menu

  • 2015.06.02.

Sajtóközlemény

Cegléd Város Önkormányzatának sajtóközleménye

CEGLÉD VÁROS KÖZVILÁGÍTÁS ENERGIATAKARÉKOS ÁTALAKÍTÁSA (BELVÁROS, ÉSZAKI LAKÓTELEP, ÖREGSZŐLŐ-KERTVÁROS)

Cegléd Város Önkormányzata támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (konstrukció azonosító: KEOP-2012-5.5.0/A) „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című konstrukcióban „Cegléd Város közvilágítás energiatakarékos átalakítása (Belváros, Északi lakótelep, Öregszőlő-Kertváros)” címmel.

A közvilágítás megújítását az a tény indokolta, hogy a település közvilágításának költségei évről évre nagyobb terhet rónak a a város költségvetésére, ezért elengedhetetlen volt város teljes közvilágítási hálózatának felülvizsgálata, korszerűsítési, illetve energiahatékonysági koncepció elkészítése.

A korszerűsítéssel kitűzött cél, hogy a település közvilágítása megújulva, a közvilágítási feladathoz alkalmazkodva, modern, energiatakarékos és időtálló lámpatestekkel, fényforrásokkal üzemeljen. Jelen projekt megvalósítása a felmérések alapján 46%-os energia-megtakarítást eredményezhet.

A kivitelezési szerződés aláírására 2014. április 10-én került sor, a kivitelezés határideje: a szerződés aláírásától számított 120 naptári nap. A beruházás kivitelezése napokon belül megindulhat, így a projekt keretében 2381 db hagyományos lámpatest kerül lecserélésre LED-es technológiájúra, mely a Cegléd Város, közvilágítás energiatakarékos átalakítása (Keleti Kertváros, Cifrakertdülő, Nyugati Kertváros) projekttel együtt összesen 4381 db energiatakarékos lámpatest felszerelését jelenti a város közigazgatási területén.

A PÁLYÁZAT AZONOSÍTÓ ADATAI:
A pályázat címe: Cegléd Város, közvilágítás energiatakarékos átalakítása (Belváros, Északi lakótelep, Öregszőlő-Kertváros)
Pályázati azonosító: KEOP-5.5.0/A/12-2013-0168
Kedvezményezett: Cegléd Város Önkormányzata
Támogatás elszámolható összköltsége: 392.099.507,- Ft
Támogatás intenzitása: 85 %
Támogatás mértéke: 333.284.581,- Ft
Önerő mértéke: 58.814.926 Ft

CEGLÉD VÁROS KÖZVILÁGÍTÁS ENERGIATAKARÉKOS ÁTALAKÍTÁSA (KELETI KERTVÁROS, CIFRAKERTDŰLŐ, NYUGATI KERTVÁROS)

Cegléd Város Önkormányzata támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (konstrukció azonosító: KEOP-2012-5.5.0/A) „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című konstrukcióban „Cegléd Város, közvilágítás energiatakarékos átalakítása (Keleti Kertváros, Cifrakertdülő, Nyugati Kertváros)” címmel.

A közvilágítás megújítását az a tény indokolta, hogy a település közvilágításának költségei évről évre nagyobb terhet rónak a a város költségvetésére, ezért elengedhetetlen volt város teljes közvilágítási hálózatának felülvizsgálata, korszerűsítési, illetve energiahatékonysági koncepció elkészítése.

A korszerűsítéssel kitűzött cél, hogy a település közvilágítása megújulva, a közvilágítási feladathoz alkalmazkodva, modern, energiatakarékos és időtálló lámpatestekkel, fényforrásokkal üzemeljen. Jelen projekt megvalósítása a felmérések alapján 38%-os energia-megtakarítást eredményezhet.

A kivitelezési szerződés aláírására 2014. április 10-én került sor, a kivitelezés határideje: a szerződés aláírásától számított 120 naptári nap. A beruházás kivitelezése napokon belül megindulhat, így a projekt keretében 2000 db hagyományos lámpatest kerül lecserélésre LED-es technológiájúra, mely a Cegléd Város, közvilágítás energiatakarékos átalakítása (Belváros, Északi lakótelep, Öregszőlő-Kertváros) projekttel együtt összesen 4381 db energiatakarékos lámpatest felszerelését jelenti a város közigazgatási területén.

A PÁLYÁZAT AZONOSÍTÓ ADATAI:
A pályázat címe: Cegléd Város, közvilágítás energiatakarékos átalakítása (Keleti Kertváros, Cifrakertdülő, Nyugati Kertváros)
Pályázati azonosító: KEOP-5.5.0/A/12-2013-0169
Kedvezményezett: Cegléd Város Önkormányzata
Támogatás elszámolható összköltsége: 310.532.600,- Ft
Támogatás intenzitása: 85 %
Támogatás mértéke: 263.952.709,- Ft
Önerő mértéke: 46.579.891,- Ft