menu

  • 2018.05.24.

Uránia Mozi – Cegléd

Filmajánló

Patkós Irma terem      

05.26 – 05.27. szombat-vasárnap, 13:45 órai kezdettel – 3D.
6 éven felülieknek
Jönnek a kacsák
magyarul beszélő, amerikai-kínai animációs film
Rendezte: Christopher Jenkins
Tartalom: A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt – aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra – két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.

05.24. – 05.30. csütörtöktől – szerdáig, 17:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Deadpool 2.
magyarul beszélő, amerikai akció- vígjáték
Rendezte: David Leitch
Szereplők: Ryan Reynolds
Tartalom: Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát – s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli.

05.24.; 05.26. – 05.30. csütörtökön és szombattól szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
06.02. – 06.03. szombat-vasárnap, 13:45 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Nyúl Péter
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film
Rendezte: Will Gluck
Szereplők: James Corden, Margot Robbie
Tartalom: Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

05.24. – 05.30. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
05.31. – 06.06. csütörtöktől – szerdáig, 17:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Solo: Egy Star Wars történet
magyarul beszélő, amerikai sci-fi
Rendezte: Ron Howard
Szereplők: Alden Ehrenreich
Tartalom: Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

05.31. – 06.06. csütörtöktől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Átejtve
magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték
Rendezte: Rob Greenberg, Bob Fisher
Szereplők: Anna Faris, Eugenio Derbez
Tartalom: A film története szerint egy elkényeztetett, gazdag és pökhendi yacht tulajdonos ellen fellázadnak az alkalmazottai, akikkel nagyon rosszul bánt…

05.31. – 06.06. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Könyvklub
magyarul beszélő, amerikai vígjáték
Rendezte: Bill Holderman
Szereplők: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen,
Tartalom:  Mindig van új a nap alatt…még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Új és régi szerelmek lángolnak fel, törnek a tabuk, no meg a férfiszívek – mert a szenvedélyhez sosincs késő.

Huszárik Zoltán terem

05.24. – 05.30. csütörtöktől – szerdáig, 16:00 órai kezdettel.
05.26. – 05.27. szombat-vasárnap, 14:00 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Vad Balaton
magyar természetfilm
Rendezte: Mosonyi Szabolcs
Tartalom: A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át. A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik április 19-től országszerte a mozikba. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

05.24. – 05.30. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A fa alatt
feliratos, izlandi fekete vígjáték
Rendező: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Szereplők: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson, Þorsteinn Bachmann, Selma Björnsdó
Tartalom: Két középkorú házaspár váratlanul rossz szomszédi viszonyba keveredik egymással. Vitájuk tárgya egy fa, ami zavaró árnyékot vet a szomszédos telekre, akadályozva a napozást. A tipikus kertvárosi csetepaténak induló eseménysor azonban egyszer csak irányt vált, és váratlanul egy kontrollálhatatlan erőszakspirálba torkollik ebben az éjfekete humorú, izlandi társadalmi szatírában.

05.24. – 05.30. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
18 éven felülieknek!
Ghost Land- A rettegés háza
francia-kanadai horror
Rendezte: Pascal Laugier
Szereplők: Crystal Reed
Tartalom: Egy kétgyermekes édesanya megörökli nagynénje elhagyatott vidéki házát. Az első éjszaka gyilkos betörők rontanak rájuk új otthonukban, ám az anya lélekjelenlétének köszönhetően mindhárman megmenekülnek. Az idősebb lánytestvér később megírja a horrorisztikus este történetét, a könyv pedig óriási siker lesz. Neki sikerült feldolgozni a borzalmakat, ám húgát – aki még mindig abban a bizonyos házban lakik anyjával, ahol az eset történt – még mindig kísérti a múlt. Mikor a lány félelme annyira elhatalmasodik rajta, hogy kezelhetetlenné válik, testvére a segítségére siet. Ám hamar rájön, talán rossz ötlet volt visszatérni a szörnyű emlékek színhelyére.

05.31. – 06.06. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Senki sem tökéletes
francia-belga vígjáték
Rendezte: Florence Quentin
Szereplők: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu
Tartalom: Gerardnak elege van abból, hogy világéletében ő volt családjának legtökéletesebb és legmegbízhatóbb tagja. Változásra van szüksége: egy szép napon úgy dönt, mindent maga mögött hagy, és elköltözik. Meg sem áll a dimbes-dombos, festői Gâtinais tartomány déli részéig: itt, egy kisvárosban vesz autószerelőműhelyt, hogy új életet kezdjen. A műhellyel szemben van a városka romantikus szállodája, benne pedig annak gyönyörű, titokzatos és szeszélyes tulajdonosa, Barbara…

05.31. – 06.06. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
06.02. – 06.03. szombat-vasárnap, 13:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Belle és Sebastian 3. – Örökre barátok
francia családi kalandfilm
Rendezte: Clovis Cornillac
Szereplők: Félix Bossuet
Tartalom: Belle és Sébastien története a mostani harmadik résszel lezárul. A trilógia befejező epizódjában Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.

05.31. – 06.06. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Szörnyek és szerelmeik
angol-francia-olasz fantasy
Rendezte: Matteo Garrone
Szereplők: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, Stacy Martin, John C. Reilly
Tartalom: Sötét tündérmesék királyokról, királynőkről és persze szörnyetegekről egy furcsa mesevilágban.