menu

  • 2017.07.11.

Velkey-Guth Ádám világbajnok lett

a Szervátültetettek Világbajnokságán

Két világcsúcsot futott a ceglédi veseátültetett sportoló a Szervátültetettek Világbajnokságán

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken.

Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.

Velkey-Guth Ádám – a Trappancs Egyesület ceglédi versenyzője – 10 éve veseátültetett. A betegsége előtt és alatt is sportolt, de komolyabban csak a sikeres szervátültetés után kezdett el foglalkozni először a crossfittel, később az atlétikával. Felkészítő edzője Szolnokon Ecseki Dániel, aki edzői tevékenysége mellett rendszeresen együtt versenyez tanítványaival.

Ádám erre a világbajnokságra azzal a határozott céllal ment, hogy megvédi a két évvel ezelőtt megszerzett világbajnoki címeit: megtette. Nem is akárhogy: 100 méteren és 200 méteren is új világcsúcsot állított be a Szervátültetettek Világbajnokságán, ezenkívül súlylökésben is szerzett egy aranyérmet, emellett gerelyhajításban és kislabdahajításban is bronzérmet szerzett. Mindkét futóváltó tagja volt: 4×100 méteren és 4×400 méteren is sikerült felfutniuk a dobogó második fokára.

Ádám mérlege így a Szervátültetettek Világbajnokságán:
3 aranyérem,
2 ezüstérem
és 2 bronzérem.

Örömmel:

Feszt Tímea / elnök
feszt.timea@trappancs.hu / +36 20 277 1996

Trappancs Szervátüteltetett Gyermekek Rehabiltiációs és Sportegyesülete
1138 Budapest, Váci út 132/b.
www.trappancs.hu

Adója 1%-ának felajánlása is nagy segítség számunkra. Adószámunk: 18642885-1-41

    

 

Kapcsolódó képek