menu

  • 2017.01.12.

Szelektív hulladékgyűjtés immár havonta kétszer

Az “ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint, az új esztendőben a kommunális hulladékgyűjtés rendje változatlan marad, míg szelektív hulladékgyűjtésre ez évtől már havi két alkalommal indít gyűjtőautókat a közszolgáltatást végző cég. Minderről a társaság ügyvezetője sajtótájékoztatón számolt be.

Ságodi Nándor elmondta, az ÖKOVÍZ Kft. az országos hulladékgazdálkodási tervnek megfelelően évente tízszer elszállítja az ingatlanokban keletkezett zöld hulladékot is. Első két alkalommal – 2017. január 14-én és január 28-án – a kommunális hulladékgyűjtő edények mellé kihelyezett, szükség szerint összevágott fenyőfákat gyűjtik össze és komposztálják a munkát végző Hírös Kft. révén. Ezt követően áprilistól novemberig előre meghirdetett ütemterv szerint havi egy alkalommal indul zöld járat a városban.

A beszámoló szerint előremutató eredményekkel kecsegtet a Duna-Tisza-közi Nagytérségi Regionális Hulladékrendszer fejlesztése, melynek köszönhetően a magasabb szintű szelektív gyűjtés okán nagy mennyiségű hulladékot téríthetnek el a végső lerakástól.

Az ügyvezető kiemelte, hogy szorosabbra kívánják fűzni a kapcsolatot a városban működő társasházak közös képviselőivel is. A rendszeres kommunikáció első kézzelfogható eredménye a Kossuth Ferenc utca 28. szám alatti társasház lakóközösségi beruházásból megvalósított zárt szelektív hulladék-gyűjtő szigete, ahol kommunális hulladékoktól, valamint gyűjtögetőktől mentesen helyezhetik el a lakók az újrahasznosítható szemetet.