menu

  • 2018.04.04.

Uránia Mozi – Cegléd

Filmajánló

Patkós Irma terem      

04. 04. szerda, 15:45 órai kezdettel.
04. 26. – 05. 02. csütörtöktől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
04. 28. – 04. 29. szombattól – vasárnapig, 13:30 órai kezdettel. – 3D
6 éven felülieknek!
Sherlock Gnomes
magyarul beszélő, amerikai-angol családi animációs film
Rendezte: John Stevenson
Tartalom: A GNÓMEÓ ÉS JÚLIA kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra. Gnómeó és Júlia megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el Londonszerte. Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek és kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, csak egy törpe van, akihez fordulhatnak… SHERLOCK GNOMES. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát…

04. 04. szerda, 17:30 órai kezdettel.
04. 12. – 04. 13. csütörtöktől – péntekig, 04. 15. – 04. 18. vasárnaptól – szerdáig; 15:30 órai kezdettel.
04. 14. – 04. 15. szombattól – vasárnapig, 13:45 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Nyúl Péter
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film
Rendezte: Will Gluck
Szereplők: James Corden, Margot Robbie
Tartalom: Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

04. 04. szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
04. 05. – 04. 11. csütörtöktől – szerdáig, 17:15 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Ready Player One
magyarul beszélő, amerikai akciófilm
Rendező: Steven Spielberg
Szereplők: Tye Sheridan, Simon Pegg
Tartalom: A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.

04. 05. – 04. 11. csütörtöktől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
04. 07. – 04. 08. szombattól – vasárnapig, 13:45 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Maja, a méhecske: A Mézcsata
magyarul beszélő, német-ausztrál családi animációs film
Rendezte: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann
Tartalom: A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét.
Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?

04. 05. – 04. 11. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
04. 12. – 04. 13. csütörtöktől – péntekig, 04. 15. – 04. 18. vasárnaptól – szerdáig; 17:30 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Tűzgyűrű: Lázadás
magyarul beszélő, amerikai kalandfilm
Rendezte: Steven S. DeKnight
Szereplők: John Boyega, Scott Eastwood
Tartalom: John Boyega (Star Wars: Ébredő erő) áll a TŰZGYŰRŰ: LÁZADÁS élén, amely a 2013-as, nagyszabású, szörnyes és robotos látványorgia méltó folytatása, melyben egy új nemzedék szeretne a világ legnagyobb hőseivé válni, hogy felvegyék a harcot a legnagyobb szörnyekkel, melyek valaha a bolygónk felszínén jártak.

04. 12. – 04. 18. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Valami Amerika 3.
magyar vígjáték
Rendezte: Herendi Gábor
Szereplők: Pindroch Csaba, Szabó Győző
Tartalom: A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?

04. 19. – 04. 25. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
04. 21. – 04. 22. szombattól – vasárnapig, 13:45 órai kezdettel 3D
6 éven felülieknek!
Jönnek a kacsák
amerikai-kínai animációs film
Rendezte: Christopher Jenkins
Tartalom: A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt – aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra – két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.

04. 19. – 04. 25. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Hurrikán meló
amerikai akcióthriller
Rendezte: Rob Cohen
Szereplők: Toby Kebbell, Maggie Grace
Tartalom: Dörzsölt bűnözők eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy lelépjenek 600 millió dollárral. A kincstár egyik elszánt őre és egy zűrös viharvadász eltökéli, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.

04. 19. – 04. 25. csütörtöktől – szerdáig, 20:00 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Rampage – Tombolás
magyarul beszélő, amerikai akciófilm
Rendezte: Brad Peyton
Szereplők: Dwayne Johnson, Naomi Harris
Tartalom: Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát.
A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik – szintén bogaras – tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó csatlakozik hozzá.
Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.

04. 26. – 05. 02. csütörtöktől – szerdáig, 17:30 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Éjjeli napfény
magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma
Rendezte: Scott Speer
Szereplők: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger
Tartalom: A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét – amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek, és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma. Ám a fiú elől eltitkolja a betegségét, amivel óriási veszélybe sodorja az életét…

04. 26. – 05. 02. csütörtöktől – szerdáig, 19:30 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Bosszúállók: Végtelen háború
magyarul beszélő, amerikai akciófilm
Rendezte: Joe Russo, Anthony Russo
Szereplők: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch
Tartalom: A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.


Huszárik Zoltán terem

04. 04. szerda 15:30 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Maja, a méhecske: A Mézcsata
magyarul beszélő, német-ausztrál családi animációs film
Rendezte: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann
Tartalom: A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét.
Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?

04. 04. szerda, 17:30 órai kezdettel.
04. 05. – 04. 11. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Mária Magdolna
feliratos angol dráma
Rendezte: Garth Davis
Szereplők: Rooney Mara, Joaquin Phoenix
Tartalom: A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni. Mary új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mary lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik.

04. 04. szerda, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Viszontlátásra Odafönt
francia filmdráma
Rendezte: Albert Dupontel
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart
Tartalom: A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

04. 05. – 04. 11. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
A párizsi vonat
feliratos, amerikai dráma
Rendezte: Clint Eastwood
Szereplők: Alek Skarlatos, Anthony Sadler
Tartalom: 2015 augusztusában a világ döbbenten értesült egy újabb terrorista támadásról. A Párizsból Brüsszelbe tartó expressz vonaton egy állig felfegyverzett terrorista lendült támadásba. Egyszerű és kegyetlen terve volt, de valamit kifelejtett a számításból: hogy az utasok között bátor emberek lehetnek. Három amerikai srác is a vonaton utazott. Egyszerű, békés fiúk, akik gyerekkoruk óta barátok, és együtt határozták el, hogy katonák lesznek, és a szabadságuk idején együtt vágtak neki, hogy felfedezzék Európát. A film nemcsak egy esztelen támadás és a fegyvereknek ellenszegülő önzetlen hősiesség története – az is kiderül belőle, hogy hogyan vált Spencer, Alek és Anthony olyan emberré, aki a jó ügy érdekében a legnagyobb önfeláldozásra is hajlandó.

04. 05. – 04. 11. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
04. 07. – 04. 08. szombattól – vasárnapig, 13:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Lajkó – Cigány az űrben
magyar fekete komédia
Rendezte: Lengyel Balázs
Szereplők: Keresztes Tamás, Gyabronka József
Tartalom: 1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.

04. 12. – 04. 18. csütörtöktől – szerdáig, 15:15 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Téli fivérek
feliratos dán dráma
Rendezte: Hlynur Palmason
Szereplők: Elliott Crosset Hove, Simon Sears
Tartalom: Két testvér, akik egy munkások lakta környezetben kerülnek konfliktusba egymással és egy másik családdal.

04. 12. – 04. 18. csütörtöktől – szerdáig, 17:15 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Ready Player One
magyarul beszélő, amerikai akciófilm
Rendező: Steven Spielberg
Szereplők: Tye Sheridan, Simon Pegg
Tartalom: A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.

04. 12. – 04. 18. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Genezis
magyar dráma
Rendezte: Bogdán Árpád
Szereplők: Csordás Milán, Cseh Annamária
Tartalom: A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, útjaik sosem kereszteznék egymást, ám sorsuk mégis összefonódik ennek a tragikus bűnténynek az árnyékában. A Genezis szereplői az egyetemes emberi értékek – az életbe vetett hit, a szolidaritás, a felelősség – mentén döntenek a sorsukról, így lehetőséget kapnak az újrakezdésre, egy új életre.

04. 19. – 04. 25. csütörtöktől – szerdáig, 15:30 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Vándorszínészek
magyar film
Rendezte: Sándor Pál
Szereplők: Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor
Tartalom: Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi megmenekült, pedig ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem és nem csak a színpadon, talán… talán akkor is minden áron velük tartana.

04. 19. – 04. 25. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
04. 21. – 04. 22. szombattól – vasárnapig, 13:30 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Senki sem tökéletes
feliratos, francia film
Rendezte: Florence Quentin
Szereplők: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu
Tartalom: Gerardnak elege van abból, hogy világéletében ő volt családjának legtökéletesebb és legmegbízhatóbb tagja. Változásra van szüksége: egy szép napon úgy dönt, mindent maga mögött hagy, és elköltözik. Meg sem áll a dimbes-dombos, festői Gâtinais tartomány déli részéig: itt, egy kisvárosban vesz autószerelőműhelyt, hogy új életet kezdjen. A műhellyel szemben van a városka romantikus szállodája, benne pedig annak gyönyörű, titokzatos és szeszélyes tulajdonosa, Barbara…

04. 19. – 04. 25. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Fantomszál
feliratos, amerikai dráma
Rendezte: Paul Thomas Anderson
Szereplők: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis
Tartalom: A csillogó 50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó (Daniel Day-Lewis) és nővére, Cyril (Lesley Manville) a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető. Reynold eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem…

04. 26. – 05. 02. csütörtöktől – szerdáig, 15:45 órai kezdettel.
6 éven felülieknek!
Vad Balaton
magyar természetfilm
Rendezte: Mosonyi Szabolcs
Tartalom: A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át. A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik április 19-től országszerte a mozikba. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

04. 26. – 05. 02. csütörtöktől – szerdáig, 17:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Lady Bird
feliratos, amerikai vígjáték
Rendezte: Greta Gerwig
Szereplők: Saoirse Ronan, Tracy Letts
Tartalom: Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.
Christine “Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion (Laurie Metcalf), akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.

04. 26. – 05. 02. csütörtöktől – szerdáig, 19:45 órai kezdettel.
16 éven felülieknek!
Veszett vidék
ausztrál thriller
Rendezte: Warwick Thornton
Szereplők: Bryan Brown, Matt Day
Tartalom: Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől. Ahogy a gyilkosság részleteire fény derül, a közösség tagjai úgy bizonytalanodnak el az üldözés létjogosultságáról és követelnek valódi igazságszolgáltatást a két őslakosnak.

04. 28. – 04. 29. szombattól – vasárnapig, 13:45 órai kezdettel.
12 éven felülieknek!
Arcélek, útszélek
feliratos francia film
Rendezte: Agnès Varda
Szereplők: Amaury Bossy, Jean-Paul Beaujon, Jeannine Carpentier, Yves Boulen
Tartalom: Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnès Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.
Az Arcélek, útszélek több mint húsz rangos filmes díjat nyert, köztük Cannes-ban az Arany Szem-díjat; valamint Oscar-díjra nevezték a legjobb dokumentumfilm kategóriájában.