menu

  • 2018.08.13.

Sporthírek

hazai csapatok, sportolók eredményei

Labdarúgás
Vasárnap játszotta első hazai mérkőzését Tiszakécskén a Ceglédi VSE. A labdarúgó NB II második fordulójában a vendég Eto Győr nagy csatában, A Nemzeti Sport tudósítása:
Ceglédi VSE–WKW ETO FC Győr 0–4 (0–2)
Tiszakécske, 350 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Horváth Róbert, Szvetnyik Bence)
Cegléd: Mursits – Kárász, Albert I., Preklet, Farkas A. – Rétyi (Kitl K., 63.), Sigér (Gyürki, 71.), Nyilas, Oldal (Maksimovic, 55.) – Tímári, Hujber. Vezetőedző: Klausz László
Győr: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vukaszovics, Debreceni – Völgyi, Bagi, Magasföldi (Koltai, 64.), Baracskai – Mervó (Hamar Á., 72), Szimcsó (Szánthó, 80.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Bagi (0–1) a 10., Völgyi (0–2) a 18., Baracskai (0–3) az 54., Hamar (0–4) a 87. percben
Mestermérleg
Klausz László: – Nagyon kellemetlenül érezte magát a csapat is és én is, mert egyetlen edzést sem tudtunk tartani ezen a pályán, ami úgymond az otthonunk. Ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. Természetesen van különbség a két gárda között, de egy-két gólt megérdemeltünk volna.
Mészöly Géza: – Nagyon sokat tettünk azért, hogy ilyen arányban győzzünk, egy nagyon jó ellenféllel szemben, amely egy pillanatig sem adta fel. Éppen ezért az utolsó pillanatig kellett koncentrálni. Nagyon örülök a győzelemnek.


Férfi kézilabda
Szerdán hazai környezetben játszott edzőmeccset a Ceglédi KKSE a Dabas KC VSE csapata ellen. Egész végig egy jó iramú mérkőzésnek lehettünk szemtanúi. A nagy meleg most is részese volt a találkozónak, de nem igazán zavarta a fiúkat a tikkasztó hőség. A Dabasiak nem teljes kerettel látogattak el hozzánk, hisz a két 3-as védőjük, Borsos Tamás és Nebojsa Simovic sérülés miatt nem tudtak részt venni a csatában. A ceglédiek jó játékot mutatva, a mérkőzést mindvégig uralva, magabiztosan nyerték meg az összecsapást.
Jakab László edző: – Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk ma. Mint támadásban , mint védekezésben látom a srácokon a munka gyümölcsét. Sajnálom, hogy a vendégek nem tudtak teljes kerettel felállni, de mint mondtam az első edzőmérkőzés elején, hogy még mindig nem az eredmény számít. Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó iramú meccset tudtunk játszani ebben a nagy melegben. Látom már az alagút végén a fényt, de még mindig van 3 hét a felkészülésből és nagyon remélem azt hogy jó úton haladunk afelé, hogy a bajnokság kezdetére összeálljon teljesen a csapat. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen forróságban is kilátogattak a mérkőzésre és buzdították a csapatot. Gratulálok a Dabasiaknak és sok sikert kívánok nekik a közelgő szezonban.
Ceglédi KKSE – Dabas KC VSE 30-27 (16-11)
Lászlai Sz. 7; Gábor M. 1; Juhász K.4; Bruno V. Z. 1; Pocsai R. 6; Szabó B. 1; Hódi L. 1; Vuckovic M.; Radnic T. 1; Megyeri P.; Müller J.; Campar M. 2; Csapi B. 1; Imregi F. 1; Hajdu T. 4; Tamási Zs.; Mojsilov M.; Koncz P.;


Kerékpár
Hege újabb világcsúcsot döntött meg Londonban, melyről ő maga számolt be facebook oldalán:
Újra megcsináltam! Megszereztem a második Guinness Világrekorder címem London legnagyobb kerékpáros eseményén!! Zuhogó eső, nagy szél, füves talaj és egy elszánt magyar bringás! Két világrekord kísérlet lett volna, amiből az egyik volt az enyém. A külső körülmények miatt a másik versenyző visszalépett, viszont én úgy éreztem, hogy meg kell próbálnom! “Most vagy soha!” 23,5 méter hosszú távon kellett 15 korlátot átugranom, amit időre mértek, szóval sprint szám volt a javából! A hivatalos három próbából harmadjára sikerült! 13,88 másodperc helyett az ÚJ Guinness Világrekord 13,00!!! Ahol akarat és szív is van, ott eredmény is van! Köszönöm Mindenkinek, aki velem volt lélekben ezen a nagyszerű napon! Köszönöm a támogatóimnak a közös munkát, a családomnak a biztatást, Turjányi Tamásnak a felkészülési lehetőséget és a szervezőknek, akik újra meghívtak Londonba!


Női kézilabda
Már második hete készül a Ceglédi Kék Cápák NB II-ben induló felnőtt csapata. A játékos keretről és az előzetes tervekről Pudics Zsolt SE vezető számolt be:
– Rengeteg pozitív hírt közölhetek a felnőtt csapattal kapcsolatban is, ami a tavalyi letargiás szereplésünk után örvendetes. Senki sem távozott a csapattól, sőt két kiváló játékos érkezett a Lajosmizsétől. Az abonyi Mertlik Mónika és a vajdasági, adai származású, de Kecskeméten élő Vuletic Suncica mellett reményeink szerint a ceglédi nevelésű, de a váci akadémiára járó Imregi Blanka is visszajátszik majd a Cápákhoz és a tavaly a Félegyházához igazoló Nagy Aletta is szeretne visszatérni. Nem szakítunk a hagyományainkkal és az idén is három 15 éves fiatalt dobunk a felnőttek mély vizébe. Peszeki Laura, Takács Viktória és Mód Klaudia serdülő játékosokkal 25 fős az idei keretünk. Az edzéseken újra látszik a lányok arcán a Cápáknak mindig sikert hozó tűz, remek a játékos állományunk, így az idei kiegyensúlyozottan erős mezőny ellenére nem túlzás cél a dobogós helyek egyikének a megszerzése Tóth Norbert irányítása mellett.