menu

  • 2016.08.31.

Ingyen pumpálhatjuk fel biciklinket

Pumpás kerékpártámasz segíti a bicikliseket a belvárosban. A különleges szerkezettel bárki ingyen felpumpálhatja kétkerekűjét. Ilyen kerékpártámasz az országban még egyetlen helyen van, a főváros V. kerületében. A szerkezetet az “Építsük Ceglédet” program keretében egy helyi vállalkozó, Eszes Ferenc finanszírozta.

“Ceglédi levegő” feliratú tábla hívja fel a figyelmet a pumpás kerékpártámaszra. A különleges szerkezetből nincs sok az országban, csupán egyetlen helyen, Budapest belvárosában található még a bicikliseket segítő ingyenes pumpából. “A kerékpártámasz különlegessége, hogy van egy beépített pumpa, és olyan kis berendezés van rajta, ami többféle szeleppel is működik. Ezzel is szeretnénk a kerékpárosoknak segíteni, hangsúlyozva hogy Cegléd egy kerékpáros barát település.” – fogalmazott Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

A pumpás támasszal egyszerűen, bárki felfújhatja biciklijét. A szerkezet a Városfejlesztési Kft. irodája előtt található. “Ezt a pumpát ellopni nem lehet, egyébként pedig egy térfigyelő kamerák által igen jól belátott helyen van, úgyhogy ha valakinek kulturális hiányosságai lennének, még akkor sem érdemes próbálkozni semmivel.” – tette hozzá.

A pumpás támaszt vállalkozói segítséggel, az “Építsük Ceglédet” program keretein belül helyezték ki. Eszes Ferenc ajánlotta fel az önkormányzatnak a szerkezethez szükséges forrást. A pumpás biciklitámasz más színű, mint az összes többi belvárosi kerékpártartó, ezáltal is jól megkülönböztethető.

Forrás: ctv.hu

kerekpar-tamasz

 

Kapcsolódó képek