menu

  • 2016.06.29.

Lecsófőző verseny – Nyársapáton

FELHÍVÁS, avagy
CSAPJUNK ISMÉT A LECSÓBA!

Civil szervezetek, baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek figyelmébe!

Elő a bográcsokkal és fakanalakkal!
Most mindenki megmutathatja, hogy milyen az igazi lecsó.
Lecsófőző versenyre hívunk és várunk mindenkit 2016. július 16-án szombaton 10 órától Nyársapátra, a Szarka-kúria udvarára.

A versenyre 3-10 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Nevezési díj: 1.000 Ft, melyet a helyszínen kell befizetni.
Jelentkezni július 14-ig lehet, elsősorban e-mailben a szarka@nyapatmuvhaz.t-online.hu címen, vagy a 06/70/430-4565-ös telefonon.

Amit a szervezők biztosítanak: főzőhelyek, vízvételi lehetőség, csapatonként 1 asztal, 2 sörpad, jutalom a legjobbaknak, programok gyerekeknek és felnőtteknek, zene hajnalig.

Amiről a csapatoknak gondoskodniuk kell: tűzrakáshoz, főzéshez szükséges eszközök, alapanyagok (paprika, paradicsom stb.), tányér, evőeszköz, 1 adag lecsó kóstolásra a zsűrinek.

A szakmai zsűri tagjai:
Benke László négyszeres olimpiai bajnok, Életmű Díjas mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapító Nagymestere,
Kelemen Endre Venesz-díjas mesterszakács, a Köztársasági Elnöki Hivatal – Sándor Palota – konyhafőnöke,
Schwarcz András Venesz-díjas mesterszakács, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja, a Hotel Ibis szállodalánc nyugalmazott konyhafőnöke.

A társadalmi zsűri tagjai:
Ambrózi Zoltán Nagykáta önkormányzati képviselője, a Magyar Fehér Asztal Lovagrend és a Szabadtűzi Lovagrend tagja,
Perna Pál a GKRTE elnöke, háromszoros borlovag, a domonyvölgyi Malackert Vendéglő tulajdonosa,
Perna Miklós nemzetközi mester diplomás barista.

Jelentkezési feltételek:

Minimum 5 kg paprikából kell lecsót készíteni.

Szeretnénk megkérni a csapatokat, hogy ne csak saját részre főzzék a lecsót, hanem annyit készítsenek, hogy a tőlük lecsójegyet vásárló vendégeket is meg tudják kínálni, részükre műanyag evőeszközöket biztosítani.
A csapatok csak a helyszínen készített lecsóval indulhatnak, a verseny 10 órakor kezdődik.
Az ételek zsűrizése 12-14 óráig tart.

Csak azon csapatokat tudjuk fogadni, akik a megadott határidőig jelentkezésüket e-mailen elküldték, vagy telefonon jelezték. A 2016. július 14-ig e-mailen jelentkezőknek visszaigazolást küldünk.

A furfangos ötleteket, különleges öltözékeket külön díjazzuk.

Remélem, ennyi elég volt, hogy MEGFŐZZ-ELEK, idén is, immár 8. alkalommal
CSAPJUNK A LECSÓBA!
Mindenkinek jó szórakozást, sikeres lecsófőzést kívánok!

Kis Miklós
polgármester

Kapcsolódó képek