menu

  • 2016.05.06.

Jójárt György könyvbemutató

A Kossuth Múzeum meghívja Önt 2016. május 13-án, pénteken 17 órára legújabb kiadványának, Jójárt György ,,A ceglédi református Öregtemető legszebb sírkövei” című könyvének bemutatójára.

A kiadványt ismerteti és a szerzővel beszélget Reznák Erzsébet múzeumigazgató. Április végén jelent meg a Kossuth Múzeum legújabb, „A ceglédi Református Öregtemető legszebb sírkövei” című kiadványa. A szerzője Jójárt György, aki fontos helytörténeti művet alkotott e könyv összeállításával, hiszen eddig még egyetlen ceglédi temetőről sem jelent meg ehhez hasonló album!

A könyvben ugyanis sokféle téma összefoglalója olvasható: többek között a temetkezési szokásokról, a sírkőállítás mestereiről, a sírkövek díszítő motívumairól, a ceglédi családok történetéről találhatunk érdekes, nyomtatásban eddig még meg nem jelent adatokat ebben a kötetben.

A kiadvány illusztrációit szintén Jójárt György készítette; a több mint százötven fotó nézegetése különleges hangulatot teremt egy virtuális temetőlátogatáshoz.

Jójárt György „A ceglédi Református Öregtemető legszebb sírkövei” című kötete a Kossuth Múzeumban kapható, ára 4000,- Ft.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

További felvilágosítás:
kossuthmuzeum@kossuthmuzeum.com
Tel.: 06-30/308-9983

 

Kapcsolódó képek