menu

  • 2021.05.18.

Kerékpárút készül Cegléd és Nagykőrös között

Cegléd Város Önkormányzata az alábbi közleményben tájékoztatja a lakosságot a Cegléd-Nagykőrös közötti kerékpárút építéssel kapcsolatban:

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Cegléd Város Önkormányzata Nagykőrös és Nyársapát településekkel együttműködésben pályázati támogatást nyert a három települést összekötő kerékpárút megvalósítására.

A tervezett kerékpárút a 441. számú főút mellett fog haladni, a főút szelvényezése szerinti 1+531,7 – 12+585 km közötti szakaszon, az alábbiak szerint:

  •  az Alszegi úton meglévő kerékpárúthoz csatlakozik a Déli út irányába,
  • Déli út páros házszámú oldalán halad tovább, ahol a rendelkezésre álló hely nem elég az önálló járda, illetve kerékpárút kialakítására, ezért itt egyesített gyalog- és kerékpárút épül,
  •  a Déli út 88. szám előtti gyalogátkelőhely mellett átvezetve csatlakozik a Kőrösi úton már meglévő kerékpárúthoz,
  • a Kőrösi út páratlan házszámú oldalán, a Hattyú utcától 2×1 haladósávos nyomvonal épül, mely a Vörösmarty téren található KRESZ park mellett is elhalad,
  •  a Cegléd-Újvárosi Református Templom előtt meglévő gyalogátkelőhelyhez kötődve a kerékpárút átvezetésre kerül a túloldalra, innentől a főút bal oldalán halad a nyomvonal,
  •  a Gerje főcsatornán új kerékpáros híd épül.

 

A kivitelező tájékoztatása alapján a kerékpárút megvalósítása több ütemben fog zajlani, a munkálatokat a Dinnyéshalom dűlőtől Nyársapát irányába eső szakasszal kezdik.

A kivitelezés 2021. 05. 17-től, előreláthatólag 2022. január 10-ig fog tartani.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kerékpárút nyomvonalába eső fák, cserjék illetve bokrok kivágásra fognak kerülni. Ezúton kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a megóvni kívánt növények áttelepítését a közeljövőben végezzék el.

Bizonyos helyeken az elektromos és/vagy telekommunikációs hálózat átépítésre kerül, emiatt az érintett szolgáltatás korlátozódhat.

A kivitelezési munka érinti a magáningatlanok kapubehajtóit, megközelíthetőségük átmenetileg akadályozottá válhat.

Fentiek miatt a tulajdonosok türelmét és szíves megértését kérjük.

Az egyes konkrét forgalomkorlátozás bevezetése előtt tájékoztatni fogjuk a lakosságot, kérjük figyeljék az elektronikus felületeket.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot és a közúton közlekedőket, hogy a kivitelezés ideje alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Köszönjük megértésüket, türelmüket!

 

Dr. Diósgyőri Gitta
címzetes főjegyző

 

Kapcsolódó képek