menu

  • 2018.07.23.

George Pal Mozi – Cegléd

Filmajánló

Patkós Irma terem     

 08.02 – 08.08. csütörtöktől – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
6 éven felülieknek
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi kaland-vígjáték
Rendezte: Marc Forster
Szereplők: Evelyn Hayley Atwell, Ewan McGregor Chris O’Dowd
Tartalom: A Disney szívmelengető élőszereplős kalandjából kiderül, hogy a kisfiúnak, aki számos meghökkentő kalandnak volt részese a Százholdas Pagonyban eleven és imádnivaló plüssállatai társaságában, felnőttként kisiklott az élete. Gyerekkori barátai ezért most megelevenednek és Róbert Gida segítségére sietnek, emlékeztetvén őt, hogy a szerető és játékos fiúcska még mindig ott lakozik benne. Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin a munkájában túlterhelt és nem is fizetik meg kellőképpen, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt feleségére és kislányára alig jut ideje; régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézszerető, csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával telt ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek, úgymint Malacka, Füles és Tigris, az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

08.02 – 08.08. csütörtöktől – szerdáig, 18:15 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Hangya és a Darázs
brit-amerikai feliratos akció-kaland-sci-fi
Rendezte: Peyton Reed
Szereplők: Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Evangeline Lilly, Paul Rudd, Hannah John-Kamen, Michael Peña
Tartalom: Scott Lang megpróbálja megtalálni a békés egyensúlyt a szuperhős státusz és az apaság között, azonban Hope van Dyne és Dr. Hank Pym egy sürgető új küldetéssel áll elő számára, ezúttal azonban Darázzsal az oldalán kell megvívnia a harcot, mely során mindkettejük múltjának eltemetett titkai is napvilágot látnak.

08.02-08.08. csütörtöktől – szerdáig, 20:15 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Felhőkarcoló
amerikai bűnügyi akció-dráma
Rendezte: Rawson Marshall Thurber
Szereplők: Dwayne Johnson
Tartalom: Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek.
Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek… a tűzvonal fölött.

08.04-08.05. szombat- vasárnap 14 órai kezdettel
6 éven felülieknek
A hihetetlen család 2 3D
amerikai animációs családi akció-kalandfilm
Rendezte: Brad Bird
Szereplők: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson
Tartalom: Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy senki nem tudja még mindig, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak – és Fridzsimennek – ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám az sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák! A két Oscar-díjat nyert A hihetetlen család folytatását újfent Brad Bird rendezte. A Pixar kereken huszadik egész estés filmje 2018 nyarán kerül a mozikba. A teljes játékidő 125 perc a Bao kisfilmmel együtt.

08.09-08.15. csütörtöktől – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
08.11-08.12. szombattól – vasárnapig, 13:45 órai kezdettel. 3D
08.16.-08.22. csütörtöktől – szerdáig 16:00 órai kezdettel.
08.18-08.19. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel. 3D
6 éven felülieknek!
Luis és a Zűrlények
német animációs családi kaland-vígjáték
Rendezte: Sean McCormec, Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
Szereplők: Franciska Friede
Tartalom: Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolta volna, hogy esetleg egyszer azok szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel és rejtegetni kezdi őket apjuk elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

08.09-08.15. csütörtöktől – szerdáig, 18:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Az én hősöm
francia-belga történelmi vígjáték
Rendezte: Laurent Tirard
Szereplők: Mélanie Laurent, Jean Dujardin, Laurent Bateau, Noémie Merlant, Evelyne Buyle, Christian Bujeau, Féodor Atkine
Tartalom: Az elbűvölő Neuville kapitány épp házasodni készül, amikor kitör a háború Franciaországban az 1800-as évek elején. Mit tehet ilyenkor egy hős kapitány, bátran elindul a csatatérre, hátrahagyva bájos, ámde rettentően naiv jegyesét, Pauline-t. Pár hónap után a nő belebetegszik, hogy nem érkezik semmi hír a kapitányról, ezért nővére, Elizabeth a kapitány nevében leveleket kezd el írogatni, azt gondolván, hogy a férfi soha nem tér vissza… Ám egyszer csak Neuville felbukkan a városban, akit a lakosok igazi hősként üdvözölnek hála Elizabeth kitalált történeteinek. A nő elhatározza, lebuktatja a kapitányt, ám ő sem hagyja magát, így a nagydumás és a sármőr legjobb trükkjeiket vetik be, miközben egymásra licitálva egyre képtelenebb történetekkel szórakoztatják a város hiszékeny lakóit.

08.09-08.15. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Mission Impossible: Utóhatás
amerikai akció-kaland-thriller
Rendezte: Christopher McQuarrie
Szereplők: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Alec Baldwin, Vanessa Ki
Tartalom: A legjobb szándékok is visszaüthetnek később… A nagysikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) néhány ismerős szövetségessel (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után… Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby is csatlakoztak a szereplőgárdához, a rendezés pedig újfent Christopher McQuarrie érdeme.

08.16-08.22. csütörtöktől – szerdáig 18:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A kém, aki dobott engem
amerikai akció-vígjáték
Rendezte: Susanna Fogel
Szereplők: Mila Kunis, Kate McKinnon
Tartalom: Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak.
A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad…

08.16-08.22. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Meg – Az őscápa
kínai-amerikai akció-horror-sci-fi
Rendezte: Jon Turteltaub
Szereplők: Jason Statham, Rainn Wilson, Ruby Rose, Masi Oka, Robert Taylor, Cliff Curtis, Ólafur Darri Ólafsson, Li Bingbing
Tartalom: A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

08.23-08.29. csütörtökön és szombattól – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
08.25-08.26. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
08.30-09.05. csütörtökön és szombattól – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
09.01-09.02. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Az elrabolt hercegnő
ukrán animációs vígjáték fantasy
Rendezte: Oleh Malamuzh
Szereplők: Nagya Dorofeeva, Alekszij Zavhorodnij
Tartalom: Ez a varázslatos mese a bátor lovagok, szépséges hercegnők és mágusok világában játszódik. Ruszlán, a vándorszínész arról álmodik, hogy lovag lesz belőle. Egy napon találkozik a szépséges Milával, akivel első látásra egymásba szeretnek, ám a fiú nem sejti, hogy ő a király lánya. A szerelmesek boldogsága nem tart sokáig, mert egy ördögi varázsló, Csernomor elrabolja a hercegnőt. Ruszlán a nyomába ered, szembeszáll megannyi veszéllyel, hogy bebizonyítsa, az igaz szerelem erősebb a varázslatnál.
A legújabb egészestés animációs film Puskin népmesei ihletésű költeményét, Ruszlán és Ludmilla történetét dolgozza fel, kalandos fordulatokkal, komikus szereplőkkel színesítve az eredetit. Eddigi premierjei során Az elrabolt hercegnő mindenhol kiugró sikert ért el, gyorsan a családok és gyerekek kedvencévé válva.

08.23-08.29. csütörtöktől – szerdáig, 18:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Fak jú tanár úr! 3
német vígjáték
Rendezte: Bora Dagtekin
Szereplők: Elyas M’Barek, Sandra Hüller, Katja Riemann, Neele-Marie Nickel, Anton Petzold, Jella Haase, Tristan Göbel
Tartalom: Új tanév – új problémák. Zeki Miller pedig megint egy stresszes év elé néz a Göthe középiskolában. A pályaválasztási tanácsadó finoman szólva sem kecsegteti fényes jövővel a káosz osztály egyetlen tagját sem, ezért Chantal, Danger, Burak és Zeynep teljesen letörnek. Mivel csalódottságukban még több bajt kevernek, Zekiből előtör az igazi tanár, és elhatározza, hogy gatyába rázza a srácokat, és átrugdossa őket az érettségin. Vajon Miller tanár úr most milyen újfajta módszereket vet be diákjai megzabolására?

08.23-08.29. csütörtöktől – szerdáig, 20:15 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A védelmező 2
amerikai bűnügyi akció-thriller
Rendezte: Antonie Fuqua
Szereplők: Denzel Washington, Melissa Leo, Bill Pullman, Pedro Pascal, Richard Pacheco, Jonathan Scarfe, Shawn Contois
Tartalom: Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…
2014-ben az Antoine Fuqua rendezésében és Denzel Washington főszereplésével készült kőkemény thriller hatalmas sikert ért el. A rendező és a főszereplő most újra összefog, hogy az első részben megszokott erős vizuális stílus, stilizáltság és különleges filmes látásmód elvegyülhessen az erőszak és az igazság találkozásának kirobbanó erejű keverékével.

08.30-09.05. csütörtöktől – szerdáig, 18:15 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Bűbájosok
francia feliratos vígjáték
Rendezte: Saphia Azzeddine, Francois-Régis Jeanne
Szereplők: Sabrina Ouazani, Alice David, Charlotte Gabris
Tartalom: Lauren, a gyönyörű 29 éves lány be szeretne törni a divat világába, ezért partiról partira jár Párizsban. Olivia, a 28 éves pszichológus két dolog megszállottja: hogy megmentse szülei cukrászdáját és hogy megtalálja a tökéletes férjet. 26 évesen Salma, a tüzes fiatal történelemtanárnő még mindig anyjával él a kertvárosban. Semmi nem indokolja, hogy útjaik keresztezzék egymást… egészen addig a napig, amíg mindhármuk sosem látott biológiai apja meg nem hal, és rájuk nem hagy egy csodálatos párizsi lakást. A három nővérben semmi hasonlóság nincs, most azonban a közös cél érdekében megpróbálnak együtt élni. A következményekkel azonban egyikük sem számol… A Bűbájosok a legjobb francia vígjáték-hagyományokat követi, miközben napjaink sztereotípiáinak és előítéleteinek is görbe tükröt állít. A főszerepet játszó Sabrina Ouazani korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Taxi 5, a Pattaya és A múlt; Alice David a Derült égből apu, a Szex, ex, szerelem és a Nagytudásúak révén lehet ismerős a hazai közönségnek; Charlotte Gabris pedig a Babysitting – A felvigyázó, a Taxi 5 és a Totál gáz filmekben szerepelt.

08.30-09.05. csütörtöktől – szerdáig, 20:15 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Slender man: Az ismeretlen rém
amerikai horrorfilm
Rendezte: Sylvain White
Szereplők: Javier Botet, Annalise Basso, Joey King, Jaz Sinclair, Julia Goldani Telles, Kevin Chapman, Michael Reilly Burke
Tartalom: Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap. A kiskamaszok és kamaszok között őrületes kultusszal rendelkező rémalak számtalan történet, képregény, dokumentumfilm és netes oldal hőse. Nagyon sokan élőnek hiszik, még túlságosan élőnek is. Az új, különleges horrorfilm őt választotta főszereplőjéül.


Huszárik Zoltán terem

 07.26-08.01. csütörtök-szerda 17.45 órai kezdettel
07.28-07.29. szombat-vasárnap 13.45 órai kezdettel
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Nyár
orosz-francia zenés film – (126 perc)
Rendező: Kyrill Szerebrennyikov
Szereplők: Irina Starshenbaum, Teo Yoo, Roman Bilyk
Tartalom: Egy nyár története, gitár, csajok, cigarettafüst, pia, valamint a rock, new wave és post-punk bűvöletében. A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom. A nyolcvanas évek szűk levegőjét és a ma is óriási kultusznak örvendő Viktor Cojt és Mike Naumenkót mutatja be Kirill Szerebrennyikov legújabb filmje, a Nyár. Szomorú aktualitást ad a hatalom és a művészek kapcsolatát egyik központi témájának állító filmnek, hogy rendezőjét a forgatás alatt az orosz állam csalással vádolta meg, és jelenleg házi őrizetben van.
A Nyár a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, hatalmas kritikai sikerrel.

 

07.26-08.01. csütörtök-szerda 20.00 órai kezdettel
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Escobar
spanyol-bolgár thriller, dráma – (123 perc)
Rendező: Fernando León de Aranoa
Szereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem
Tartalom: 1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is.

08.02-08.08. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Ízlés szerint fűszerezve
olasz vígjáték
Rendezte: Fransesco Falaschi
Szereplők: Vinicio Marchioni
Tartalom: Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre: a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja Arturo hozzáállását az életéhez…

 

08.02-08.06. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Egy burka, egy nadrág
francia vígjáték – (88 perc)
Rendező: Sou Abadi
Szereplők: Félix Moati, William Lebghil, Camélia Jordana, Anne Alvaro
Tartalom: Amikor a férfi igazán szerelmes, ha kell, a burkát is magára ölti, hogy láthassa elzárt kedvesét. Egy jemeni idénymunka után muszlim fundamentalistaként tér vissza Mahmoud Párizsba. Szent küldetése, hogy Allah segítségével utat mutasson erkölcstelennek bélyegzett húgának, és eltiltja őt a barátjától. A szerelmesek azonban mindent elkövetnek, hogy láthassák egymást: a fiú burkát öltve érkezik a lopott randevúkra. A terv bejön, csak éppen van egy kis bökkenő: az álca annyira jól sikerül, hogy Mahmoud beleszeret… Az Egy burka, egy nadrág nagyon is aktuális kérdés köré szőtt, hamisítatlan francia vígjáték, amely bebizonyítja, hogy a szerelemhez vezető út nem ismer határokat.

08.02-08.08. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek
Ahol a gonosz lakik
mexikói horror
Rendező: Guillermo Amoedo
Szereplők: Fernando Becerril, Carla Adell, Gabriela de la Garza, María Evoli, Vanesa Restrepo, Shira Barzilai, Natasha Cubria
Tartalom: Ahhoz, hogy tartozásukat rendezhessék, a három nővér, Maria, Camila és Ana úgy döntenek, kirabolják az egykori szenátor villáját. Mikor már úgy tűnik, zsákmány nélkül kell elhagyniuk a házat, különös felfedezést tesznek az épület pincéjében. Megtalálják a házaspár kislányát, akit úgy tűnik, a szülők borzasztó körülmények között tartottak fogva. Miközben próbálják megmenteni a gyermeket, egyre kísértetiesebb dolgok nehezítik kijutásukat a házból.

08.02-08.08. csütörtöktől – szerdáig, 17:30 órai kezdettel.
Három sztár berlinben: Anna Nyetrebko, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott, Waldbühne 2011
koncertfilm
Rendező: Frank Hof
Szereplők: Anna Nyetrebko, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott
Tartalom:  Az operavilág legnagyobb sztárjaiból álló, Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Erwin Schrott alkotta trió szinte leigázta a berlini Waldbühne operafesztivál színpadát. A 2011-es szabadtéri előadásról készült felvételen a három művész repertoárjában a leghíresebb áriák mellett elfeledettnek hitt művek is felcsendülnek, a Marco Armiliato által vezetett Prágai Filharmonikusok segítségével. A gazdag programban mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, a legnagyobb műértőktől kezdve egészen a klasszikusokat csak ritkán hallgató zenekedvelőkig. A koncertfilm a kitűnő operatőri munkának köszönhetően hűen adja vissza az koncert egyedi hangulatát.

 

08.04-08.05. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Sodródás
amerikai akciófilm, kalandfilm, dráma – (96 perc)
Rendező: Baltasar Kormákur, Kosztola Tibor
Szereplők: Shailene Woodley, Sam Claflin
Tartalom: A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad szellem egymásba szeret, és együtt vágnak neki a végtelen Csendes-óceánnak, hogy eljuttassanak egy hajót Kaliforniába. Nem is sejtik, hogy minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak, amely hamarosan irtózatos erővel csap le rájuk. Amikor Tami magához tér, a hajót romokban, Richardot pedig súlyos állapotban találja. A semmi közepén, egyes-egyedül önmagára utalva a fiatal nőnek minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmenthesse a férfit, akit szeret.

08.09-08.15. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
08.11-08.12. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Papás Babás
francia vígjáték
Rendezte: Maxime Govare
Szereplők: Paul Schneider, Olivia Munn
Tartalom: Miután képtelen teherbe ejteni fiatal feleségét, Tommy összetoborozza a lökött haverjait, hogy visszalopják az egyetemi évei alatt egy spermabankba leadott örökítőanyagát.

08.09-08.15. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
08.18-08.19. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Kutyám nélkül sehova
ciprusi vígjáték dráma
Rendezte: Marios Piperidas
Szereplők: Fatih Al, Adam Bousdoukos, Demetris Demetriou, Toni Dimitriou
Tartalom: Jannisz, a korábbi sikereinek árnyékában élő ciprusi zenész külföldre akar költözni egy jobb élet reményében. Terveit azonban meghiúsítja a kutyája, Hendrix: a költözés előtt nem sokkal átszökik a határon, amely a sziget görög és török részét választja el. Jannisz elindul, hogy hazacsempéssze Hendrixet. Az út során átélt kalandok azonban mindent új megvilágításba helyeznek…

 

08.09-08.15. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
08.23-08.29. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A kíméletlen
francia-brit-kambodzsai-amerikai-kínai feliratos életrajzi bűnügyi akciófilm
Rendezte: Jean-Stéphane Sauvaire
Szereplők: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicolas Shake, Panya Yimmumphai
Tartalom: Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben. A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak. Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban.

08.16.-08.22. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Skate kitchen
amerikai dráma
Rendezte: Crystal Moselle
Szereplők: Rachelle Vinberg
Tartalom: Több tízezres instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok a főszereplői a lélegzetelállító mutatványokkal teli Skate Kitchennek, amely a New York-i szubkultúrát mutatja be testközelből.
A külvárosi tinilány, Camille (Rachelle Vinberg) unalmas élete felfordul, amikor összebarátkozik egy lányokból álló deszkás csapattal. Ahogy ez a különös világ kitárja kapuit Camille előtt, a lány életre szóló barátságokat köt, és saját magát is kezdi egyre jobban megismerni.
A Sundance Filmfesztivál zajos sikerű közönségkedvencében a lányok megmutatják, hogy a deszkázás nem csak a fiúk világa.

 

08.16.-08.22. csütörtöktől – szerdáig, 18:00 órai kezdettel.
08.23-08.29. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Nem vagyok boszorkány!
brit-francia-német dráma
Rendezte: Rungano Nyoni
Szereplők: Maggie Mulubwa
Tartalom: A faluban történt banális félreértés miatt a kilenc éves Shulát egy vándor-boszorkánytáborba száműzik, ahol két választása marad: a boszorkányközösség tagjává válik, vagy kecskévé változik. Miközben Shula próbál megbékélni új környezetével, egy kormányhivatalnok szárnyai alá veszi, annak reményében, hogy hasznot húzzon kiszolgáltatottságából. A kislánynak kell eldöntenie, hogy elfogadja-e a neki szánt sorsot avagy inkább ellenszegül. Egy újkori boszorkányüldözés történetét filmesítette meg a zambiai születésű elsőfilmes forgatókönyvíró-rendező, Rungano Nyoni. A film a cannes-i Directors Fortnight szekciójában debütált, majd a BAFTA-t és a Brit Függetlenfilmes díjat is bezsebelte. Az idei SCOPE100 online fesztivál is ezt a filmet jelölte meg, mint a hazai közönség számára legérdekesebb európai művet. A történet a babonák és a rituálék kötelékébe ragadt, kegyetlen társadalom képét vázolja fel szatirikus humorral. David Gallego operatőr az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése után ismét költői látványvilágot teremt.

08.16.-08.22. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Szoba gyerekekkel kiadó
francia vígjáték
Rendezte: Emmanuel Gillibert
Szereplők: Arnaud Ducret, Louise Bourgoin
Tartalom: Antonie vérbeli agglegény, egy igazi party állat és nagy csábító. Egy gyönyörű párizsi lakásban él Thomasszal a szobatársával. Amikor Thomas Los Angelesebe költözik, maga helyett keres Antoine-nak egy új szobatársat, az “170 magas, kékszemű Jeanne”-t, akit a leírás alapján Antonie teljes izgalomban vár, de az új lakó nem egyedül érkezik… hanem két gyermekével, a 8 éves Theoval és az 5 éves Louval! Antonie, aki nem is lehetne messzebb az apaság gondolatától, most megtapasztalja a családos élet örömeit…

08.23-08.29. csütörtöktől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Kaliforniai rémálom
thriller
Rendező: David Robert Mitchell
Szereplők: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace, Callie Hernandez, Riki Lindhome, Jimmi Simpson, Rex Linn, Reese Hartwig
Tartalom: A lenyűgöző fantáziájú David Robert Mitchell (Valami követ) ezúttal egy eszeveszett neo-noir lázálmot vitt filmre, amelyben egy főhős bizarr bűntények sorozatáról próbálja lerántani a leplet. A 33 éves Sam (Andrew Garfield) meglehetősen kiábrándult a világból, ám most mégis felforr körülötte a levegő. Egy nap egy titokzatos nő, Sarah (Riley Keough) bukkan fel a medencéjében, aki aztán ugyanolyan váratlanul el is tűnik. A férfit nem hagyja nyugodni az eset és nyomozásba kezd. Szürreális kalandok veszik kezdetüket, amelyek során Los Angeles eddig nem ismert, gyilkossággal és összeesküvéssel teli bugyrai tárulnak fel előtte… David Robert Mitchell csavaros thriller-vígjátékában a legvadabb hollywoodi figurák tűnnek fel: kutyagyilkosok, wanabe színészek, csilli-villi popsztárok, az éjszaka királyai és királynői, féktelen élményhajhászok, gyanús cselszövők, hajléktalan bölcsek, félénk dalszerzők, szexmunkások, gátlástalan gazdagok, pucér szomszédok és néhány kétes hírű milliárdos, akik valamilyen módon ott lebegnek mindezek felett – vagy alatt. Az idén Cannes-ban bemutatott Under The Silver Lake a noir filmek legjobb hagyományait viszi tovább, helyet követelve magának a műfaj olyan klasszikusai között, mint A hosszú búcsú, a Kínai negyed vagy a Mulholland Drive, amelyek Los Angeles igéző, de megannyi sötét titkot rejtő világába kalauzolnak, hogy aztán a látottak a legmerészebb rémálmainkat is felülírják…

08.25-08.26. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Nyári áriaestek: Anna Netrebko és Rolando Villazón – Párizs 2007
koncertfilm
Rendező: Olivier Simmonet
Szereplők: Anna Netrebko és Rolando Villazón
Tartalom: A 2007. március végi estén szinte tapintható izgalom uralta a párizsi Théâtre des Champs-Elysées közönségét. Az operavilág „álompárjának” tartott Anna Netrebko és Rolando Villazón első alkalommal lépett fel együtt Franciaországban, a francia operarajongók legnagyobb örömére. Az előadás fenomenálisan sikerült: „ Felejthetetlen este volt, tele érzelmekkel, amelyre minden néző nosztalgikus emlékekkel gondolhat majd vissza, és büszkén mondhatja majd: Én ott voltam!” (Opéra Magazin) Bárhol is jelennek meg, Netrebko és Villazón kettőse könnyedén rabul ejti a közönség szívét, legyen szó többszáz fős élő koncertekről, vagy akár milliókhoz eljutó tévé-közvetítésekről. Párizsi előadásukra a duó elsősorban késő-romantikus művek széles skálájából válogatott – hiszen az az a stílus, amiben kettejük hangja leginkább kiteljesedhet.

 

08.30-09.05. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Könyvesbolt a tengerparton
spanyol-brit-német romantikus dráma
Rendezte: Isabel Coixet
Szereplők: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson
Tartalom: Anglia, 1959. A különös nő, Florence (Emily Mortimer) könyvesboltot akar nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Az eltökélt nő nem törődik velük, és megnyitja a hangulatos boltot, ahová eleinte bátortalanul, majd egyre gyakrabban térnek be a városka lakói. A helység nagyasszonya, Violet Gamart (Patricia Clarkson) azonban nem adja fel, és még a parlamentig is elmegy a könyvesbolt elleni hadjáratában. Florence azonban nem várt szövetségre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban (Bill Nighy)…

 

08.30-09.05. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
09.01-09.02. szombattól – vasárnapig, 14:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Virágvölgy
magyar dráma
Rendezte: Csuja László
Szereplők: Réti László, Berényi Bianka
Tartalom: A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra. A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon lesz, a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban.

08.30-09.05. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Jelenés
francia feliratos dráma
Rendezte: Xavier Gianolli