menu

  • 2016.12.16.

Dan diploma és öv Japánból!

Kancho Hidenori Ashihara A Niko(New International Karate Organization) Igazgatója elküldte Sensei Abuczky Csaba részére, a névre szóló 3 dan-t igazoló diplomát és fekete övet. A Magyar Ashihara karate szövetség 2016.08.18-án tartott dan vizsgát, Sensei Hartyányi Attila 4 dan vezetésével. Magyarországon a szövetségen belül jelenleg három ember rendelkezik ezzel az övfokozattal. A 4 órás vizsga tartalmazta az Ashihara karate technikáit, 4 formagyakorlatot (Kata), küzdelmeket knock-down és full contact rendszerben, puszta kezes és fegyveres önvédelmet, törés technikát, Sabaki (folyamatosan több támadó ellen) küzdelmet, egyéni bemutatót. A ceglédi Ashihara-Karate harcosai, 2012-1016 között több mint 160 érmet, kupát hoztak Cegléd városának. Többek között Európa és Világbajnoki címeket, helyezéseket.

Az Ashihara karate tudományos tényeken alapul, kizárva a technikák közül minden, a küzdelemhez szükségtelen mozdulatot. Az Ashihara karate hitvallás szerint a tradicionális karatéban túl nagy hangsúly van az életszerű körülmények között nem alkalmazható technikákon, a mai világban már jóval realisztikusabb formája szükséges a karaténak, amiben az erő, a sebesség és a stratégia egységet alkot. Kancho Hideyuki Ashihara (1944-1995)

Az igazi harcost az különbözteti meg másoktól, hogy megállíthatatlan. Nem azért, mert sosem kerül padlóra, hanem azért mert ahányszor elbukik, annyiszor áll fel, s miután lerázta magáról a fájdalmát, nagyobb lendülettel megy tovább, mint előtte. A vereséget is méltósággal fogadja, és nem tűri, hogy bárki is megsajnálja, mint ahogyan ő sem sajnál senkit, de segíteni akar mindenkin.

Osu!

Sensei Abuczky Csaba 3 Dan “Mi mindig a nehezebb utat választjuk!”

Kapcsolódó képek