menu

  • 2016.10.12.

Keszthelyi Luca új magasugró országos csúcsa

Október 11-én kedden Bonyhádon a Magyar Atlétikai Szövetség által kiírt évzáró minősítő magasugró versenyen Keszthelyi Luca új korosztályos csúcsot ugrott 159 cm-el.

A verseny célja az volt, hogy a még versenyben lévő magasugró atléták megugorják a korosztályuknak megfelelő minősítési szinteket – az arany , ezüst és bronzjelvény megszerzéséhez szükséges magasságokat.

Luca célja a 13 évesek /újoncok/ számára kiírt aranyjelvényes szint , a 156 cm megugrása volt , ami azért is nagy teljesítmény, mert Luca még csak 12 éves.

Luca 135 cm-es magasságnál szállt be a versenybe. és hibázás nélkül eljutott a 156 cm-es magasságig. Itt az első rontott ugrás után a második ugrásra sikerült átvinnie a 156 cm-es magasságot, megugorva ezzel az újoncok aranyjelvényes szintjét. Az öröm itt nem ért véget, mert Luca jó formájára való tekintettel úgy döntöttek edzőjével – Keszthelyi Ferenccel – hogy a következő 3 cm-es emelést is megpróbálják megugrani. Ez a második kisérletre sikerült is, így – átugorva a 159 cm-t – új korosztályos magyar csúcsot ugrott.

A régi csúcsot is Luca tartotta 158 cm-rel, amit még januárban szintén itt Bonyhádon ugrott meg.

Kapcsolódó képek