menu

  • 2019.01.28.

Utánpótlás Asztalitenisz Ranglista

Budapest Bajnokság Országos Utánpótlás Asztalitenisz Ranglista Verseny   01.25-27.

Ormai L sportcsarnok illetve BVSC Sporttelep

Eredmények:
U12 egyéni
leány: legjobb nyolc közé jutott Ungureán Dorka
fiú:legjobb tizenhat közé került Unghváry András
U13 főtáblára jutott Petrik András
U15  serdülő
egyéni
9. hely Hörömpő Ferenc
11. hely Tótin Kristóf
páros: legjobb nyolc között Hörömpő Ferenc- Tótin Kristóf
U18 Ifjúsági
egyéni: 4.hely Ócsai Máté, főtáblára jutott Tótin Kristóf és Hörömpő ferenc
páros:  2. hely Ócsai Máté-Kishegyi Ákos legjobb nyolc közé került Hörömpő Ferenc-Tótin Kristóf
Az újoncoknál kis szerencsével Ungureán Dorka éremhez juthatott volna U12-ben. Petrik András az U13  selejtezőből remek játékkal 3 győzelemmel felkerült a 32-es főtáblára, ahol jó esélye volt a következő körbe jutásra. Már 2:0-ra is vezetett már, de szombathelyi ellenfele fordítani tudott végül, és nyert.
A serdülő versenyszámban nagy esély volt az éremre a páros kategóriában. A későbbi döntőstől 3:2 kapott ki Hörömpő-Tótin duó mégpedig úgy, hogy 0:2-es hátrányból jöttek vissza, mely játszmákat is előnyről 10:7, illetve 8:5 ről bukták el.
Másnap viszont sikerült a bravúr, és a négy kiemelt párost sikerült búcsúztatni 3:1 arányban az ifjúsági versenyszámban. A serdülő  egyéniben főtáblán kezdtek mindketten, és sikerült értékes pontokat gyűjteni az elért helyezésekkel. Az ifjúsági versenyszámban a párosban esély volt a végső győzelemre az Ócsai-Kishegyi duónak, de 2:1-es játszma előny és 8:5-ös vezetés kevés volt a BVSC párosa ellen. Az igazi dráma az egyéniben következett, miután  Ócsai Máté 3:1-re megverte a válogatott, Molnár Dávidot, a döntőbe jutásért, ahol már négy győztes szettre játszanak- 3:1, 7:1-es vezetésre  állt végső győztes András Csabával szemben, aki  végül fordítani tudott, és a mérkőzést is megnyerte. A célt sikerült teljesítenie Máténak, hiszen a négy közé kerüléssel indulhat a következő nemzetközi versenyen az ifjúsági kategóriában.

Kapcsolódó képek