menu

  • 2018.10.17.

George Pal Mozi – Cegléd

Rajzfilmünnep során  dr. Bubóval, Pityke őrmesterrel, Mézgáékkal, Pom Pommal, a  III. Európai Art Mozi Nap keretében premier előtti vetítésekkel és sok jó filmmel várja nézőit októberben is a ceglédi mozi

Patkós Irma terem     

10.18.-10.24. csütörtöktől szerdáig 16:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Szabadság, szerelem
magyar filmdráma
Rendezte: Goda Krisztina
Szereplők: Fenyő Iván, Dobó Kata, Csányi Sándor, Gesztesi Károly
Tartalom: 1956. Magyarország csupán egy kis csatlósállam a szovjet blokkban, de nagyhatalom is: vízilabda-válogatottja verhetetlen. A pólós srácok a vasfüggöny mögött is az élet császárainak érzik magukat; élvezik a sikert és a lányok rajongását, magabiztosak és összetartók. Eddig egyetlen egyszer veszítettek: 1955-ben, amikor egy moszkvai mérkőzésen a bíró nem engedte őket győzni. Mindannyian a visszavágásra, a melbourne-i olimpiára készülnek. Ám a történelem alaposan összekavarja a terveiket. Budapesten kitör a forradalom. A csapat fiatal sztárja, Karcsi és barátja, Tibi belekeveredik az utcai eseményekbe. Eleinte csak a kalandot keresik. Karcsinak megakad a szeme Vikin, a harcias műegyetemista lányon és a nyomában járva eljut a forradalom legfontosabb színhelyeire: ott van a Kossuth téren, majd a Rádió ostrománál is.
Idestova egy évtizede foglalkoztatta a gondolat Hollywoodban befutott hazánkfiát, hogy filmet forgasson 1956-ról, így tisztelegve a magyar forradalom emléke előtt. Sokáig nem talált olyan történetet, amely igazán megragadta volna, és izgalmas, átélhető formában mutatná be az akkori eseményeket. “Véletlen egybeesés, hogy pont 1956. december 6-án indultam el Magyarországról, azon a napon, amelyiken a magyar vízilabda-válogatott véres elődöntőt vívott a szovjet csapattal Melbourne-ben – mondja a világhírű producer.” Végül ez adta az ötletet a filmhez: a két párhuzamos történelmi esemény, ugyanakkor zajlott az olimpia, mint amikor itthon kitört, majd elbukott a forradalom.

10.18-10.24. csütörtöktől szerdáig 18:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Meztelen Juliette
amerikai zenés vígjáték
Rendezte: Jesse Peretz
Szereplők: Rose Byrne, Ethan Hawke, Chris O’Dowd, Megan Dodds, Jimmy O. Young, Lily Newmark, Azhy Robertson
Tartalom: A film Annie-ről (Rose Byrne) és férjéről, Duncanről (Chris O’Dowd) szól, akivel már 15 éve együtt élnek egy üres tengerparti brit kisvárosban. Gyerekük nincsen, Duncan életének legfőbb értelmét egy Tucker Crowe (Ethan Hawke) nevű rockzenész iránti fanatizmusa jelenti. Crowe, az egykoron sikeres zenész 20 évvel ezelőtt, karrierjének csúcspontján hirtelen eltűnt. Néhány olyan fanatikusnak, mint Duncan azonban még mindig ő jelenti az istent.
Amikor váratlanul megjelenik Tucker Crowe legfőbb művének, a Juliet című albumnak a hangszerelés nélküli változata, a meztelen Juliet, Duncan ódákat zeng róla az általa vezetett rajongói oldalon. Annie-nek azonban nem tetszik ez a verzió, és meg is írja a véleményét Duncan oldalán. Nemsokkal később Annie e-mailt kap egy ismeretlentől, aki azt állítja magáról, hogy ő Tucker Crowe, és teljes mértékben egyetért Annie véleményével.

10.18-10.24. csütörtöktől szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Csillag születik
amerikai zenés dráma, musical
Rendezte: Bradley Cooper
Szereplők: Lady Gaga, Bradley Cooper
Tartalom: A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.
A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel.

10.20.-10.21. szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
10.25.-10.31. csütörtöktől szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
10.27.-10.28. szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Pelyhes – Kalandra fel!
izlandi-belga animációs kalandfilm, családi film
Rendezte: Árni Ásgeirsson
Szereplők: Jamie Oram, Harriet Perring
Tartalom: Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.

 


Rajzfilmünnep
10.27.-28. szombat-vasárnap 10 órai kezdettel – Korhatár nélkül

27-én
10:00 A magyar animáció aranykora Mézgáékkal és Dr. Bubóval
11:00 Kőhalmi Ferenc bűvészműsora
11:40 Összeállítás a Kukori és Kotkoda, a Pom Pom meséi és a Frakk epizódjaiból
12:50 Lola mesék

28-án
10:00 Válogatás a Kíváncsi Fáncsi, A kockásfülű nyúl, a Kormos mesék és a Fabulák epizódjaiból
11:00 Válogatás Gryllus Vilmus Maszkabál-sorozatából, valamint Weöres Sándor, Petőfi Sándor és József Attila animált verseiből
12:15 Leo és Fred


10.25.-10.31. csütörtöktől – szerdáig, 17:30 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Az első ember
amerikai életrajzi dráma, történelmi film
Rendezte: Damien Chazelle
Szereplők: Claire Foy, Ryan Gosling
Tartalom: A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.
A forgatókönyvet a Spotlight: Egy nyomozás részletei Oscar-díjas forgatókönyvírója, Josh Singer jegyzi.

10.25.-10.31. csütörtöktől szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Halloween
amerikai horror, thriller
Rendezte: David Gordon Green
Szereplők: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Haluk Bilginer, Jefferson Hall, Virginia Gardner, Miles Robbins, Toby Huss
Tartalom: Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt. A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny BcBride írtak, és Green volt a rendező.

 


Huszárik Zoltán terem

10.20.-10.21. szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Néma forradalom
német dráma
Rendező: Lars Kraume
Szereplők: Jonas Dassler, Michael del Coco
Tartalom: Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.
A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt.

10.18-10.24. csütörtöktől szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Nyitva
magyar romantikus komédia
Rendezte: Nagypál Orsi
Szereplők: Radnay Csilla, Kovács Lehel, Péterfy Bori, Ötvös András, Jordán Adél
Tartalom: A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.
A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.
A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk. A film jelmeztervezője Breckl János, látványtervezője Bagyarik Endre, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

10.18-10.24. csütörtöktől szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Szaffi
magyar rajzfilm
Rendező: Dargay Attila
Szereplők: Kern András, Pogány Judit, Gobbi Hilda
Tartalom: Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás azonban veszélyes kalandjai során megismerkedik Szaffival, s boldogan élnek, míg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle.

10.18-10.24. csütörtöktől szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Venom
amerikai sci-fi, akció-horror
Rendezte: Ruben Fleischer
Szereplők: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Jenny Slate
Tartalom: Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.
A Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb figurája végre filmet kap, és megvan hozzá a méltó főszereplő, Tom Hardy, akit a Zombieland rendezője irányít.

 


Rajzfilmünnep 
10.27.-28. szombat-vasárnap 10 órai kezdettel  – Korhatár nélkül

27-én
10:00 Bogyó és Babóca 3 – Játszótársak
11:40 40 éves a kockásfülű nyúl! – Az első évad
13:10 Pocoyo és az űrcirkusz

28-án
10:00 40 éves a kockásfülű nyúl! – A második évad
11:30 Összeállítás A nagy ho-ho-horgász, a Pityke és a Mikrobi epizódjaiból
12:40 A négyszögletű kerek erdő és Cigánymesék epizódjaiból


10.25.-10.31. csütörtöktől – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
10.27.-10.28. szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
Egri csillagok
magyar történelmi kalandfilm
Rendezte: Várkonyi Zoltán
Szereplők: Dobó István – Sinkovits Imre, Bornemissza Gergely – Kovács István, Cecey Éva – Venczel Vera, Jumurdzsák – Bárdy György
Tartalom: Gárdonyi Géza nagyszabású történelmi regénye kötelező irodalom az általános iskolákban. Ebből a remek regényből készült Várkonyi Zoltán monumentális filmalkotása a kor legnagyobb magyar színészeinek a főszereplésével. 1500-as évek, Magyarország. Portyázó török csapatok dúlják fel az országot, rabolnak, fosztogatnak, rabságba hurcolják a magyarokat. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyerekként kerül Jumurdzsák kezébe, aki egy keleti rabszolgapiacon akarja eladni értékes foglyait. A gyerekek megszöknek, ráadásul magukkal viszik a babonás Jumurdzsák talizmánját. A török harcost ezután elhagyja a szerencséje, míg a bátor kisfiú, Bornemissza Gergely megtalálja azt. A film története hűen követi a regényt.

10.25.-10.31. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Szerelembe gurulva
francia-belga romantikus vígjáték
Rendezte: Franck Dubosc
Szereplők: Claude Brasseur, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon, Alexandra Lamy, François-Xavier Demaison, Franck Dubosc
Tartalom: Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés. Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért? A kapuzárási pánikból menekülő Jocelyn barátait is elképesztő helyzetekbe sodorva mozgat meg hatalmas energiákat, hogy elnyerje Florence kegyeit.

10.25.-10.31. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A bűnös
dán thriller
Rendezte: Gustav Möller
Szereplők: Jacob Cedergren, Jessica Dinnage
Tartalom: A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. A férfi a veszélyben lévő nő kiszabadításáért versenyt fut az idővel, de hamarosan rájön, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény áll az ügy hátterében.
A bűnös az év egyik legnagyobb meglepetéssikere, amely közönségdíjat kapott mások mellett a Sundance Filmfesztiválon és az ‘A’ kategóriás Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is. A film Rotterdamban az ifjúsági zsűri díját is megkapta, bejárta a világ filmfesztiváljait, ahol számos további elismerést kapott. A film Gustav Möller játékfilm rendezői bemutatkozása. A film világpremierje a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában volt (World Cinema).

Kapcsolódó képek