menu

  • 2016.11.07.

Ungvári-mesterkurzus Nagy-Britanniában

A méltán népszerű, olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklósa Brit Judo Szövetség meghívásának tesz eleget november 20-án, s egy egész napos mesterkurzust tart Walsall városában. A nap folyamán két technikai és egy küzdelmi edzésre kerül sor.

 – Mit csináltál az riói olimpia óta?

– A Nemzetközi Judo Szövetség szakembereivel Indiában és Nepálban jártam, hogy a sportágat népszerűsítsem. Nagyon élveztem az utazást. Jelenleg nincs konkrét célom, motivációm, így a hobbijaimnak élhetek, úgy mint a lovaglás, vadászat és a síelés. Időnként azért edzek is, bár nem olyan intenzitással, mint korábban. Most kikapcsolódom, feltöltődöm a jövő évi hazai rendezésű világbajnokságra.

– Várod már hogy az Egyesült Királyságba gyere?

– Ezt az utat már tervezzük egy ideje, de nehéz volt időpontot találni rá az olimpiai felkészülés idején. Számomra minden nap egy új kihívás, egy új lehetőség, s én mindig érdeklődve tekintek arra, hogy a különböző országok judósai hogyan edzenek. Magyarország egy kisvárosából jövök, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy nagy ország vendége lehetek. Remélem meg tudom mutatni a mi judo kultúránkat, mert bár kis ország vagyunk, úgy hiszem, igen értékes judo kultúrával rendelkezünk.

Forrás: judoinfo.hu

Kapcsolódó képek