menu

  • 2015.01.21.

Munkaügyi Fórum összefoglalója

Munkaügyi fórum a startmunka mintaprogramokat érintő változásokról

A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2015. január 14.-én Cegléden munkaértekezletet tartott a ceglédi és nagykőrösi járásokhoz tartozó települések vezetőinek, hivatali munkatársainak.

Hágen Tímea, a PMKH MK Igazgató-helyettese és Monos Zsolt, a PMKH MK Közfoglalkoztatási és Koordinációs Osztályának vezetője a jogszabályok módosítását, a startmunka programban való indulás feltételeit, valamint az elszámolás részleteit ismertette a települések polgármestereivel.

A tájékoztatás aktualitását az adta, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek jogszabályi besorolását a 290/2014 sz. új kormányrendelet értelmében ez év január 1-től felváltotta a kedvezményezett járások kategóriája, amelynek következtében mostantól már a ceglédi és a nagykőrösi járás valamennyi települése jogosult startmunka programban részt venni.

A startmunka mintaprogramok keretében olyan egyedi, közérdekű célból megvalósuló értékteremtő beruházások kaphatnak 12 hónap időtartamra állami támogatást, ahol a programhoz szükséges személyi állományt közfoglalkoztatottakkal biztosítják.

Kapcsolódó képek