menu

  • 2016.08.09.

Délibáb kávézó megnyitója

2016. augusztus 8-án volt a ceglédi Délibáb cukrászda, új nevén
DÉLIBÁB KÁVÉZÓ ÉS STREET FOOD
hivatalos átadása.

delibab1

Holnaptól indul a nagyközönség számára az Imregi fivérek legújabb vendéglátó egysége. A ceglédiek már nagyon várták, hogy ismét látogatható legyen a városközpont kávéháza, melyhez ma már több generációt kötnek romantikus emlékek.

delibab6
Hajdú Bandi bácsi a szakma régi és elismert helyi képviselője a megnyitón elmondta, hogy Petrovics Ottó és Bogdán Gizi volt az első tulajdonosa az egységnek a háború előtt. A fából készült bokszokban már 1933 körül nagy társadalmi élet és udvarlások történtek, diákok tanultak asztalainál. Felmutatott egy csillogó kulcsot, melyet – mint a Délibáb kulcsát – a Gerjébe fog hajítani, hogy soha ne legyen már bezárva.

delibab8

Imregi Tibor köszöntő szavaiból megtudhattuk, hogy igyekeztek megtartani a régebbi stílust, egyben ötvözni akarták a mai kor elvárásainak megfelelő látvánnyal és kínálattal.

delibab3 delibab2
A kávéházi jelleget kiegészítették olyan ételekkel, amik a közelben lévő irodák, bankok éhes alkalmazottainak is vonzóak lehetnek ebédre, uzsonnára. Az Imregi testvérek tervezik, hogy egyszerűbb menüt is ajánlanak majd szeptembertől.
Ügyes ötlet, hogy szerepel az étlapon saláta a folyvást fogyókúrázó hölgyek számára, de lesznek tésztás fogások, retro melegszendvics és hamburger. A székek kényelmesek és háttámlájukról nem csúszik le a női táska füle. Merész színválasztás a türkiz jelenléte, de különösen a tálaló szekrényke bájos ebben az árnyalatban.

delibab7
Forró csokit is kortyolhatunk majd, hisz eljönnek a téli napok, amikor barátnőnkkel nem fagyizni akarunk és szívesen elbeszélgetünk az ízlésesen felújított, kellemes hangulatú cukrászdában.

delibab9

Forrás: cegledinfo.hu

Kapcsolódó képek