menu

  • 2016.05.25.

Öt fotós, öt stílus

A BWS MASTERCLASS alkotói csoport tagjai, a Balassa László fotóművész által megálmodott Balassa Workshop legkiemelkedőbb tehetségei.

Az öt ember öt teljesen különböző műfajt képvisel. BWS MASTERCLASS csoport ‘2’ címmel nyitották meg kiállításukat Cegléden az Artem Galériában.

Balassa László Magyarországon kezdett el előbb még autodidakta módon fotózni, majd ösztöndíjasként a Barcelonai Egyetem(wd) nagy múltú képzőművészeti fakultásán(wd) (Universitat de Barcelona Facultad de Bellas Artes) folytatta tanulmányait. Mestere: Alfonso De Castro, az egyetem fotográfiatanára. 2005 óta Katalónia Lloret de Mar városában él és alkot. 2015 áprilisában workshopot (rövidítve: BWS) szervezett Magyarországon, melyen gyakorlati és elméleti oktatáson vehettek részt az érdeklődők.

www.laszlobalassa.com

A vernisszázst Újházi György galériavezető nyitotta meg, néhány mondatban bemutatva a kiállító művészek képeit.

Pátkai Annamária absztrakt megközelítésű képekkel kedveskedik a közönségnek. Az alkotások új gondolatokra sarkallják a fotók nézőit.

Juhász Gergely művei az embereket ábrázolják, egyénileg megközelítve azok tulajdonságait és természetét. Magával ragadó érzelmeket keltenek a fekete-fehér fényképek.

Tóth István fotóművész színes és fekete-fehér fotóival most is elvarázsolja a nézőket.

Bartha Zsolt a portrék és a terek világába varázsolja a látogatókat. Ő is a fekete-fehér színek különböző árnyalatainak felhasználásával készíti alkotásait.

Mezősi Ágnes gépével a természet és az épületek egy-egy darabkáját veszi górcső alá. Szépek, látványosak és dekoratívak a szinte mérnöki pontossággal megalkotott fotográfiák.

Forrás: Cegléd város hivatalos honlapja

Kapcsolódó képek