszont ahhoz önerőt kellett biztosítania a beruházás összegének 15%-a erejéig. „Ez az önerő az önkormányzatnak körülbelül 100 millió forintot jelent. Miután lehetőségünk volt arra, hogy a miniszterelnökségnél önerő alapra pályázzunk, ezért a város, ahogy eddig is, minden lehetőséget megragad ahhoz, hogy minél több támogatáshoz jusson. Ezt az önerő alapot pályázta meg az önkormányzat.” – fogalmazott a polgármester.
A pályázat sikeréért Földi László képviselő is lobbizott. „Fontosnak tartom, hogy a város minden olyan lehetőséget kihasználjon, ami a város saját költségvetését kíméli. Nekem többek között az is feladatom, hogy segítsem a várost ilyen vonatkozásban és ahol tudok, lobbizzak annak érdekében, hogy a város minél több állami vagy uniós forráshoz jusson.” mondta el Földi László, aki arra is rávilágított: az önkormányzat az így megmaradt pénzből egyéb fejlesztéseket tud majd megvalósítani.

A közel négyezer lámpatest cseréjét tartalmazó program hamarosan véget ér. A lámpák azon túl, hogy korszerűek és nagyobb fényerővel bírnak, energiatakarékosabbak is: a ledes világítás ugyanis éves szinten további 25-30%-os megtakarítást hozhat a városnak.

Kapcsolódó képek