menu

  • 2017.03.28.

Válaszokat vár a város vezetése

A polgármester már múlt héten egyeztetést indított az NSK-val és hivatalos levélben kért részletes válaszokat minden fontos kérdésre. Elsősorban arra: mikor lesz olyan műszaki állapotban a csarnok, hogy birtokba vehessék a sportolók. A csütörtöki testületi ülés egyik kiemelt témája is a ceglédi judo csarnok körül kialakult helyzet lesz.

Mindenféle információ, dezinformáció, félinformáció látott napvilágot az elmúlt hetekben mind a ceglédi mind az országos médiában – mondta a polgármester. A csütörtöki testületi ülésre ezért több kérdést is tisztázni kell. „Egyrészt mint a város polgármestere az ingatlan kapcsán a beruházást végző NSK-val már a múlt héten pénteken egyeztetést folytattam. Amikor is sorba vettük azokat a kérdéseket, amelyek ugyan nem Cegléd városnak a kompetenciájába tartoznak ám mégis fontos kérdések. Jelesül, hogy azok az információk, amelyek a sajtóban napvilágot láttak az épület műszaki állapotára, műszaki hiányosságaira vonatkozóan, azokra írásban válaszokat kértünk.” – fogalmazott Takáts László.

De fontos kérdés, hogy azok a még hiányzó beruházási elemek – amelyek ahhoz kellenek, hogy a csarnok funkcióját be tudja tölteni és a ceglédi judosok rendelkezésére tudjon állni, – mikorra készülnek el. Vagyis, mikor lesz olyan műszaki állapotban a csarnok, hogy azt használatba lehessen venni. „Illetve a harmadik nagyon fontos kérdés, hogy az üzemeltetés tekintetében a beruházóknak mik az elképzelései. Ez azért is fontos kérdés, mert az egész problémakör, ami kialakult, kb. két és fél évre visszavezethetően ebből a problémakörből alakult ki. Ezt elmondtuk már többször mi is, de bárki visszanézheti, visszanyomozhatja, hogy a 2014-es szeptemberi, illetve decemberi képviselő-testületi ülésen Cegléd város képviselő testületei által hozott döntések fényében, mindig is ez volt a probléma: milyen létesítmény épül meg, milyen energetikai felszereltséggel és hogyan lesz üzemeltethető ez a létesítmény.” – tette hozzá.

Két és fél évvel ezelőtt a testület úgy döntött, hogy mivel az üzemeltetés részleteibe nem látnak bele, ezért évi 12 millió forintban határozzák meg azt az összeget, amit az üzemeltetésre adnak. A ceglédi judosoknak. Ez azért fontos, mert az elmúlt napokban olyan hírek is hallhatóak voltak, mely szerint a ceglédi judo csarnokot nem a ceglédi judosok fogják üzemeltetni – folytatta a polgármester. „Szeretném leszögezni, hogy Cegléd város képviselő testülete és én mint polgármester is csak abban az esetben támogatjuk a 12 millió forint átadását, ha a csarnok a ceglédi judosok felkészülésének a feltételeit fogja szolgálni, magyarul ők fogják használni. De addig, hogy ide eljussunk nagyon sok kérdést kell még tisztázni. Én bízom abban, hogy a csütörtöki testületi ülésen válaszokat tudunk kapni a kérdések egy részére.”

Takáts László úgy fogalmazott: felhívja a város közvéleményének és a helyi politika szervezeteket a figyelmét arra, hogy ne a judo csarnok ügyét használják fel saját politikai céljaik előtérbe helyezésére. Ez közös ügy, minden ceglédié. A szövetségen belül tapasztalható feszültség pedig a szövetségé – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó képek