menu

  • 2018.03.08.

Uránia Mozi – Cegléd

Filmajánló

Patkós Irma terem    

03.08. – 03.14. csütörtöktől szerdáig 15.30 órai kezdettel
03.10. – 03.11. szombattól vasárnapig 13.30 órai kezdettel 3D
Ferdinánd
magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték – (108 perc)
Hat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Carlos Saldanha
Tartalom: Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti.
Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet…

03.08. – 03.14. csütörtöktől szerdáig 17.45 órai kezdettel
Bosszúvágy
magyarul beszélő, amerikai akcióthriller – (108 perc)
Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Eli Roth
Szereplők: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio
Tartalom: A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit.

03.08. – 03.14. csütörtöktől szerdáig 20.00 órai kezdettel
Hívatlanok 2. – Éjjeli préda
magyarul beszélő, amerikai horror – (85 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Johannes Roberts
Szereplők: Christina Hendricks, Bailee Madison
Tartalom: Egy négytagú család pár nap nyugodt kikapcsolódást remélve kibérel egy faházat egy elhagyatott kempingben. Meglepődve látják, hogy rajtuk kívül senki sincs ott. Amikor az éjszaka közepén valaki bekopogtat az ajtajukon, vérfagyasztó események veszik kezdetét. A családnak minden testi- és lelkierejét be kell vetnie, hogy túléljék a rejtélyes szadista idegenek támadásait, akiknek egyetlen céljuk, hogy kiirtsák a megfélemlített famíliát.

03.15. – 03.21. csütörtöktől szerdáig 15.30 órai kezdettel
03.29. – 04.04 csütörtöktől szerdáig 17.30 órai kezdettel
Nyúl Péter
magyarul beszélő, ausztrál-amerikai-angol családi animációs film – (95 perc)
Hat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Will Gluck
Szereplők: James Corden, Margot Robbie
Tartalom: Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

03.15. – 03.21. csütörtöktől szerdáig 17.15 órai kezdettel
12 katona
magyarul beszélő, amerikai akciófilm – (130 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Nicolai Fuglsig
Szereplők: Chris Hemsworth, Michael Shannon
Tartalom: 2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát. A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják.

03.15. – 03.21. csütörtöktől szerdáig 20.00 órai kezdettel
Tomb Raider
magyarul beszélő, amerikai akciófilm – (120 perc)
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Roar Uthaug
Szereplők: Alicia Vikander, Walton Goggins
Tartalom: A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó apja cégbirodalmának élére állni, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt.

03.22. – 03.28. csütörtöktől szerdáig 15.45 órai kezdettel
03.29. – 04.04 csütörtöktől szerdáig 15.45 órai kezdettel
Sherlock Gnomes
magyarul beszélő, amerikai-angol családi animációs film – (90 perc)
Hat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: John Stevenson
Tartalom: A GNÓMEÓ ÉS JÚLIA kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra. Gnómeó és Júlia megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el Londonszerte. Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek és kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, csak egy törpe van, akihez fordulhatnak… SHERLOCK GNOMES. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát…

03.22. – 03.28 csütörtöktől szerdáig 17.30 órai kezdettel
Gringo
magyarul beszélő, ausztrál-amerikai akció-vígjáték – (100 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Nash Edgerton
Szereplők: David Oyelowo, Charlize Theron
Tartalom: A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív – így vagy úgy.

03.22. – 03.28 csütörtöktől szerdáig 20.00 órai kezdettel
A szabadság ötven árnyalata
magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma – (106 perc)
Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: James Foley
Szereplők: Jamie Dornan, Dakota Johnson
Tartalom: Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét ötven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forgatókönyvet Niall Leonard írta James regénye alapján.

03.29. – 04.04 csütörtöktől szerdáig 15.30 órai kezdettel
Maja a méhecske: A mézcsata
magyarul beszélő, német-ausztrál családi animációs film – (85 perc)
Hat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann
Tartalom: A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét.
Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?

03.29. – 04.04 csütörtöktől szerdáig 20.00 órai kezdettel
Ready Player One
magyarul beszélő, amerikai akciófilm – (140 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Steven Spielberg
Szereplők: Tye Sheridan, Simon Pegg
Tartalom: A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.


Huszárik Zoltán terem

03.08. – 03.14. csütörtöktől szerdáig 15.30 órai kezdettel
A művészetek templomai: Kincseskamrák
feliratos, olasz dokumentumfilm – (90 perc)
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

03.08. – 03.14. csütörtöktől szerdáig 17.45 órai kezdettel
Vándorszínészek
magyar film – (102 perc)
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Sándor Pál
Szereplők: Martinovics Dorina, Mohai Tamás
Tartalom: Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi megmenekült, pedig ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem és nem csak a színpadon, talán… talán akkor is minden áron velük tartana.

03.08. – 03.14. csütörtöktől szerdáig 19.45 órai kezdettel
A víz érintése
feliratos, amerikai dráma – (123 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Guillermo Del Toro
Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon
Tartalom: Az Oscar-díjra jelölt Guillermo del Toro új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.

03.10. – 03.11. szombattól vasárnapig 13.45 órai kezdettel
Saul fia
színes, magyar film – (107 perc)
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Nemes Jeles László
Szereplők: Röhrig Géza (Saul Ausländer), Molnár Levente (Abraham), Urs Rechn (Biedermann), Zsótér Sándor (Orvos)
Tartalom: A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a “titkok őrzőit”, néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

03.15. – 03.21. csütörtöktől szerdáig 15.45 órai kezdettel
Láthatás
feliratos, francia dráma – (93 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Xavier Legrand
Szereplők: Léa Drucker, Denis Menochet
Tartalom: Bár Miriam (Léa Drucker) és Antoine (Denis Ménochet) hivatalosan elváltak egymástól, továbbra is bíróságra járnak. A nő szeretné kiharcolni, hogy fiukra egyedüli felügyeletet szerezzen, megfosztva volt férjét a láthatási jogtól. A megtört és szemlátomást igyekvő Antoine-t látva a bírónő a közös felügyelet mellett dönt. A rettegő Miriam mindent elkövet, hogy szeretteit megóvja, ezért titkolja új lakcímüket. Antoine csupán a kiharcolt jogainak szeretne érvényt szerezni, és nem érti egykori felesége bizalmatlanságát. Vajon az apa valóban erőszakos, és Miriam okkal fél tőle, vagy a nő meg akarja téveszteni a bíróságot?

03.15. – 03.21. csütörtöktől szerdáig 17.30 órai kezdettel
Kojot
magyar dráma – (126 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Kostyál Márk
Szereplők: Mészáros András, Bocsárszky Attila
Tartalom: Tűzkőre érkezik Bicsérdi Misi, mert földet és rozoga házat örökölt nagyapjától, az öreg Misutól, aki a maga idejében igazi fenegyerek hírében állt. Misi frusztrált, elfojtott, menekülő 30-as, nem találja helyét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Csak sodródik, nem vállal fel konfliktusokat. Ez a gúnya azonban egyre jobban szorítja. Hozzákezd öregapja romos házának felújításához, amelyben igaz célt lát meg önmaga és párja, Eszter számára egyaránt. Pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost, és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát tudja felbérelni mesteremberként, és maga is részt vesz az építési munkákban, amihez mit sem ért kezdetben. A természetközeli idillben végre kezdi megtalálni magát, de ez nem tart sokáig. Kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható “Döbrögi”, Szojka Pál és fia, hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt, és a csetepaté eldurvul – ez már háború a kisember és a földesúr közt. Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a belül megszülető férfiért…

03.15. – 03.21. csütörtöktől szerdáig 19.45 órai kezdettel
Sztálin halála
francia-angol vígjáték – (106 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Armando Iannucci
Szereplők: Jason Isaacs, Olga Kurylenko
Tartalom: 1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért. Armando Iannucci rendező az “Egy kis gubanc” című filmmel tette le névjegyét, ám az igazi ismertséget az Alelnök című tévésorozat hozta, amely számos Golden-Globe jelölést és Emmy-díjat tudhat magáénak.

03.22. – 03.28. csütörtöktől szerdáig 15.45 órai kezdettel
Sötétben
magyarul beszélő, német-francia krimi – (106 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Fatih Akin
Szereplők: Diane Kruger
Tartalom: Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és saját kezébe veszi a dolgokat.

03.22. – 03.28. csütörtöktől szerdáig 17.30 órai kezdettel
Nap nap után
feliratos amerikai film – (100 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Michael Sucsy
Szereplők: Justice Smith

03.22. – 03.28. csütörtöktől szerdáig 19.45 órai kezdettel
Mrs. Hyde
feliratos, francia-belga film – (99 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Serge Bozon
Szereplők: Isabelle Huppert
Tartalom: A kellemetlen természetű középiskolai tanárnőt, Marie Géquilt diákjai és kollégái is gyűlölik. Egy viharos éjszakán villám csap belé, amitől elájul. Magához térése után különös érzés lesz rajta úrrá. Vajon meg tudja zabolázni a benne felébredő, veszélyes és erős Mrs. Hyde-ot?

03.29. – 04.04 csütörtöktől szerdáig 17.30 órai kezdettel
Mária Magdolna
feliratos angol dráma – (110 perc)
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Garth Davis
Szereplők: Rooney Mara, Joaquin Phoenix
Tartalom: A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni. Mary új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mary lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik.

03.29. – 04.04 csütörtöktől szerdáig 19.45 órai kezdettel
Viszontlátásra odafönt
francia filmdráma – (110 perc)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Albert Dupontel
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart
Tartalom: A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.