menu

  • 2016.06.29.

Ceglédi olimpikonokat búcsúztatták

A riói olimpiára utazó ceglédi olimpikonokat búcsúztatták hétvégén a Sportmúzeumban.

Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Ungvári Miklós és Czigány Dóra kemény felkészülés után nagy reményekkel indul majd augusztusban az olimpiára. A Sportmúzeum vezetője, Magyar László büszkeségét fejezte ki a ceglédi fiataloknak.
Rengeteg felkészüléssel, kemény edzésekkel telik az idő. Már nagy izgalommal várják Riót az olimpikonok. ,,Mindenféleképp érmekkel szeretnénk hazajönni. Első célunk, az volt, hogy mindketten kint legyünk az olimpián. Ezt elértük, a következő feladatunk az, hogy érmekkel jöjjünk haza és úgy gondolom, mindkettőnknek van erre esélye, mert ezt bizonyították az utóbbi évek.” – mondta el Lőrincz Viktor, kétszeres világbajnoki bronzérmes birkózó.

A Lőrincz testvérek nagy örömmel fogadták, hogy együtt mehetnek ki az olimpiára. “Mikor már véglegesült, hogy mindketten kijutottunk, akkor az nagyon jó érzés volt. Fel is szaladtunk a szőnyegre, együtt örültünk és a következő lépés, hogy kint örülünk.” – tette hozzá Viktor. Lőrincz Tamás a legnagyobb reményekkel vág neki Riónak. Az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó a harmadik olimpiájára készül. ,,Nehéz kimondani, de úgy érzem számomra ez lesz az utolsó olimpia, erre nagyon fókuszálok, több szempontból is különleges számunkra. Együtt tudunk az öcsémmel kiutazni, ami úgy gondolom, hogy plusz erőt is adhat, hogy mindketten egy sikeres olimpiát tudhassunk majd magunk mögött.” – fogalmazott Lőrincz Tamás.

Folyamatos edzés, edzőtáborok, csak így lehet igazán felkészülni az olimpiára – hangsúlyozta Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó. ,,Mondhatom azt, hogy én már rutinos olimpiára járó vagyok, hiszen a negyedik olimpiám lesz az idei. Ettől függetlenül nekem is fantasztikus dolog, mint minden olimpia az ember életében. Kíváncsi vagyok, hogy mi vár rám ott Rióban. Sok negatív dolgot is hallatott magáról az ottani körülmények miatt, de mindennek ellenére bízunk abban, hogy minden fantasztikus lesz majd az olimpián és a nyitóünnepségen.”

A Sportmúzeum vezetője, Magyar László nagy tisztelettel búcsúztatta az olimpikonokat. Beszédében elmondta, hogy mennyire büszke rájuk. ,,Cegléd és Cegléd szülöttjei, a sportutánpótlás nevelése felülkerekedett önmagán. Így a világ legnagyobb eseményén az olimpiai játékokon is bizonyítja a tehetségét, küzdeni tudását, kitartását.” – mondta Magyar László.

A búcsúztató ünnepség után kötetlenül beszélgethettek az olimpikonokkal. Tapasztalataikról és érzéseikről kérdezték őket.

ctv.hu

Kapcsolódó képek