menu

  • 2018.03.12.

Programok, események

Cegléden és a környékén

 2018. március 14-30. között 

Szeretettel várjuk a ceglédi és a környékbeli érdeklődőket március 24.-én a VIII. Alföldi Kolbász- és Hurkatöltő Fesztiválra Martfűre, ahol Cegléd is képviselteti magát. A finom disznótoros ételek mellett, a színes fesztiválprogramok között zenél a Fülemüle, a 3+2 zenekar és Laci Betyár. Utcabál, népművészeti és kézműves kirakodóvásár, játszóház, vidámpark és állatsimogató is szórakoztatja a látogatókat. Fellépnek határon túli néptánc- és népzenei együttesek és Martfű helyi művészeti tánccsoportjai.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Beharangozó

Április 4.-én 19.00 óra (szerda)
Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Magdaléna Rúzsa 
Rúzsa Magdi estjét láthatják, hallhatják. Rúzsa Magdi átváltozik, és Magdalénaként lép a színpadra, hogy őszinte hangon énekeljen ismeretlen életéről dalokban. A nagy slágerek, az új vagy újra felfedezésre kerülő dalok különleges alkalmat teremtenek arra, hogy a nagyszerű énekesnő új oldaláról mutatkozzon be.
Jegyár: 8000-8500 forint

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 14. 19.00 óra (szerda) Abony, Kultúra Háza színházterem
Kovács Kati zenés estje
Felsorolhatatlan mennyiségű, sokak által szeretett dal fonódik össze, amelyek közül jó néhány felcsendül a koncerten is.
Jegyár: 3200-3500 Ft.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 14. (szerda) Cegléd
10.00 ’48-as honvédsírok koszorúzása a történelmi egyházak képviselőinek részvételével a Református Öregtemetőben a Kálvária Temetőben, az Újvárosi Református Temetőben és az Újvárosi Evangélikus Temetőben (gyülekező a Református Öregtemető bejáratánál)

16.00 Szabad Sajtó Napja a Kossuth Múzeumban a sajtó meghívott képviselőinek Fotókiállítás megnyitója: „Ez történt Cegléden 2017-ben”

18.00 Diákok fáklyás felvonulása a Rákóczi úton (gyülekező 17.45-kor a Rákóczi út és a Széchenyi út sarkán) Közreműködik a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány

18.20 Érkezés a Kossuth – szoborhoz Tárogatón játszik: Molnár László népzenész Beszédet mond Földi László országgyűlési képviselő

18.45 Kávészünet zenekar műsora

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 15. (csütörtök) Cegléd – Szabadság tér
9.30 Térzene és toborzó – a Ceglédi Fúvószenekar közreműködésével

10.00 Kézműves foglalkozás a Ceglédi Városi Könyvtárban

10.00 Ünnepi műsor
o Népdal – Bajnóczi Ágnes a Táncsics Mihály Általános Iskola 7. z osztályos tanulója előadásában
o Cegléd Táncegyüttes műsora
o Ünnepi beszédet mond Takáts László polgármester
o Történelmi visszaemlékezést tart Dr. Zakar Péter történész
o Nemzeti dal és verscsokor Simon Kornél színművész előadásában
o Gubody díj átadása
o Várkonyi István Általános Iskola diákjainak műsora “A Szabadság csillaga” címmel
Felkészítő tanárok: Prohászka-Ábrahám Anett és Holló Erika
o Patkós Irma Művészeti Iskola műsora

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 15. 17.00 (csütörtök) Albertirsa, Művészetek Háza
Vujity Tvrtko előadása – Túl minden határon 
Jegyár: 2500 Ft. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 16. 19.00 óra (péntek) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ színházterem

A Cigánybáró
operett szimfonikus zenekari kísérettel:
Barinkay Sándor a száműzetéséből visszatérve cigányokat talál a birtokán, közülük Czipra mesés gazdagságot és gyönyörű feleséget jósol neki. A szomszédságában élő Zsupán sertéskereskedő Barinkaynak szánja a lányát, Arsenát, aki titokban Ottocárba szerelmes, ezért kikosarazza Barinkayt. Kiköti, hogy legalább egy bárói rangot szerezzen, ha el akarja nyerni a kezét. Barinkayt a cigányok vajdának választják. Az immár cigánybáró Barinkay és a gyönyörű cigánylány, Saffi hamarosan szerelmesek lesznek egymásba, és rengeteg kincset találnak a férfi birtokán. Barinkay fölajánlja kincseit a magyar huszároknak, ám miközben cigányosan megkötött házasságát érvénytelenítik, megtudja, hogy Saffi nem más, mint az utolsó pasa lánya, akinek hercegnői rangja van. Barinkay alacsony származása miatt büszkeségből elhagyja Saffit és beáll a seregbe. A történet befejezését az előadáson megtudják!
Jegyár: 3000 Ft, 3500 Ft, 3900 Ft, 4400 Ft.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 21. 18.00 (szerda) Albertirsa, Móra Ferenc Művelődési Központ
Az agy öngyógyító képessége
Előadássorozat a testi és lelki egészségről.
Előadó: Sonnleitner Károly.
Ingyenes program!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 21. 14.30 (szerda) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Gyarmati Fanni naplója – Hámori Gabriella előadása. A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló egyszerre korrajz és személyes sorstragédia.
Jegyár: 1 700 forint

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 22. 10.00 (csütörtök) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Tipegő csecsemőbérlet – KUCKÓMÓKA a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadása (30+20 perc). Csecsemőszínházi előadás 3 éves korig.
Szólójegyár: 1 300 forint

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 22. 18.00 (csütörtök) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ, Kaszinó
A Bakancslista Utazási Klub következő előadását Kőhalmi Dezső tartja a sokszínű Mexikóról. A beszámoló számos tudnivalót, nagy ismeretanyagot ad át, megfűszerezve mindezt személyes élményekkel, így egészen úgy érezhetjük, mintha mi magunk is ott lennénk!
Ingyenes program!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 23. 19.00 (péntek) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Mr. és Mrs. – komédia öt jelenetben. Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol öt jelenetes komédiában! Szereplők: Pindroch Csaba és Verebes Linda.
Szólójegyár: 3 900 forint

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 24. 10.00 (szombat) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Húsvéti népszokások és tojásfestés a Cegléd Táncegyüttessel. Tojásfestés és berzselés, melyhez hozz magaddal kifújt vagy főtt tojást. Böjti játékok, népszokások felelevenítése a Cegléd Táncegyüttes táncosainak segítségével.
Jegyár: 300 Ft

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 24. 18.00 óra (szombat) Cegléd, Gál József Sportcsarnok
Cegléd Város Önkormányzata idén is megrendezi a Ceglédi Sportgálát a Gál József Sportcsarnokban. A rendezvényen a 2017-es évben legsikeresebb ceglédi sportolóit és sportvezetőit díjazzák.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 24-25. (szombat-vasárnap) Abony, Abonyi Lajos Művelődési Ház
Idea Expo – Nemzetközi kiállítás és vásár. Látható lesz automata cipő, kézi gabonamalom, ösztönketrec nyulaknak, fényáteresztő beton és még sok találmány.
Ingyenes program!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 26. 19.00 (hétfő) Albertirsa, Móra Ferenc Kulturális Központ
Oszvald Marika és barátai – operettgála két részben. Közreműködik: Oszvald Marika Kossuth és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Buch Tibor, Mádi Piroska, Kovács Szilárd.
Jegyár: 2 700 forint

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 27. 19.00 (kedd) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ színházterem
Patkós Irma Színház „Ordas Eszmék” – zenés színpadi játék az emberiség jegyében a Színházi Világnap tiszteletére.
Támogatói jegyek elővételben 1000 forintos áron a Pinceszínházban, a Török János Szakképző Intézetben, illetve a Patkós Irma Művészeti Iskolában válthatók.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 29. 19.00 (csütörtök) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Dumaszínház – Válogatott történetek, Mogács Dániel önálló estje.
Jegyár: 2 900 forint

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 29. 19 óra (csütörtök) – Cegléd, Kossuth Művelődési Központ Kaszinó
Jazz Est – OTI Voice & Bass koncert. Cegléden, első ízben játszunk főként jazz standard dalokat. Egy ének, és egy basszusgitár. Két “hangszer” egyedi előadásban. Igényes, blues, pop dalok jazzesen, basszus, és ének improvizációkkal díszítve. Olyan klasszikusok fognak elhangzani, mint Etta James: At Last című dala, Sofly as in the Morning, Nature Boy,és Amy Winehouse blues, jazz feldolgozások, egy ének, és egy basszusgitár kíséretében.
Jegyek elővételben 1500 forint, a helyszínen 2000 forintért kapható.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Március 30. 9.00 (péntek) Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
Húsvéti családi nap. Kézműves játszóház
Délelőtt /9:00-11:00/ KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ tojásfestés/berzselés amelyhez kifújt , vagy főtt tojást hozz magaddal! , – tavaszi nemez figurák készítése, húsvéti papírdíszek. 11.00-12.00 A BAHORKA TÁRSULAT Tavaszi mese c. előadása.
Délután /12:00-14:00/ foltvarrás húsvét váró textil díszek , papírfonás, kiskosár készítés, húsvéti papírdíszek.
Állandó program: Nyuszi simogató és húsvéti kalandtúra a rendezvény ideje alatt.
Belépőjegy, amely egész napos belépésre jogosít: 1700 Ft

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ne feledje! A Tourinform irodában három online jegyeladó rendszerből (Tex, Ticketportal, Jegy.hu) vásárolhat belépőjegyeket koncertekre, színházi előadásokra, kiállításokra, rendezvényekre- akár ceglédire is! Fizethet készpénzben, bank kártyával, Szép kártyával! Ha ajándékba szeretné adni, vásároljon ajándék utalványt, amelyet a megajándékozott bármilyen jegyre beválthat 1 éven belül! A Kossuth Művelődési Központ előadásaira, amelyek a jegy.hu internetes jegyértékesítő oldalon is megtalálhatóak, a Tourinform irodában is tudnak jegyet vásárolni.