menu

  • 2018.06.01.

Uránia Mozi – Cegléd

Filmajánló

Patkós Irma terem     

06.01. – 06.06. péntektől – szerdáig, 17:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Solo: Egy Star Wars történet
magyarul beszélő, amerikai sci-fi
Rendezte: Ron Howard
Szereplők: Alden Ehrenreich
Tartalom: Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

06.01. – 06.06. péntektől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Átejtve
magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték
Rendezte: Rob Greenberg, Bob Fisher
Szereplők: Anna Faris, Eugenio Derbez
Tartalom: A film története szerint egy elkényeztetett, gazdag és pökhendi yacht tulajdonos ellen fellázadnak az alkalmazottai, akikkel nagyon rosszul bánt…

 

06.07 – 06.13. csütörtöktől – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek
Belle és Sebastian 3 mindörökké barátok.
magyarul beszélő francia családi kalandfilm
Rendezte: Clovic Cornillac
Szereplők: Félix Bossuet
Tartalom: Belle és Sébastien története a mostani harmadik résszel lezárul. A trilógia befejező epizódjában Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.

06.07. – 06.13 csütörtöktől – szerdáig, 18:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
7 vérfagyasztó nap
magyarul beszélő, amerikai-brit bűnügyi dráma thriller
Rendezte: José Padilha
Szereplők: Rosamund Pike, Daniel Brühl
Tartalom: Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont. Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül…  A Narcos című sorozat rendezője a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas, mégis igaz történet filmváltozatát.

06.01. – 06.06. péntektől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
06.07. – 06.13 csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Könyvklub
magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték
Rendezte: Bill Holderman
Szereplők: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen,
Mary Steenburgen
Tartalom: Mindig van új a nap alatt…még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Új és régi szerelmek lángolnak fel, törnek a tabuk, no meg a férfiszívek – mert a szenvedélyhez sosincs késő.

06.02. – 06.03. szombat-vasárnap, 13:45 órai kezdettel.
06.09.-06.10 szombat- vasárnap 14 órai kezdettel
6 éven felülieknek
Nyúl Péter
magyarul beszélő, ausztráliai-amerikai-brit animációs családi kaland-vígjáték
Rendezte: Will Gluck
Szereplők: James Corden, Margot Robbie
Tartalom: Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

06.14.-06.20. csütörtöktől – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
06.16.-06.17 szombat – vasárnap, 13:45 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Vigyázz, kész, Morc!
brit-mexikói animációs kaland-vígjáték
Rendezte: Andrés Couturier
Szereplők: Lily Collins, Toby Kebbell, Ian McShane
Tartalom: Lufi birodalom, rendőrsárkányok és bolondos varázslók színesítették be Terry nagymamájának hóbortos meséit. Vajon mi történne, ha kiderülne ez nem csak mese, és a bolondos varázslók a valóságban nem is annyira bolondosak?

06.14. – 06.20.csütörtöktől – szerdáig, 18:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Túl szexi lány
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjátlk
Rendezte: Abby Kohn, Marc Silvestrein
Szereplők: Amy Schumer, Michelle Williams, Busy Philipps, Naomi Campbell
Tartalom: Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy balesetben beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos bombázó lett belőle, és bár rajta kívül senki sem látja a különbséget, hatalmas magabiztossággal kezdi élni az életét. Újonnan szerzett önbizalmának köszönhetően egyre sikeresebb lesz nemcsak a munkájában, de magánéletében is.

06.14.-06.20 csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
06.21-06.27 csütörtöktől szerdáig 18:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Jurassic World: Bukott birodalom
magyarul beszélő, amerikai akciófilm
Rendezte: J. A. Bayona
Szereplők: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong, James Cromwell, Jeff Goldblum
Tartalom: A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél. Íme, a JURASSIC WORLD – BUKOTT BIRODALOM.
Visszatérnek az előző rész főszereplői, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, és hozzájuk csatlakozik James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, valamint a sorozat két veteránja, BD Wong és Jeff Goldblum.

06.21.-06.27 csütörtöktől szerdáig 16:00 órai kezdettel.
06.23-06.24. szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Kutyaparádé
magyarul beszélő, amerikai családi kaland-vígjáték
Rendezte: Raja Gosnell
Szereplők: Will Arnett, RuPaul, Natasha Lyonne
Tartalom: Mit tehet egy kemény zsaru, ha a párja hozzá képest nyafogó puhány? Elviseli, vagy néha belemar. Ez a rendőrpáros mindkét változatra vevő, mert a keményebbikük egy jó szimatú rottweiler, a gyávább és izgulósabb kétlábú pedig a gazdája (Will Arnett).
A feladat: be kell épülniük a világ legnagyobb, legpuccosabb kutya-szépségversenyének döntőjébe, ahol egy veszélyeztetett állatokkal üzletelő csempészbanda éppen egy pandakölyköt próbál továbbadni a dílerének. Max, aki eddig vad bevetésekhez szokott, kénytelen úgy tenni, mintha a bundájára kényes, gondosan manikűrözött ebek közé tartozna. Még szerencse, hogy a kutyamanökenek között is talál néhány jó fej, segítőkész négylábút, akikkel együtt próbálja megoldani élete legbonyolultabb ügyét.

06.21.-06.27 csütörtöktől szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
06.28.-07.04 csütörtöktől szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Felelsz vagy mersz
magyarul beszélő, amerikai amerikai horror-thriller
Rendezte: Jeff Wadlow
Szereplők: Tyler Posey, Lucy Hale
Tartalom: A Blumhouse Productions (Boldog halálnapot, Tűnj el!, Széttörve) új thrillerében egy ártatlannak induló “felelsz vagy mersz” játék halálosra fordul, amikor valaki – vagy valami – elkezdi megbüntetni azokat, akik hazudnak, vagy nem merik megtenni, amit választottak.

06.28-07.04 csütörtökön és szombattól szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
06.30-07.01 szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Gombos Jim és Lukács a masiniszta
magyarul beszélő, német családi kaland-fantasy
Rendezte: Dennis Gansel
Szereplők: Henning Baum, Andy Cheung, Tadashi Endo, Annette Frier, Thomas Fritsch

06.28-07.04 csütörtöktől – szerdáig, 18:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Ocean’s 8: Az évszázad átverése
magyarul beszélő, amerikai bűnügyi akció- vígjáték
Rendezte: Gary Ross
Szereplők: Sandra Bullock, Anne Hathaway, Rihanna, Cate Blanchett
Tartalom: Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie.
Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala – amelyet történetesen egy hűtlen expasija (Damian Lewis) szervez.
De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat. Jön a bűn legvonzóbb válogatottja: Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance. Vagyis Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.


Huszárik Zoltán terem

06.01. – 06.06. péntektől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Senki sem tökéletes
francia-belga vígjáték
Rendezte: Florence Quentin
Szereplők: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu
Tartalom: Gerardnak elege van abból, hogy világéletében ő volt családjának legtökéletesebb és legmegbízhatóbb tagja. Változásra van szüksége: egy szép napon úgy dönt, mindent maga mögött hagy, és elköltözik. Meg sem áll a dimbes-dombos, festői Gâtinais tartomány déli részéig: itt, egy kisvárosban vesz autószerelőműhelyt, hogy új életet kezdjen. A műhellyel szemben van a városka romantikus szállodája, benne pedig annak gyönyörű, titokzatos és szeszélyes tulajdonosa, Barbara…

06.01. – 06.06. péntektől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
06.02. – 06.03. szombat-vasárnap, 13:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Belle és Sebastian 3. – Örökre barátok
francia családi kalandfilm
Rendezte: Clovis Cornillac
Szereplők: Félix Bossuet
Tartalom: Belle és Sébastien története a mostani harmadik résszel lezárul. A trilógia befejező epizódjában Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.

06.01. – 06.06. péntektől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Szörnyek és szerelmeik
angol-francia-olasz fantasy
Rendezte: Matteo Garrone
Szereplők: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, Stacy Martin, John C. Reilly
Tartalom: Sötét tündérmesék királyokról, királynőkről és persze szörnyetegekről egy furcsa mesevilágban.

06.07.-06.13 csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Sosem voltál itt
francia-brit-amerikai feliratos misztikus dráma thriller
Rendezte: Lynne Ramsay
Szereplők: Joaquin Phoenix, Alessandro Nivola
Tartalom: Joe háborús veterán, és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata marcangolja, különböző megbízásoknak tesz eleget, otthonról megszökött, eltűnt vagy emberkereskedők kezére jutott lányokat szabadít ki. Egy napon azonban olyan megbízást kap, mely sokkal veszélyesebb, mint bármi, amivel eddig szembe kellett néznie.

06.07.-06.13 csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
A naplemente ragyogása
japán-francia feliratis romantikus dráma
Rendezte: Naomi Kawase
Szereplők: Masatoshi Nagase, Tatsuya Fuji, Kazuko Shirakawa
Tartalom: Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ?k is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.

06.07.-06.13. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A művészet templomai: Hitler kontra Picasso
olasz dokumentum film
Rendezte: Claudio Poli

06.09-06.10. szombat – vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Egy lélegzetnyire
francia Sci-fi
Rendezte: Daniel Roby
Szereplők: Romain Duris, Olga Kurylenko
Tartalom: Párizst hatalmas földrengés rázza meg, ami után mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Elvágva a külvilágtól, áram, víz és élelmiszer nélkül egy házaspár megpróbálja túlélni a katasztrófát és megmenteni lányukat, aki pár szinttel lejjebb ragadt, mivel egy betegség miatt születésétől fogva egy burokban él. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre jönni, így ha túl akarják élni, ki kell jutniuk a rejtélyes ködből…

06.14-06.20 csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
06.21-06.27 csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Szerelembe gurulva
magyarul beszélő francia-belga romantikus vígjáték
Rendezte: Franck Dubosc
Szereplők: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon
Tartalom: Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés.
Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért?
A kapuzárási pánikból menekülő Jocelyn barátait is elképesztő helyzetekbe sodorva mozgat meg hatalmas energiákat, hogy elnyerje Florence kegyeit. Bájos, kedves, vicces és nagyon francia. Pont, mint az Életrevalók.

06.14.-06.20 csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Viszontlátásra odafönt
Feliratos, francia-kanadai bűnügyi dráma
Rendezte: Albert Dupontel
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart
Tartalom: A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

06.14-06.20 csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Viktória
Színes, feliratos bolgár-román családi dráma
Rendezte: Maya Vitkova
Szereplők: Irmena Chichikova, Daria Vitkova, Kalina Vitkova
Tartalom: A Nyugatról álmodozva Borjana semmiképp sem akar gyereket vállalni a kommunista Bulgáriában, ámde 1979-ben mégis megszületik lánya, Viktoria, akinek rejtélyes módon hiányzik a köldöke. Azonnal kikiáltják az Évtized Gyermekének, és kilenc éves koráig tejben-vajban füröszti állam anyácska. Ám az európai kommunizmus bukásával Viktoria aranyéletének is vége szakad. Vajon a politikai összeomlás és az új idők nehézségei közelebb hozzák egymáshoz a kislányt és vonakodó anyját?

06.16-06.17 szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
06.23-06.24 szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Három hegycsúcs
olasz-német feliratos thriller
Rendezte: Jan Zabeil
Szereplők: Alexander Fehling, Bérénice Bejo, Arian Montgomery
Tartalom: A Dolomitokban vakációzik Lea fiával és új barátjával. A nő két éve hagyta el férjét, s gyereke számára megfelelő apapótléknak tűnik új választottja. A kirándulás során azonban mindinkább felszínre kerülnek olyan érzelmek, és viszonyok, amelyek közel sem egy kiegyensúlyozott család hétköznapjairól árulkodnak. A férfi igyekszik megnyerni a nyolcéves fiú bizalmát, de a kettejük között alakuló kapcsolat lassan veszélyes pszichológiai játszmává fajul.
Jan Zabeil filmjének világpremierje 2017-ben az ‘A’ kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a film elnyerte a fesztivál Piazza Grande-díját. Zabeil filmje a közönség nagy kedvence volt a rangos svájci filmfesztiválon. A Három hegycsúcs Locarno után bejárta a világ mozgóképes seregszemléit, mások mellett meghívást kapott Torontóba és Palm Springsbe is. A film főszeplői nemzetközileg elismert sztárok: Bérénice Bejo-t Oscar-díjra jelölték A némafilmesben nyújtott alakításáért, s mások mellett A keresésben, a Lovagregényben, és A múltban szerepelt. Alexander Fehling pedig mások mellett a Becstelen brigantykban, A hallgatás útvesztőjében, és a Vörös Hadsereg Frakcióban játszott.

06.21-06.27 csütörtöktől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Szicíliai kísértet történet
feliratos olasz-francia-svájci misztikus dráma
Rendezte: Fabio Grassadonia, Antonio Piazza
Szereplők: Julia Jedlikowska, Corinne Musallari, Vincenzo Amato
Tartalom: A 12 éves lány, Luna szerelmes osztálytársába, a jóképű Giuseppébe. Amikor a fiú egy nap nyomtalanul eltűnik, Luna egyre kétségbeesettebben kezdi keresni a kis szicíliai falu mellett húzódó elvarázsolt, titokzatos erdőben. Nem sejti, milyen szövevényes eseménysorozat vezetett Giuseppe eltűnéséhez. Csak egy célja van: megtalálni szerelmét a mesebeli rengetegben, amelyben a szellemek éppúgy jelen vannak, mint a maffia mindent körülölelő hálózata.

06.21.-06.27 csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Merülés a szerelembe
német-francia-spanyol-amerikai feliratos romantikus dráma
Rendezte: Wim Wenders
Szereplők: James McAvoy, Alicia Vikander

06.28-07.04 csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Táncterápia
brit feliratos romantikus vígjáték dráma
Rendezte: Richard Loncraine
Szereplők: Imelda Staunton, Joanna Lumley, Celia Imrie
Tartalom: A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánc-tanfolyam mindent megváltoztat…

06.28-07.04 csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Kutyák szigete
amerikai-német feliratas animációs kaland-vígjáték
Rendezte: Wes Anderson
Szereplők: Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Liev Schreiber, Bob Balaban
Tartalom: A KUTYÁK SZIGETE hőse Atari Kobajasi, a korrupt Kobajasi polgármester 12 éves nevelt fia. Mikor egy rendelet értelmében Megaszaki összes kutyáját egy széles kiterjedésű, hulladéklerakóként használt szigetre száműzik, Atari egymaga indul apró repülőjén a Szemét-szigetre, hogy felkutassa testőrkutyáját. Ott egy falka új barát segítségével belevág nagy kalandjába, ami megváltoztatja az egész város jövőjét.

06.30-07.01 szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A fa alatt
Izlandi vígjáték dráma
Rendező: Hafsteinn Gunnar Sigur?sson
Szereplők: Stein?ór Hróar Stein?órsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigur?ur Sigurjónsson, ?orsteinn Bachmann, Selma Björnsdó
Tartalom: Két középkorú házaspár váratlanul rossz szomszédi viszonyba keveredik egymással. Vitájuk tárgya egy fa, ami zavaró árnyékot vet a szomszédos telekre, akadályozva a napozást. A tipikus kertvárosi csetepaténak induló eseménysor azonban egyszer csak irányt vált, és váratlanul egy kontrollálhatatlan erőszakspirálba torkollik ebben az éjfekete humorú, izlandi társadalmi szatírában.