menu

  • 2019.04.24.

Azonnali megoldási javaslatot kér a polgármester a rendőrkapitánytól

A hétvégi tragikus kimenetelű közlekedési baleset kapcsán Takáts László polgármester a Jogi-,Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság 04.23-i ülésén a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjétől az elmúlt időszak intézkedéseiről, valamint a városban tapasztalható felelőtlen gyorshajtás visszaszorításának szakmai lehetőségeiről kért beszámolót a képviselő-testület csütörtöki ülésére.

A polgármester kiemelte, hogy a hétvégi tragikus események tükrében a kapitányság egyébként elismerésre méltó eredményei jelen pillanatban másodlagosak. – A legalább egy éve fennálló probléma kezelésében a lakosság számára úgy tűnik, nem sikerült kézzel fogható eredményeket elérni, ezért, mint a város polgármestere, arra kérem a kapitány urat, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésre készítsen szakmai beszámolót, hogyan lehet ezeket a felelőtlen, veszélyes eseményeket meggátolni, mert azt hiszem, hogy összességében ez közbiztonsági-, közlekedésbiztonsági probléma, amelyben a ceglédi kapitányság az illetékes. Cegléd Város Önkormányzata – úgy, ahogyan ezt az elmúlt években is tette – minden segítséget megad a rendőrkapitányság munkájához – fogalmazott a polgármester.

Az önkormányzathoz tavaly szeptemberben érkezett jelzés a Kossuth Ferenc utcán tapasztalható események kapcsán, amelyet követően ugyan folyamatos egyeztetés zajlott, de az intézkedések időleges eredményeket hoztak. A városvezető ezért most pontos kimutatást kért az elvégzett munkáról, az intézkedések jellegéről és számáról, a területen működő önkormányzati kamerarendszer adatainak felhasználásáról. – Néhány tucat felelőtlen ember magatartásáért nem lehet egy egész várost felelősségre vonni, így mindenképpen olyan megoldást kell kidolgozni, amely hatékony. Arra kérem a kapitány urat, hogy a problémát oldják meg, s azt gondolom, erre a munkára nem lehet semmilyen haladékot adni. Az itt élő polgárok biztonsága szempontjából csütörtökre kérem a megoldási javaslatot, hogyan lehet a jelenséget megszüntetni a városban.

A felszólaló bizottsági tagok és a tragikus eset kapcsán az ülésen jelen lévő képviselők felszólalásukban egyetértettek a közlekedés biztonságát javító intézkedések bevezetésének fontosságával, a bizottság elnöke pedig az önkormányzat együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

Szokolai Attila
sajtóreferens
Cegléd Város Önkormányzata

Kapcsolódó képek