menu

  • 2018.12.10.

Judó sikerek

Ismételt judó sikerek!

4 bajnoki címmel gazdagodtak a ceglédi judokák4 bajnoki címmel gazdagodtak a ceglédi judokák

Siklóson az U15-ös korosztály egyéni bajnoki címeiért léptek szőnyegre az ország legjobb serdülő korcsoportos judósai. A ceglédi színeket tíz sportoló képviselte, és a 300 főt számláló mezőnyben megszerzett három aranyérem minden dicséretet megérdemel. Sági Nikolett már önmaga 5., míg Kőgyesi Gábor 6. bajnoki címét szerezte. Szeleczki Szabina most állhatott először a bajnoki dobogó legmagasabb fokára, de ő még jövőre is ebben a korosztályban versenyez.

A legfiatalabb U11-es judokák Mórahalmon küzdöttek meg a bajnoki érmekért, melyből kettő került Ceglédre. Az Országos Bajnokságon szerzett aranyérmével Bakó Bettina egész évben veretlen maradt.

Eredmények:
Diák C OB
Fiú
33 kg 7. Sági Mátyás
42 kg 2. Mustó Gergő

Leány
45 kg 1. Bakó Bettina

Serdülő OB
Leány
36 kg 1. Szeleczki Szabina
52 kg 5. Borsos Janka
52 kg 7. Hajdú Lili
63 kg 1. Sági Nikolett
+63 kg 5. Perlaki Hanna

Fiú
55 kg 7. Ürögdi Konrád
73 kg 1. Kőgyesi Gábor

Aradi eredmények

December 8-án Aradon versenyeztek a CVSE fiatal judósai. Közel négyszáz induló között nyolc ceglédi sportoló is szőnyegre lépett és kiemelkedően teljesítettek a nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Sági Zsolt idei egyik legjobb formáját hozva nem talált legyőzőre öt mérkőzésén, így megnyerte súlycsoportját. Zsilka Adrienn folyamatosan javuló formát mutatva, végül a harmadik helyen végzett. Nagy Áron a verseny egyik legnépesebb súlycsoportjában harmadik lett. A jobb helyezés elérésében sajnos a hazai pálya lejtése gátolta meg. A CVSE csapata a három érem mellett két ötödik és egy hetedik helyezést ért el a diákok számára utolsó 2018-as versenyen. Az idei év eredményeihez méltóan zárták az évet.

Eredmények
U10:
34 kg: Nagy Áron 3. hely
U12:
34 kg: Sági Mátyás 5. hely
38 kg: Patyi Csanád helyezetlen
42 kg: Sági Zsolt 1. hely
42 kg: Mustó Gergő helyezetlen
36 kg: Zsilka Adrienn 3. hely
40 kg: Solymosi Melinda 5. hely
U14:
+73 kg Bimbó Bence 7. hely

Kapcsolódó képek