menu

  • 2020.07.22.

Kerékpáros járőrszolgálat Cegléden

Idén is útjára indult a kerékpáros rendőrszolgálat Cegléden, melynek célja a prevenció mellett a közlekedési szabályok betartására való felhívás.

3 éve már, hogy a jó idő beköszöntével a Ceglédi Rendőrkapitányság néhány munkatársa kerékpáros járőrszolgálatot is ellát. A szolgálat célja a balesetmegelőzés mellett a közlekedési szabályok betartása – tájékoztat Sós Zsanett r.törm, bűn-és baleset-megelőzési előadó és iskolarendőr koordinátor. Mint mondja: egyben példát is szeretnének mutatni a lakosság részére a helyes és biztonságos közlekedéssel, valamint a szabályok betartásával.

A szolgálat során kiemelten fókuszálnak a gyalogosan, illetve kerékpárral közlekedőkre. “Nagyon fontos, hogy a gyalogos a megfelelő helyen és körültekintéssel közlekedjen, és amennyiben van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, ott haladjon át, ne pedig jármű takarásából. Kerékpárosok tekintetében már nagyobb a skála, kiemelt figyelmet fordítunk a járdán való kerékpározásra, vagy adott esetben az irányjelzés elmulasztására.”

Amennyiben intézkedés indokolt, a síp elengedhetetlen segítséget nyújt. “Mivel a kerékpáron nincs kék lámpa és hangjelzés, ezért amikor elindítottuk ezt a szolgálatot kitaláltuk, hogy síppal próbáljuk felhívni a figyelmet a szabálytalanul közlekedőkre: erre nagyon sokan felfigyelnek, és tudják is hogy valamilyen hibát ejtettek közlekedésük során.”

A fő körzet a belváros, de figyelemmel kísérik az Alszegi- és Pesti úti kerékpárutakat is. Szeptemberig 5-6 alkalommal biztosan teljesítenek kerékpáros szolgálatot, időjárás függvényében többször is.

(Fotó: Szokolai Attila)
www.cegled.hu

Kapcsolódó képek