menu

  • 2016.11.09.

Licitáljon ,,Hópofára” – adománygyűjtés a gyermekosztálynak

Különleges módon gyűjt adományt egy fiatal albertirsai férfi a Toldy Ferenc Kórház csecsemő-és gyermekosztályának.

630 pohárból és közel 3000 tűzőkapocsból készített hóembert Vajas Zsolt, melyet most elárvereznek az egészségügyi intézet részére.
Az összegyűlt adományokból a gyerekeknek játékokat, egészségügyi eszközöket szeretnének venni.
www.ctv.hu

 

Különleges módon gyűjt adományt egy fiatal albertirsai férfi a Toldy Ferenc Kórház csecsemő-és gyermekosztályának. 630 pohárból és közel 3000 tűzőkapocsból készített hóembert Vajas Zsolt, melyet most elárvereznek az egészségügyi intézet részére. Az összegyűlt adományokból a gyerekek kórházban töltött idejét szeretnék szebbé tenni.

Az ötletgazda, Vajas Zsolt még másfél évvel ezelőtt járt a Toldy Ferenc Kórház gyermekosztályán. Ahogy látta a sok kisgyereket és a termeket elhatározta, hogy szeretne segíteni a részleg fejlesztésében. Az adománygyűjtés egy igen különleges módját választotta. ,,Láttam egy videót, ahogyan készítik ezt a hóembert és gondoltam én is megcsinálom.” – fogalmazott. Összesen 630 pohárból és 3000 tűzőkapocsból készített egy óriás hóembert, melyet árverezésre bocsátott. A befolyó összeget a kórháznak ajánlotta fel.

,,Először nem vették komolyan, utána segítőkészek voltak. Az engedélyek miatt húzódott a dolog, mert az fontos, hogy legyen.” – mondta el az ötletgazda. A hóember felkerült a világhálóra, egészen november végéig lehet rá licitálni. ,,A facebookon van hirdetve a megosztásokkal és a vatera.hu oldalon lehet licitálni, 500 forintról indult és 100 forintos licitlépcső van.”

A vatera.hu oldalon ,,Hópofa” néven találják meg az árverezésre bocsátott alkotást. A hóemberből befolyó összeg felhasználásáról közösen dönt majd az alkotó és a kórházi dolgozók. Az összeget nagyságától függően játékokra, vagy a gyermekosztály fejlesztéséhez szükséges felszerelésekre költenék. Vajas Zsolt személyesen fogja átadni az adományokat, ráadásul nem is akárhogy, Mikulás ruhába öltözve lepi majd meg a gyerekeket.

Forrás: ctv.hu

Kapcsolódó képek