menu

  • 2014.09.26.

A legkorszerűbb felszereléssel nyílt meg az új fogorvosi rendelő Cegléden

Új, két kezelőhelyiséges fogászat nyílt Cegléden, a Csikós szélen. A rendelőben a fogászati betegségek ellátása mellett digitális fogászati röntgen és dentálhigiéniai tanácsadás várja a pácienseket.

A Dombi-Dental Bt. a beruházásra mintegy 30 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Cegléden is lehet már digitális fogászati röntgent készíttetni. A Dombi-Dental Bt. pénteken megnyitott új rendelőjében nem csak a saját, hanem más fogorvosok betegei számára is elkészítik, és akár e-mailben is elküldik a pontos diagnózis felállításához szükséges felvételt. Az európai színvonalú szakmai háttérrel rendelkező rendelőben az egyszerűbb száj- és fogbetegségektől a bonyolult pótlásokig valamennyi problémát kezelni tudnak, sőt fogszabályozással, valamint implantációval is foglalkoznak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az elvesztett fogat a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül, egy mű foggyökér beültetésével pótolják, ami végül használhatóságában és külsejében is olyan lesz, mint az eredeti.

Dr. Dombi Csaba Ábel tulajdonos elmondta: a rendelő a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz is csatlakozott, így nem csak a beruházáshoz szükséges 30 millió forintos támogatáshoz jutottak hozzá a programon keresztül, hanem a külföldi páciensek toborzásában is segítséget kapnak. Természetesen a ceglédi és környékbeli pácienseket is szeretettel várják – tette hozzá a fogorvos. A rendelőben  valamennyi egészségpénztár kártyáját elfogadják. Dombi Ábel egyébként régi fogorvos dinasztia tagja, a családban harmincnál is többen választották ezt a hivatást. A fiatal fogorvos hucul lovak tenyésztésével is foglalkozik, terve, hogy a Csikós szél mögötti nádas részen lovas szabadidőparkot hozzon létre.

Takáts László, az önkormányzat Gazdasági Bizottságának elnöke a megnyitón elmondta, Cegléd 10 éve nyitott az idegenforgalom irányába, és külön öröm, hogy ezen belül egy új lehetőség, a fogászati turizmus is lendületet kap ezzel a beruházással. Hozzátette: azon van, hogy a Csikós szél útproblémájára is megoldást találjanak a következő időszakban. A korszerű rendelő megnyitását a körzet önkormányzati képviselője, Füle Győzőné is üdvözölte. Hozzátette: azon van, hogy a Csikós szél útproblémájára is megoldást találjanak a következő időszakban.

A rendelő helyiségeiben egy kiállítás is nyílt, az erdélyi fafaragó, faszobrász művész, ifj. Pálffy Béla műveit tekinthetik, illetve vásárolhatják meg az érdeklődők.

Forrás: cegledinfo.hu

Kapcsolódó képek