menu

  • 2014.12.03.

Shakespeare: Sok hűhó semmiért – Uránia mozi

Cegléd, Uránia Mozi – Huszárik Zoltán terem – Shakespeare: Sok hűhó semmiért – színes, feliratos, angol színházi előadás (180 p)

12 éven felülieknek!

Színház a filmvásznon

Vetítés:

12.05 (péntek): 19.00

Író: William Shakespeare
Zeneszerző: Stephen Warbeck
Rendező: Jeremy Herrin

Színészek:
Eve Best, Joe Caffrey, Philip Cumbus, Charles Edwards, Marcus Griffiths, Adrian Hood, Paul Hunter, Joseph Marcell, Lisa McGrillis,
David Nellist, Matthew Pidgeon, John Stahl, Ewan Stewart, Ony Uhiara, Rhiannon Meades

Shakespeare elmés riposztokban leggazdagabb komédiájában az Olivier-díjas Eve Best (A király beszéde, Jackie nővér, Shackleton, The Shadow Line) és Charles Edwards (Az eszményi férj, Downton Abbey) alakítja a szócsatákat vívó, évődő szerelmespárt, Beatricét és Benedicket. Leonato szerepében Joseph Marcell (Geoffrey a Kaliforniába jöttemből) látható. Jeremy Herrin rendezésében szinte életre kel ez a könyörtelenül éleslátó, maróan gúnyos Shakespeare-darab – melyben a szó fegyverré válik.

Claudio és Hero szerelmesek, ezért semmi sem választhatja el őket. Benedick és Beatrice szerelmesek, ezért semmi sem hozhatja össze őket! Vagy mégis? A sértett herceg intrikája odáig fajul, hogy Benedick Claudióval, jó barátjával is megvív, csak hogy szerelmét bizonyítsa.

Forrás: port.hu

Kapcsolódó képek