menu

  • 2016.09.09.

Két város, több mint kétszáz motoros

JAWA-k, Csepelek, régi Pannóniák és persze a legújabb motorcsodák is felsorakoztak szeptember első hétvégéjén.A két szomszédos város, Nagykőrös és Cegléd motorosai ismét összefogtak és nyárzáró találkozót szerveztek, amelyen az eddigieknél is több motor volt megtekinthető.

veteran-szalon-2016-37

IX. alkalommal került megrendezésre a Nagykőrösi Családi Motoros és Veterán Járművek napja és a XIII. JAWA Fesztivál, szeptember 3-án. A nyitány és a délelőtt a nagykőrösi Pálfája Oktatóközpont területén zajlott, ahol a veteránjárművek kiállítása mellett a szervezők egyéb ügyességi programokkal is színesítették a napot.

A rendezvényt Dr. Czira Szabolcs Nagykőrös város polgármestere is megtisztelte, majd Nagytiszteletű Szabó Gábor lelkészelnök úr és Hernádi László atya, esperes-plébános is méltatta a motoros napot, majd áldásukat adták a sofőrökre, motorokra, autókra és a jelenlevőkre.

A bográcsban főtt ízletes ebéd elfogyasztása után Ceglédre indult a több, mint 200 motoros, akik igazi látványosságot nyújtottak a városok utcáin. A felvonulók a Veterán Jármű Szalon udvarát vették birtokba, majd a helyiek közreműködésével a szalon jármű gyűjteményének megtekintésére és bemutatására került sor.

Miután a motorosok magukba szippantották az új információkat, megosztották egymással az élményeiket a délelőtti jármű szépségverseny eredményhirdetése zajlott. 11 kategóriában és két külön díjjal jutalmazták a legszebb, a legeredetibb és a legegyedibb motorkerékpárokat és veterán autókat.

veteran-szalon2-2016-37

Az eredményhirdetést követően a felvonulók visszatértek a nagykőrösi Pálfájába, ahol tombolasorsolással, baráti beszélgetésekkel zárták a napot.

Dr. Leitner József, védnök, a JAWA-k szakértője a rendezvény célját a múlt nagy értékeinek megőrzésében és a következő generációk számára az élmények és a megszerzett tapasztalatok átadásban látja. Természetesen az első JAWA megszerzéséről és a hozzá fűződő történetekről is élménybeszámolót kaphattunk.

Kővári Pál, a Veterán Jármű Szalon tulajdonosát nagy büszkeséggel töltötte el, hogy ismét ilyen létszámban sikerült érdeklődőket, főként motorosokat fogadniuk.

A szalon megnyitása óta eltelt két év élményeit a következőképp összegezte.
-Az elmúlt időszak tapasztalata, hogy nagy türelem kell a motorok felújításához és rendkívül időigényes, ezért tipizálunk. A kiállításunk állandó részét képezik a JAWA motorkerékpárok, amelyek egykoron jórészt Dr. Leitner József tanár úr, tulajdonában voltak, a továbbiakban is fejleszteni kívánjuk.

veteran-szalon3-2016-3

Mint, ahogy említettem a motorok típusai változnak szalonunkban, a Csepel sorozat lesz, valamint a BMW motorok gyűjtése, restaurálása, javítása irányában változik a profilunk. A kollekció darabjai jórészt háború előttiek, amelyeknek a begyűjtése és az eredeti állapotba hozatala folyamatos.

A szalon kereskedelmi tevékenysége változatlan, az érdeklődők honlapunkon (veteranszalon.hu) és facebookos portálunkon tájékozódhatnak és természetesen nagy örömmel várjuk az érdeklődőket!

Forrás: cegled.hu

Kapcsolódó képek