menu

  • 2016.11.22.

Díjat nyert a város a Virágos Magyarországért díjkiosztó ünnepségen

Díjat nyert a Város Kaposváron a Virágos Magyarországért díjkiosztó ünnepségen

A Virágos Magyarország Környezetszépítési verseny 2016. november 18-án Kaposváron megrendezett díjkiosztó ünnepségén Cegléd Városa a Magyar Faápolók Egyesületének Különdíját vehette át. Az ország egyik legidősebb fasorának, mely több mint 100 esztendős, állagmegóvását évtizedeken keresztül a város szakszerűen ellátta.

Az utóbbi négy évben egy egységes egész fasort felölelő koronaifjítást hajtottak végre, melyet minden évben hajtásválogatás is követett. Ezt a megújított állapotot mutattuk be Cegléd város zsűrizésekor a szak zsűrinek, akik elragadtatással nyilatkoztak a gyönyörű fasorról, mely több mint 380 egyedből áll.

A díjat a város a Rákóczi úti ostorfasor (Celtis occidentalis) szakszerű fenntartásáért nyerte el. A nyugati ostorfa a természetben akár a 160 éves kort is megélheti, azonban a belvárosi környezetben az épületek között, valamint a burkolt utak miatt az élettere lényegesen leszűkült, azonban a fa rendkívül jó várostűrő és megújuló képességét kihasználva a szakemberek áldozatos munkájával a fasor a jövő generációja számára is fennmaradhat.

VÁRVAG Nonprofit Kft.

pb225133

Kapcsolódó képek