menu

  • 2016.10.12.

Vincze Hannának szólt a Magyar Himnusz Szlovákiában

Vincze Hanna a 2016-os bajnoki címmel tért haza szombat este szlovákiai Somorjáról,ahol a Hotel Kormoránban rendezett elegáns díjátadó gálán vehette át a trófeát.

Az alig 10 éves ceglédi motorversenyző lány, 8 futamgyőzelemmel és három 2. helyezéssel, magas pontszámfölénnyel nyerte az idei évi nemzetközi junior gyorsasági motoros bajnokságot saját kategóriájában a népes fiú mezőnyben.

Hanna így értékelte a szezont:

– A 2016-os bajnokság tegnap véget ért a díjátadó ünnepséggel, ahol átvehettem a PW50 Speciál kategóriában elért, összetett 1. helyezésért járó díjamat. Az idei évben sok jóban volt részem, de sokat is dolgoztunk az eredményért. Számtalan edzés, remek hangulatú hazai és külföldi versenyek, rengeteg motorozás, barátokkal körülvéve. :Ez volt az első teljes szezonom a Nemzetközi Gyorsasági Motoros Junior bajnokságban és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen sikeres évet teljesítettem. Őszintén szólva a díjátadón egy kicsit könnybe lábadt a szemem, amikor felléptem a pódiumra és megszólalt a Magyar Himnusz. Nagyon köszönöm a csapatomnak, a 220V H-Moto Team-nek és szüleimnek a sok munkát és segítséget, amivel hozzásegítettek a sikerekhez! Külön köszönet a ceglédi Cölöp KFT-nek, személy szerint Fekete Bélának és Marikának, hogy egész évben nem csak munkájukkal támogattak, hanem még a külföldi versenyeimre is rendszerint kijártak és most is külön ajándékkal kedveskedtek minden magyar versenyzőnek a díjátadó gálán. Köszönöm mindenkinek a támogatást és a kitartó szurkolást! Ez a bajnoki év lezárult, de már is elkezdődött a következő, mivel már most készülünk a 2017-es évre. Jövőre egyel magasabb géposztályban fogok versenyezni, ami egy újabb kihívás lesz számomra.

Hanna édesapja Vincze Imre is szólt pár szót, a lánya által űzött nem hétköznapi sportról:

– Úgy gondolom, hogy minden gyerek “pályafutását” befolyásolja egy kicsit, hogy milyen környezetbe születik, aztán majd később elválik, hogy a gyerek érdeklődési köre egyezik e a családi környezetével. Motoros család vagyunk, valamikor én is versenyeztem, igaz más motorsport szakágban. Hanna egy ilyen környezetbe született és már pici korában is szeretett a motorok között lenni a műhelyemben. Hat évesen nézett először farkasszemet a rajtlámpával első versenyén, amit mesebeli módon meg is nyert. Innentől nem volt megállás, ő csak motorozni akart… Ez egy extrém fiús sport ugyan, de manapság már van jó pár leányzó, akiket megfertőzött a benzingőz és akár nemzetközi szinten, szép eredményeket érnek el felnőtt kategóriákban is, a motorsportokban. Nagyon örülünk és büszkék vagyunk a lányom eddigi sikereire. Amíg azt látom, hogy Hannát boldoggá teszi mikor odaáll a rajtrácsra és látom az elszántságot a szemeiben, addig mindenben támogatni fogom. Magyarország legnagyobb gyorsasági motoros csapatának színeiben a 220V H-Moto Team kötelékében versenyzünk, így nekik köszönhetően, nagy média megjelenést kaptunk már az idén is. A DigiSport TV- ben, a hazai vezető motoros hírportálokon rengeteg interjú és cikk jelent meg Hannáról. Ezáltal biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk azokat a vállalkozásokat és partnereket, akikkel akár hosszabb távon is együtt tudunk dolgozni és meglátják a reklámértéket ebben a nem kicsit extrém sportban.

Forrás: cegled.hu

Kapcsolódó képek