menu

  • 2019.05.02.

Befejeződött Újszilváson az Ipari park kialakítása

Újszilvás Község Önkormányzata a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett, “Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest Megyében című kódszámú (VEKOP-1.2.2-15-2016-00019) pályázati felhívás keretében 44,24 millió Ft. vissza nem térítendő támogatás segítségével egy ipari parkot valósított meg.

Újszilvás Község Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretén belül, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával hajtott végre nagyszabású beruházást. Az önkormányzat a 44,24 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével egy ipari parkot alakított ki.
A projekt átfogó célja, hogy Újszilvás gazdasági élete fellendüljön, illetve a jelenlegi vállalkozások száma növekedjen, melyet egy új zöldmezős ipari terület kialakításával kíván elérni a Község.
A projekt a 0222/55 és 0222/51 hrsz alatt valósult meg az iparterület alapinfrastruktúrájának kiépítésével, valamint közlekedőfelületek kialakításával. A projekt során a telekhatárig kiépítésre kerültek a víz-, szennyvíz-, gáz- és áram vezetékek, illetve kihelyezésre került 10 db napelemes kandeláber. Ezen tevékenységek megvalósításával a betelepülő vállalkozások számára egy jól megközelíthető, közművesített terület áll rendelkezésre a Községben.
A fejlesztés hatására kialakuló helyi és térségi feltételek elősegítik a gazdaság működését, növekszik a vállalkozások munkahelyteremtő képessége, valamint az ipari park kialakításával a helyi vállalkozások is megerősödnek, ezáltal elősegítve a foglalkoztatás bővítését.
A beruházás műszaki átadása 2019.03.19-én valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.ujszilvas.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
dr. Petrányi Csaba, polgármester
06-53/387-001,
ujszilvaspolghiv@gmail.com

Kapcsolódó képek