menu

  • 2019.06.17.

Kedden folytatódik a szúnyoggyérítés

Országszerte mindenhol komoly szúnyoginvázió tapasztalható, hiszen a májusi esőzések és a hirtelen jött meleg időjárás hatására robbanásszerűen megemelkedett a kifejlődött vérszívók száma. Cegléden a tervek szerint folytatják a szúnyoggyérítést, földi- és légi írtást szerveznek a szakemberek.

Átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés a hőség miatt, mivel a rendkívül meleg időjárás hatással van a szúnyogok viselkedésére, a rovarok ilyenkor a szokásosnál később mutatnak aktivitást, tovább maradnak a növényzetben elrejtőzve. A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül a napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, vagyis az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken.

A Várvag Kft. tájékoztatása szerint Cegléden a hőségriasztást követően ütemterv szerint, ismét párhuzamosan folytatódik majd a légi- és földi úton történő beavatkozás a szúnyogokkal leginkább érintett területeken a városban.

Ha nem húzódik el a hőség, vagy nem alakul ki egyéb olyan időjárási körülmény, amely megakadályozza a védekezést, akkor 2019. 06. 18-án, kedden elvégzik az idei harmadik földi- és a második légi szúnyoggyérítést is Cegléden.

Földi, kémiai szúnyogirtás Cegléd közigazgatási területén legutóbb a hónap elején volt.

www.ctv.hu

Kapcsolódó képek