menu

  • 2016.07.04.

Arany minősítés a Cigle Népdalkörnek

Országos arany minősítést érdemelt ki a ceglédi Cigle Népdalkör. Dunavarsányban léptek zsűri elé, hogy megtudják, milyen eredménye van a sok munkának, a heti találkozóknak. A szakértők pedig úgy gondolták, kiváló műsorral, kiváló előadással készültek a ceglédi énekesek. A sikert és a közös munkát pedig egy jó hangulatú évzárón ünnepelték meg.

Csipkó Magdolna négy éve vezeti a Cigle népdalkört, de az énekes nagy része már jóval régebben énekel együtt. A vasutas népdalkörrel értek el szép sikereket és énekeltek számos helyen. Ám a vasutas otthon megszűnésével próbahely nélkül maradtak az énekesek. A Szent Kereszt Katolikus Iskola befogadta őket, Csipkó Magdolna vezetésével pedig egyre több és több helyen léptek fel. Nemrégiben pedig már minősítésen is kipróbálták magukat.

CSIPKÓ MAGDOLNA vezető Cigle Népdalkör: „Két hete voltunk Dunavarsányban országos minősítésen. A kórusok országos tanácsa, aki ugye most már nem csak ez, de kórusok, zenekarok, népzenei együttesek szövetsége tulajdonképpen. Ők minden évben több helyszínen népzenei minősítőt rendeznek. És zsűri előtti éneklésben először másfél évvel ezelőtt területi minősítőn kaptunk kiválót. Ez feljogosítás volt arra, hogy mehessünk országosra.”

Ahol a szakértők úgy gondolták, a népdalkör arany minősítést érdemel. Csipkó Magdolna úgy fogalmazott: számára és számukra ez annak az igazolása, hogy amit csinálnak, az jó, annak helye van. Olyan szakemberek, akik ezt meg tudják ítélni, az arannyal azt mondták, csak így tovább. És persze dolgoznak tovább és keresik az új énekeseket is.

CSIPKÓ MAGDOLNA vezető Cigle Népdalkör: „Természetesen mindig van olyan, hogy hiány. Hol férfihangban van hiány, hol hangszerben van hiány. Én nagyon csábítanék, akik csak lehet, hogy jöjjön népdalt énekelni, hiszen felszabadító érzés és az önkifejezésre is nagyszerű lehetőség. Én úgy gondolom, hogy ha valaki a népzenével egyszer megismerkedik, akkor nem tudja abbahagyni. Én ezt már több alkalommal átéltem. A minősítést is, a visszaigazolást is, hogy jó, amit csináltok.”

Ezzel a csapattal azonban még ez volt az első ilyen élmény. Meg is ünnepelték tehát, persze énekszóval, muzsikával.

Forrás: ctv.hu

Kapcsolódó képek