menu

  • 2018.04.26.

Sporthírek

hazai sportolók, csapatok eredményei

Női kosárlabda
Kedden hazai pályán is nyerni tudott a CEKK a DVTK ellen, így kettős győzelemmel szerezték meg az ötödik helyet a női kézilabda NB I-ben. A Gál József Sportcsarnokban megrendezett rangadó Serbán Anett köszöntésével kezdődött, ugyanis neki ez volt az utolsó mérkőzése ceglédi színekben. Nagyon felkészülten várta a Miskolcot a CEKK. Végig irányították és kézben tartották a mérkőzést, közel száz pontot dobni az egyébként nem gyenge vendégeknek komoly eredmény.
VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK Miskolc 93 – 78 (27-21, 24-19, 18-19, 24-19)
Cegléd: Medgyessy 4, Popovic 28/12, Maksimovic 4, Cooper 21, Mokango 27, Csere: Kányási 4, Zsovár, Révész 3, Serbán 2, Kobolák, Filipowicz V., Vezetőedző: Cziczás László
Miskolc: Nagy D.12/3, Fontenette 11, Raksányi 5/3, Zele 8/6, Brewer 12/3, Csere: Pecková 6/6, Melnika 6, Szabó F. 15/9, Bach 3/3, Vezetőedző: Ambrus Erzsébet
Cegléd, 550 néző. V: Papp P., Farkas G., Praksch P.
Az eredmény alakulása. 3.p.: 11-6, 5.p.: 15-14, 10.p.: 27-21, 14.p.: 37-26, 23.p.: 56-44, 28.p.: 64-52, 29.p.: 64-59, 31.p.: 73-59, 34.p.: 82-62
Mestermérleg:
Cziczás László: – Köszönöm a családomnak, köszönöm a csapatnak és a Filipowicz családnak, hogy ennek a négy éves csodának a részese lehettem! Azt gondolom méltóképpen fejeztük be a bajnokságot és büszke lehet ránk Cegléd városa.
Ambrus Erzsébet: – A Cegléd ma nagyon jó formában játszott, három extra teljesítményük volt három külföldi játékosuktól, amihez a mi gyenge védekezésünk is kellett. Mi elsősorban center poszton vesztettük el a mérkőzést, onnan nem jöttek a pontjaink. Sajnálom, hogy így zártuk az évet, de sajnos az egész szezonban nem voltunk ponterősek. A kosárlabda nem véletlenül a magas emberek játéka…


Labdarúgás 
A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Vác vendégeként Budapesten lépett pályára a Ceglédi VSE, ahol kilencedik döntetlenjével újabb pontot szerzett idegenben. VÁC FC – Ceglédi VSE 1–1 (0–1)
Budapest Hévízi út, 350 néző. Vezette: Farkas Tibor (Bertalan Dávid, Török Katalin)
Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Búrány – Zsolnai R., Tóth G., Gulyás M., Major (Kiliti, 61.) – Varga Sz. (Borvető, a szünetben) – Balajti. Edző: Nagy Tibor
Cegléd: Mursits – Wild, Nánási, Albert I., Farkas A. – G. Bíró, Nyilas E. (Ágoston, 82.) – Szilágyi P. (Peres, 88.), Hujber (Peszmeg, 76.), Damásdi – Asztalos. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Nyilas E. (0–1) a 22., Zsolnai R. (1–1) a 71. percben
Mestermérleg:
Nagy Tibor: – Ez egy nagy szenvedés volt – lassan, körülményesen futballoztunk, egy-két játékosnak el kellene kezdenie futni.
Trepák Attila mb. edző: – Olyan érzésem van, mint amilyen a választás idején volt, amikor mindenki azt az eredményt várta, ami végül megszületett, de a végén mégis mindenki meglepődött. Nagy csatában, jó csapat otthonában értékes pontot szereztünk.

U19
Pénzügyőr – Ceglédi VSE 1:2
Cegléd: Szabó G., Szabó K., Krajcz M., Puskás V., Katona K., Szarvas G., Hazafi G., Cseh S., Györe K., Nagy Zs., Dudás D. Cserék: Katona K. helyett Szlezák B. Szlezák B. helyett Mécs G. Dudás D. helyett Boros D.
Ceglédi gól: Nagy Zs., Cseh S.
​Jók: Krajcz M., Szarvas G., Györe K., Cseh S., Dudás D., Nagy Zs.
Kecskeméti József edző: – Ismét megmutatta a csapat, hogy két arcú. Amit az első játékrészben produkáltunk az nulla közeli volt, keveset, azt is lassan futottunk, nem voltunk elég agresszívak se elől se hátul, talán egy kapura lövésünk volt. Szünetben elvonultunk a hűvösbe és megbeszéltük. Nem voltam hangos, viszont annál csúnyábbakat mondtam, próbáltam az önérzetükre hatni a srácoknak az eredményt és a második félidei játékot látva úgy látszik sikerült. Kiválóan fociztak a ceglédiek, a jobb erőnlétünknek köszönhetően sikerült rangadót nyernünk, leráznunk a házigazdát és inkább előre tekingethetünk a tabellán, mint hátra ! Ami borzasztóan sajnálatos az Katona Krisztián kettős csukló törése, mielőbbi felépülést kívánok a csapat nevében. Ezt a győzelmet neki ajánljuk!

U17
Pénzügyőr – Ceglédi VSE 2:1 (2:0)
Cegléd: Kis Cs. – Dudás G., Kotlár Zs., Kovács R., Nagy A. – Kuthy G. – Menich B., Faragó M., Simon P., Horváth Z. – Gulyás T. Cserék: Nagy A. helyett Pintér Sz.
Ceglédi gól: Kotlár
​Jók: Dudás G., Kotlár Zs., Simon P., Gulyás T., Pintér Sz.
Kemenes György edző: – Rivális ellenfelünk botrányos minőségű pályán “jó indulatú” játékvezetővel fogadott bennünket. Ráadásul rossz előjelekkel indultunk útnak, mert Klemenc Gergő kapusunk autóbalesetet szenvedett miközben a találkozó helyszínére utazott. Ezúton is jobbulást kívánunk neki.
Az első félidőben nehezen alkalmazkodtunk a körülményekhez, ami nem közvetlenül azt jelenti, hogy két gólos hátrányba kellett volna kerülnünk, de véleményem szerint döntően befolyásolta a végeredményt.
A második félidőben szinte egy kapuztunk, megvoltak a lehetőségeink a fordításra, de az utolsó labdaérintésekbe sorra hiba csúszott. Az csak hab a tortán hogy Faragó érvényes gólját nem adták meg és sorra kaptuk a sárgákat pedig minket rugdostak szét. Ennek következményeképpen Faragó M és Kovács a következő bajnokin nem szerepelhet. Büszke vagyok a csapatunkra, mely mindent megtett a sikerért !

U15
Ceglédi VSE – Hatvan 0:1 (0:0)
Cegléd: Schwarcz – Ecseri, Szebeni, Prumek, Kelemen, Juhász, Kovács, Vincze, Kartali, Lakos, Bodzsár Cserék: Sebestyén, Jenei
Jók: Vincze, Juhász, Kartali
Ványi Zsolt edző: – Sajnos hiába produkáltuk a tavaszi szezon legjobb játékát, az ellenfelünk egyetlen kapuralövéséből megszerezte a győzelmet.

U14
Ceglédi VSE – Hatvan 1:2
Cegléd: Gavaldik, Baranyi, Csepregi, Tóth, Szabó, Ungureán, Medve, Fajkó, Ványi, Pásztor, Kovács, Cserék: Fülöp, Borics, Szaniszló, Pintér
Ceglédi gól: Ványi
Jók: Szabó, Ványi, Kovács
Farkas János edző: – Nem érdemeltünk vereséget! A döntetlenre rászolgált a csapatunk, de sajnos ilyen a labdarúgás, nem mindig a jobban játszó csapat nyer, hanem aki kevesebbet hibázik. A hirtelen jött meleget sem igazán bírták a fiúk, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak!


Női kézilabda
Az elmúlt héten a felnőttek és az ifisták a Hort vendégeként léptek pályára Budapesten, a serdülők pedig a Gál József Sportcsarnokban a Kecskemétet fogadták a női kézilabda NB II korosztályos mérkőzésein. Mindhárom Cápa csapat magabiztos győzelmet szerzett.

Felnőtt mérkőzés:
Hort-Csepel – Ceglédi Kék Cápák 15 – 38 ( 8 – 20 )
Pesterzsébet, 50 néző, vezette Ihász, Szántó
Cegléd: Szegedi, Juhász(kapusok), Tóth Á. 8, Tóth A. 7, Dobos 6, Halasi 5(2), Kisjuhász 4(1), Mihály 3, Petrovics 2, Mester Szabó 1, Vígh 1, Ványi 1, megbízott edző Bíró Balázs
Hétméteres: 3/2, ill. 3/3
Kiállítás: 6, ill..8 perc
Bíró Balázs: – A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy türelmesen és koncentráltan kézilabdázzunk és ne lelkesítsük be a tabella végén álló ellenfelünket. A csapat betartotta, amiket kértem, türelmesen védekeztünk, kihasználtuk a ziccereket és minimális technikai hibával hoztuk le a meccset. Kijött a két csapat közötti különbség, ami reális is volt. Örülök, hogy így alakult a mérkőzés, gratulálok a lányoknak!

Ifjúsági mérkőzés:
Hort-Csepel – Ceglédi Kék Cápák 23 – 33 ( 9 – 12 )
Cegléd: Törőcsik (kapus), Petrovics 10, Fedák 7(7), Ványi 4, Kazai 4, Mód 3, Balogh 3, Koncsik 2, Kovács, Petró, Simon V., edző Spolmin Roberta
Hétméteres: 2/2, ill. 7/7
Kiállítás: 2, ill. 2 perc
Spolmin Roberta: – A hétvégi mérkőzésen összességében jól teljesítettek a lányok. Voltak kisebb hullámzások a támadójátékunkban, de azokon túllendülve eredményesek tudtunk lenni, főleg betörésekből. A védekezésünk szintén jól működött, a labdaszerzéseket követően jól értékesítettük a ziccereinket, és a kapusunk is jól teljesített. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Serdülő mérkőzés:
Ceglédi Kék Cápák – Kecskeméti NKSE 31 – 10 ( 12 – 4 )
Cegléd: Kopcsa 1, Hornyik (kapusok), Kökény 7(2), Takács 7(1), Petrovics 6, Kovács 3 (1), Takó 2, Simon A. 2, Varga 1, Mód 1, Fehér 1, Peszeki, Farkas, edző Dávid Sándor
Hétméteres: 7/4, ill. 1/1
Kiállítás: 0, ill. 12 perc
Dávid Sándor: – Kicsit megilletődötten kezdték a meccset, szoros volt az első tíz perc, de később kialakult a papír forma és eltávolodtunk az ellenfelünktől. Nekem az volt a célom ezen a meccsen, hogy taktikai dolgokat gyakoroljunk és mindenki pályára kerülhessen.


FIT KID
Április második hétvégéjén Szolnokon került megrendezésre a Nemzetközi Fit Kid verseny ahol Olaszország és Szerbia sportolói mellett közel 320 gyerek mérte össze tudását különböző korcsoportokban. Délelőtt az I. osztályú egyéni versenyek zajlottak. A CVSE-t Szepes Réka és Simon Réka képviselte. Sajnos a lányok a több hétig elhúzódó betegségek miatt nem tudtak megfelelően felkészülni és a nagyon erős és nagy létszámú mezőnyben ezúttal nem sikerült a legjobb hat közé bekerülni.
Délután a II. osztályú csoportos gyakorlatokon volt a sor. Cegléd három egységgel indult és mindhárom csapat nagyszerűen teljesített.

Fit Kid Nemzetközi II. osztályú csoportos verseny eredmények:
I. korcsoport/duó: I. hely CVSE (Bartus Emese és Pap Veronika)
III-korcsoport/duó: I. hely CVSE ( Csiszár Evelin és Hartyáni Fanni)
I.kcs./nagycsapat: I. hely: CVSE (Farkas Petra, Gigor Stella, Halmi Glória, Hanga Sára, Oláh-Fekete Hanna és Végh Zonga)
Egy héttel később Dabason Fit Kid I. osztályú csoportos verseny küzdelmei zajlottak az Európa Bajnoki kvalifikációért. A második fordulóban a ceglédi lányok a gyakorlat elején egy kisebb rontással, de nagyon szép koreográfiát mutattak be, ami ezen a napon a 2. helyre volt elég. A két verseny alapján egyelőre a CVSE vezeti az EK kvalifikációs pontversenyt, de a harmadik, májusi fordulóban komoly küzdelem várható a kijutást érő helyekért.

Országos Fit Kid I. osztályú csoportos verseny eredmények:
Big Free kategória: 2. hely CVSE (Hartyáni Fanni, Hornyik Vivien, Kovács Barbara, Bíró Lola, Lipák Réka, Szepes Réka, Simon Réka)

Felkészítők: Randos Gabriella vezetőedző Móricz Alexandra és Kovács Barbara


Atlétika
Múlt hét pénteken Szekszárdon majd szombaton Gödöllőn volt felkészülési atlétikai verseny, ahol a két hét múlva esedékes csapat OB-ra készültek a Ceglédi VSE atlétái. Szekszárdon futó és ugró számok, míg Gödöllőn gerelyhajítás verseny volt.
A szekszárdi versenyen Keszthelyi Luca, Gál Fanni és Gál Titanilla tudott részt venni, a többiek iskolai elfoglaltság miatt itthon maradtak. Az itt megrendezett küzdelmeken a kevés induló miatt szinte minden számban abszolút verseny volt, tehát minden korosztály együtt versenyzett, ezért eredményt sem hirdettek. A cél a versenyzés és a minél jobb eredmények elérése volt. Atlétáink teljesítették a célt, mindhárom versenyzőnk új egyéni csúcsot ért el.

Eredmények:

Keszthelyi Luca: magasugrás  160 cm 1. hely – távolugrás  496 cm 2. hely – új egyéni szabadtéri csúcs
Gál Fanni: távolugrás 419 cm – új egyéni szabadtéri csúcs – 800 m síkfutás 2 perc 58 mp. – új egyéni szabadtéri csúcs
Gál Titanilla:  távolugrás 419 cm – új egyéni szabadtéri csúcs

Gerelyhajító verseny Gödöllő
A lányokon nagyon látszott még a rutintalanság, hiszen Lucán kívül ők még nem indultak gerely versenyen, de jó úton haladunk, az OB-ig még sokat fognak javulni a lányok. A gyermek versenyen Gál Titanilla /2006/ indult, aki gyönyörű dobásokkal, a serdülő gerelyeseket ledobva 22,57 m–rel korosztályában a 3. helyet szerezte meg. Titanilla még csak 1 hónapja gerelyez és már több mint 22 m-t dob, ami a jövőre nézve nagyon biztató.

 A serdülő csapat tagjai és eredményeik:
Keszthelyi Luca – 35,28 m – új egyéni csúcs /Luca 2 cm-rel maradt le a 3. helyről/
Dánffy Diána – 32,57 m – új egyéni csúcs
Tóth Nikolett – 25,71 m – új egyéni csúcs
Gál Fanni – 22,68 m – új egyéni csúcs
Dánffy Dorina- 22,40 m – új egyéni csúcs
Juhász Anna – 20,30 m – új egyéni csúcs

Keszthelyi Ferenc szakosztályvezető: – Két hét múlva ügyességi csapat OB lesz Fehérvárott, amire lány serdülő csapatunk nagyon készül. Terveink szerint gerelyhajításban és 80 m gátfutásban indítjuk csapatainkat. Leigazoltuk Tápiószeléről a kézilabdás Dánffy-lányokat, Dorinát és Diánát, akik gerelyhajításban nagy erősségei tudnak lenni csapatunknak. Dorina és Diána a tavalyi évben diákolimpiai döntőbe kerültek kislabdahajításban, és Dorina éppen csak egy hajszállal maradt le az 1. helyről. Kiváló dobók és bízunk benne hogy velük akár dobogóra is kerülhetünk csapat gerelyben az OB-n.


Birkózás
Szombaton rendezték a diák I. szabadfogású országos bajnokságot Soltvadkerten, amely egyben Filus Sándor emlékverseny is volt.  A viadalra az április eleji hat területi bajnokságról lehetett részvételi jogot szerezni. A területi küzdelmek során végül a 390 induló közül 254-en jutottak be az ob-ra, ahol végül 221-en rajthoz is álltak. A bajnokságon a Ceglédi VSE TS Integral indíthatta a legtöbb versenyzőt, mivel 16 ceglédi szerzett indulási jogot. A mezőny kiegyenlítettségét az is jelezte, hogy a 14 bajnoki cím végül 12 klubba került. Ebből egyet a ceglédieknek is sikerült megnyerni a 63 kg-ban versenyző Csiszár Márkó révén. Márkó ezen a napon nem sok esélyt adott az ellenfeleinek, ugyanis minden ellenfelét tussal vagy technikai tussal győzött le az első menet elején. Így végül négy gyors győzelmet követően megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
A 42 kg-ban versenyző Mizsei Milán is szépen menetelt. A döntőbe három tus győzelmet követően jutott be, de itt már nem bírt az esztergomi ellenfelével és így meg kellett elégednie az előkelő második hellyel. A ceglédiek három bronzérmet is begyűjtöttek. Az igen erős mezőnyben a 35 kg-ban Manczák Máriusz Ruben, 85 kg-ban Ujszászi Szabolcs és a nehézsúlyban Csepregi Miklós is  felállhatott a dobogóra. Mivel a ceglédiek szerezték a legtöbb érmet a bajnokságon, így a csapatversenyt Cegléd nyerte az ESMTK és Diósgyőr csapatai előtt.

Eredmények:
35 kg 3. Manczák Máriusz Ruben
42 kg 2. Mizsei Milán
63 kg 1. Csiszár Márkó
85 kg 3. Ujszászi Szabolcs
+85 kg 3. Csepregi Miklós

Csapatverseny:
1. CVSE 24 pont
2. ESMTK 22 pont
3. Diósgyőr 20 pont

Felkészítő edzők: Kovács Béla, ifj. Pap Attila, Pap Attila és Pap Ferenc