menu

  • 2016.06.28.

XI. Refik Memisevics Brale Emlékverseny

Szombaton a vajdasági Szabadkán rendezték a kadet kötöttfogású XI. Refik Memisevics Brale Emlékversenyt 19 ország 137 birkózójának részvételével.

A rendezők által “mini kontinensbajnokságnak” hívott verseny kiváló felkészülési lehetőség volt az egy hónap múlva kezdődő kadet Európa-bajnokságra. A válogatottal négy ceglédi birkózó is elutazott a rangos viadalra, amelyről egy bronzéremmel és egy ötödik hellyel érkeztek haza.

A bronzérmet a 69 kg-ban versenyző Mohella Flórián szerezte aki török és lengyel versenyzők legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol vereséget szenvedett a későbbi  győztes francia birkózótól. A bronzmérkőzésen szintén egy török versenyző legyőzésével szerezte meg az érmet.

Kecskeméti Krisztián az 58 kg-ban szintén az elődöntőbe jutott szlovák, lengyel és fin versenyzők legyőzésével, ahol az albán versenyzőtől pontozásos vereséget szenvedett. A bronzmérkőzés 1:1-re végződött ami az utolsó akció miatt a fin versenyzőnek kedvezett és így végül az ötödik helyen végzett.

A 46 kg-ban versenyző Kecskeméti Dávid egy vereséggel míg az 54 kg-ban versenyző Török Tamás egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a versenyt.

Eredmények:
46 kg • 6.  Kecskeméti Dávid
54 kg • 7.  Török Tamás
58 kg • 5.  Kecskeméti Krisztián
69 kg • 3.  Mohella Flórián

Kapcsolódó képek