menu

  • 2014.09.24.

Autómentes Nap Cegléden

Cegléd is csatlakozott a nemzetközi autómentes naphoz. A felmérés szerint szeptember 22-én feleannyi autó volt reggel az utakon, mint egy átlagos hétfő reggelen. A Szabadság téren egész nap a kerékpározással kapcsolatos programokkal várták a lakosságot, az ifjúsági önkormányzat tagjai pedig a kerékpártartókat festették át.

Az autómentes napon, szeptember 22-én arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy közlekedni nem csak gépkocsival, de kerékpárral és gyalog is lehet. Ennek jegyében Cegléden is számos program várta az érdeklődőket. A Szabadság téren ingyenesen átvizsgálták a bicikliket, volt ügyességi pálya és KRESZ totó, valamint elsősegély, sport és táncbemutató is. Sőt, a járgányukra büszke kerékpárosok még bicikli szépségversenyre is benevezhettek kétkerekűjükkel.

A rendőrség a kerékpárlopást megelőző programját népszerűsítette, vagyis bárki ingyen regisztrálhatta a bringáját, hogy ha véletlen lába kelne a járműnek, a keresés során könnyebben be tudják azonosítani. Ezt a szolgáltatást is nagyon sokan igénybe vették, ám aki szeptember 22-én lemaradt, az később, a rendőrségen is pótolhatja a regisztrációt.

Cegléden egyébként sokan járnak kerékpárral, a város adottságai éppen megfelelők ehhez, hiszen nincsenek nagy lejtők, emelkedők, amelyek próbára tennék az erőt, ügyességet. Hétfőn pedig különösen sokan használták a biciklijüket: Détári-Lukács Ágnes rendezvényszervező elmondta, az autómentes nap reggelén a felmérés eredménye szerint feleannyi autó volt az utakon, mint általában.

Az autómentes naphoz csatlakozva az ifjúsági önkormányzat a Kossuth Ferenc utcai kerékpártárolókat újította fel, a munkához a festéket a Várvag Kft. biztosította.

Forrás: cegledinfo.hu

Kapcsolódó képek