menu

  • 2015.02.19.

Rendezték a Vidra utca sorsát

Az önkormányzat segítségével rendezték a Vidra utca csapadékvíz elvezetési problémáit.

Az utcában a folyamatos esőzéseknek köszönhetően több ingatlan is víz alá került. A január végén megkezdett építési munkálatok befejeztével Takáts László polgármester és Nagy Lajos aljegyző a helyszínen adtak tájékoztatást a sajtó munkatársainak.

A tavaly év végi közmeghallgatás egyik fő témája is volt az azóta megoldódott Vidra utca vízelvezetési gondja. Akkor a lakók jelezték a képviselő-testületnek az utcát érintő problémát, amit követően az önkormányzat – a folyamatos esőzéseknek köszönhetően – január végén megkezdte a helyreállítási munkálatokat. Takáts László elmondta: az utcában mára teljesen elkészült a csapadékvíz elvezető árkoknak a kiépítése.

„A decemberi közmeghallgatáson a lakosság jelezte, hogy a Vidra utcából a talajvíz illetve a csapadékvíz elvezetés nem megoldott és annak következtében szinte járhatatlan az utca. Akkor a polgármesteri hivatal intézkedést kezdett az ügyben. Az időjárás viszont késleltette a munkálatok megkezdését, így csak január végén tudtunk neki kezdeni a munkálatoknak és a mai napon elkészült ez a csapadékvíz elvezető árok.” – fogalmazott a polgármester, aki azt is elmondta, a város 4 és fél millió forintot költött erre a feladatra. Hozzátette: az önkormányzat az idei évi költségvetésben is komoly összegeket szeretne fordítani a csapadékvíz problémák megoldására városunkban. „Úgy ítélem meg, a csapadékvíz elvezető rendszer teljes rendbe tétele elsődleges feladat. Az idei évi költségvetésbe 20 millió forintot különítettünk el a város teljes csapadékvíz elvezető rendszerének a felmérésére, ez alapján egy átfogó terv készül arra vonatkozóan, hogy hol és milyen tennivalók vannak e tekintetben.” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Városunk első embere szólt arról is, hogy kéri a ceglédi lakosokat: azokon a területeken ahol elkészülnek a csapadékvíz elvezető rendszerek, a helyi rendeletben foglaltak szerint kötelezettségüknek eleget téve a csapadékvíz elvezető árkokat és átereszeket tartsák rendbe. Mint mondta: az önkormányzat a következő időszakban kiemelten kezeli ezt a problémakört és folyamatos ellenőrzésekkel szeretnék a város lakosságát, közvéleményét illetve annak figyelmét felhívni ennek fontosságára.

Korábban a Vidra utca és több ingatlan minden eső után víz alá került. A kritikus helyzetet egy építési vállalkozó mulasztása okozta, aki nem megfelelően építette ki az árkot és átereszeket, ráadásul egy területet is feltöltött, úgy hogy a vízügy engedélyét sem kérte meg. Ezért volt szükség az önkormányzat beavatkozására. Felbontották az utca bejáratát és új átereszt fektettek le. De az árok lejtése is rossz, valamint a kocsi-beállók alatti átereszek szintezése is elhibázott volt. Így teljesen új árkot ástak – közelebb az úttesthez – és a régit felszámolták.

 

Kapcsolódó képek