menu

  • 2019.06.24.

Mesekert I.

Ismét a Ceglédi Kaszinó ad otthont a Mesekert előadássorozatnak, melynek első vendége a Galóca Bábtársulás lesz. Két kicsi mese: A só – A malacon vett királylány magyar népmesék, bábokkal és muzsikával (40 perc).

A só:
Élt egyszer egy király, akinek volt három lánya. Mindhárman szerették őt, de a király nem tudta, hogyan ossza el közöttük a birodalmát. A két nagyobb lány úgy szerette a királyt, mint 1-1 nagyon finom tortát, a legkisebb viszont úgy, mint „az emberek az ételben a sót.” A király nagyon megharagudott a királylányra, ezért távoznia kellett a palotából. Ám az erdőben összetalálkozott a herceggel….

A malacon vett királylány:
Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egy szegény ember és a felesége. Egyszer csak fiuk született, Jánoska. Amint megtörtént a csoda, nagy örömre az egy szem malacuknak is lett 3 kicsi malackája, akik a fiú zenéjére mindig táncra perdültek. Ezt látta a királylány is a palota ablakából! Úgy megtetszett ez neki, hogy furfanggal elszedte Jánoskától a malacokat.
Telt-múlt az idő, a királylány eladósorba került, apja ezért feladatot adott a kérőknek…

Játszák: Illés Ilona és Zengő Ágnes bábszínészek

Helyszín: a Ceglédi Kaszinó udvara
Esőhelyszín: a Kamaraterem
Időpont: 2019. július 4. 17.30-19.30-ig.

Az előadás után kézműves játszóházba várjuk a családokat. A legapróbb közönségünk birtokba veheti a babakonyhánkat, a szülőket kézműves vásár várja.

Mesekert belépő:
Szólójegy felnőtt 1.500 Ft.
Szólójegy gyermek 1.200 Ft.
Táborkártyával  800 Ft.
Családi felnőtt 1.300 Ft.
Családi gyermek 1.000 Ft.

Kossuth Művelődési Központ

Kapcsolódó képek