menu

  • 2017.10.03.

„Ütős sportnap”

és felnőtt sportdélután a Törökben

Az Európai sporthét, és a Magyar Diáksport napja városi rendezvényeihez csatlakozott a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola is.

Több éves hagyományt követve került megrendezésre az iskola tornatermében az „Ütős sportnap”. A Cegléden is ismert ütős sportágak közül az idén az asztalitenisz került a fókuszba.

A Szuperinfó CVSE Asztalitenisz Szakosztálya részéről Gergye Zoltán szakosztályvezető- edző és tanítványa, Tótin Kristóf mutatta be a sportág alapjait a mintegy 300 fős közönségnek.

A bemutatót követően 3 sportágban kellett feladatokat teljesíteni a résztvevőknek: pingpong párost kellett vívni a „törökös” tanárpárok ellen, tollaslabda adogató és ügyességi feladatokat, jégkorong kapura ütést és ügyességi páros feladatokat teljesíthettek. A kevésbé agilis tanulók ütős sportági tesztet töltöttek ki ezzel egy időben, míg mások mintegy 100-an a városi rendezvényen futottak, tájékozódási kört teljesítettek, sport témájú filmet néztek, illetve más állomásokon sportoltak. Mindezekért pontokat szereztek, amiket az osztályok – és vendég iskolák csoportjai – helyezésekre és jutalmakra válthattak.

A délelőtti programot követően az intézmény összdolgozói köre számára pedig sportdélutánt tartottunk. A rendkívül hangulatos egész napos eseményen összesen mintegy 500 diák, és 50 felnőtt vett részt.

Kapcsolódó képek