menu

  • 2016.11.22.

Csemő a legvirágosabb magyar falu

Ismét Csemő lett a legvirágosabb falu az országban. A község miniszterelnöki elismerést kapott.

Húsz éve már, hogy a település az elsők között szerepel a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. Csemő polgármestere, Lakos Roland úgy fogalmazott: büszke a falu közösségére. Példamutató, hogy nem csak a közterek, a házak portái is szépek, rendezettek.

Ezt, a miniszterelnök által aláírt oklevelet vehette át a polgármester minap Kaposváron. A Somogy megyei székhelyen adták át a Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny idei díjait. Minden esztendőben egy város és egy falu nyerheti el az elismerést. Csemő már sokadik alkalommal érdemelte ki a legvirágosabb magyar falu díjat. Elsőként 1997-ben, a siker pedig azóta töretlen. A közösségi összefogás példamutató Csemőben, ez a győzelem alapja. 

DR. LAKOS ROLAND, polgármester. Az önkormányzat dolga, feladata és felelőssége, hogy a közterületek ápoltságáról gondoskodjon de ez önmagában kevés lenne akkor ha a lakosság nem partner ebben. Szerencsére az elmúlt 20 év olyan kialakult gyakorlatot eredményezett a nép oldalán is, hogy szívesen csatlakoznak és szépítik a saját kis területüket. Ez a kettő egység adja azt, hogy eséllyel pályázhatunk akár ilyen magas rangú elismerésekre is.

Csemőben saját környezetszépítési versenyt is rendeznek évről évre. A legszebb helyi portákat díjazzák minden nyáron díjazzák.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester: Ezt a versenyt tavasszal meghirdetik, és az augusztus 20-i ünnepség során részesülnek a kiemelkedően teljesítők különböző díjazásban, ez általában valami kis emlékplakett, kerámia, ami utána a ház falán hirdeti a lakók buzgalmát, szorgalmát. 

Jövőre lesz 20 éve, hogy Csemő első alkalommal nyerte el a legvirágosabb magyar falu díjat. A jubileumra kétnapossá bővítik a falunapot június elején-mondta a polgármester.

Kapcsolódó képek